mojcaziga
|
IZVIRNO SPOROČILO: mika IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga Ker tudi sama sebi nisem všeč, res ne, ampak sem nekako sprejela svoj položaj. Razžalostilo me je, da sploh niso pomislili, kljub temu, da sem jim dala vedeti, da bi tudi jaz rada zgledala drugače in da nisem taka zaradi lenobe in nažiranja, ampak oni so gonili kar svoje. Podobno se je meni dogajalo, samo da sem jaz presuha. Prepričevali so me, da imam težave,da sem anoreksična in bulimična, da je lepo biti suh, ampak ne tako kot jaz. Bolj ko sem dopovedovala, da ne hujšam, bolj so me prepričevali, da moram k zdravniku. Dokler sem bila še majhna, so mozeg pili moji mami. eni ženski sem butnila, da sem ponosna, da sem suha in sem ji zaprla usta. Pol sem pa se počutila bedasto, ker biti suh ali debel ali kakršnekoli postave ni nekaj, kar bi mi dajalo ponos. Tudi tu gor sem spraševala al se naj branim al pustim da govorijo. In kaj naredim ob takšnih komentarju. Nasmehnem se, v mislim pa osebi rečem, ma ko te je*be. In učinek je tak kot, kot da bi me slišali . In imam mir. Pravzaprav dobivam pozitivne komentarje, če že. mojaziga, imej rada svoje telo. tako kot boš sama sebe videla oz. sprejela, tako te bodo tudi ljudje okrog tebe. Ja, hvala, saj se trudim v tej smeri. Ni pa še zdaleč lahko. Bi bilo lažje, če bi se resnično zapustila in, recimo, uživala v pridobivanju kg s sladkanjem ob tv-ju ali mcdonaldsu. Bi vsaj vedela zakaj jih nosim s seboj. Tako pa sem v sebi samo trpela, ko sem vsak teden pridobila dodaten kg, vsi okoli mene pa so mi najedali. lp
|