Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
Ali katera sploh ni dajala AD3 kapljic 8.9.2008 11:53:51
simona2
Mene pa zanima ali katera sploh ni dajala AD3 kaplic oziroma nadomestkov kot so Oleovit, Plivit ... Jaz namreč razmišljam zaradi zaprte mečave o čemer sem že spraševala in ker to učvrstuje kosti se bojim, da bo to še slabše vplivalo oziroma da bo povzročilo še hitrejše zapiranje tiste malenkosti mečave, ki je še ostala. Kakšne so lahko posledice če ne jemleš teh kapljic?
RE: Ali katera sploh ni dajala AD3 kapljic 8.9.2008 12:01:45
Doll
Nepravilna rast,rahitis,v prihodnosti pa osteopenijo, morda osteoporozo.... Jaz imam osteoporozo,pa sem še mlada.Mi moja starša nista dala teh kapljic.
RE: Ali katera sploh ni dajala AD3 kapljic 8.9.2008 12:06:40
*tajda*
Moj je imel prve tri mesece krče po AD3 pa sem mu dajala samo D3 po navodilih pediatra,ker je rekel da je veliko rahitičnih otrok in naj le dajem.No zdaj mu dajem pa Ad3 in nima nobenih težav. Moj je star 11 mesecev pa še nima zaprte luknjice na glavi,pa mu vsak da dajem po 7 kapljic AD3.
RE: Ali katera sploh ni dajala AD3 kapljic 8.9.2008 12:17:40
simona2
Očizno bo treba dajat kaplice. Bom pa začela zelo postopoma s tremi in potem z meseci zvečevala, ko bomo videli kako bo rastla glavica in se zapiralo tisto malo mečave, ki jo je pri 1 mesecu še ostalo.
RE: Ali katera sploh ni dajala AD3 kapljic 8.9.2008 17:08:06
Doll
ery če boš uporabila iskalni kboš videla kako je bilo v starih časih ion koliko je bilo takšnih in drugačnih posledic!!! Če vtipkate na MON-u ad3 dobite veliko zadetkov.En zadetek tule:
RE: Ali katera sploh ni dajala AD3 kapljic 8.9.2008 17:21:17
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: simona2
Jaz namreč razmišljam zaradi zaprte mečave o čemer sem že spraševala in ker to učvrstuje kosti se bojim, da bo to še slabše vplivalo oziroma da bo povzročilo še hitrejše zapiranje tiste malenkosti mečave, ki je še ostala.
Sploh ne razumem kaj sprašuješ? Če se fontanela prehitro zapira, kar bo ocenil pediater, se bo zapirala ne glede ne to ali daješ AD3 kapljice ali ne. V smislu, da je z možgani kaj narobe.
RE: Ali katera sploh ni dajala AD3 kapljic 8.9.2008 17:51:45
suzanamai
Jaz ji do 3 mes. nisem dajala, saj je imela po vseh kaplicah hude krče. Poskusila sem 1xtedensko in malo pred 3 mes. je reakcija minila. Od takrat dalje dajem vsak dan.
RE: Ali katera sploh ni dajala AD3 kapljic 8.9.2008 18:19:06
tosja
Zato pa imajo pediatra... Kapljice oz. odmerek pa je različen od otroka do otroka. Saj to ni odvisno od starosti ampak od stanja mečav in hitrosti zapiranja le-teh.
RE: Ali katera sploh ni dajala AD3 kapljic 8.9.2008 18:49:38
simona2
Sploh ne razumem kaj sprašuješ? Če se fontanela prehitro zapira, kar bo ocenil pediater, se bo zapirala ne glede ne to ali daješ AD3 kapljice ali ne. V smislu, da je z možgani kaj narobe.
IZVIRNO SPOROČILO: hothien
IZVIRNO SPOROČILO: simona2
Jaz namreč razmišljam zaradi zaprte mečave o čemer sem že spraševala in ker to učvrstuje kosti se bojim, da bo to še slabše vplivalo oziroma da bo povzročilo še hitrejše zapiranje tiste malenkosti mečave, ki je še ostala.
Sprašujem točno to kar je napisano v naslovu in v vprašanju. Gre se pa zato, da se nam mečava zapiar zelo hitro in kolikor vem te kaplice tudi vplivajo, vsaj v manjši meri na zapiranje mečav. Morda se motim, vendar me je res strah in pediatri se sploh ne izjasnijo glede našega problema, čeprav sva bili tudi na pediatrični prav pri dr. Brataniču, ki naj bi bil strokovnjak za to
RE: Ali katera sploh ni dajala AD3 kapljic 8.9.2008 19:26:12
xerox
IZVIRNO SPOROČILO: suzanamai
Jaz ji do 3 mes. nisem dajala, saj je imela po vseh kaplicah hude krče. Poskusila sem 1xtedensko in malo pred 3 mes. je reakcija minila. Od takrat dalje dajem vsak dan.
To še razumem, da nekateri niso dajali kapljic prve tri mesece,ker naj bi imeli dojenčki krče zaradi njih. Ne razumem zakaj pa po trtjem mesecu mamice ne dajejo kapljic. Moja prijateljica pravi : "ma men se ni dalo dajat teh kapljic"
Ne vem no... Jaz dajem od 3 dneve v porodnišnici, ker je mel zelo mehko glavico in razpte mečave, in ne vem če sem do zdej enkrat pozabila dat, star je pa 4 mesece. In mu bom dajala dokler ne bo p rekla da ni treba več.