Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
 | Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Ali je treba res vsak mesec po nove čevlje? 7.10.2005 9:55:40
|
|
|
|
Klepica
|
Pred časom sem gledala oddajo na nemški televiziji o tem, kako proizvajalci čevljev za otroke delajo manjše čevlje kot je označeno s številko. Od mislim, da 15. modelov, sta se le pri enem paru ujamali dejanska in označena številka. V vseh drugih primerih so bili čevlji tudi za 5 številk manjši . Verjetno vam ni potrebno posebej razlagati, kaj to pomeni za razvoj otroških nog in za denarnico. Posebej "nevarno" je s šablono izmeriti stopalo in potem na osnovi tega izbrati čevelj. Tudi metoda palec je včasih netočna, ker otroci enostavno potegnejo prste noter, še posebej, če jim je čevelj všeč. V Avstriji pa tudi po netu www.kinderfuesse.com se dobi poseben meter, s katerim se izmeri otrokova noga in določi dejanska številka čevlja. Pa da me ne bo kdo obtožil, da delam reklamo. Meter sem si naročila, bom poročala o ugotovitvah.
|
|
|
|
RE: Ali je treba res vsak mesec po nove čevlje? 7.10.2005 10:01:07
|
|
|
|
Urša
|
Zanimivo. Ne delaš reklame, brez skrbi. Ti kar sporoči svoje ugotovitve.
|
|
RE: Ali je treba res vsak mesec po nove čevlje? 7.10.2005 10:06:49
|
|
|
|
Marogica
|
Tudi jaz sem gledala in je res zaskrbljujoče. Mi smo ponavadi kupovali čevlje tako, da smo vzeli kakšen star čevelj s seboj ali pa otroka. Seveda tudi to ni idealno. Si pa imam namen naoržiti meter. Hvala za link.
|
|
RE: Ali je treba res vsak mesec po nove čevlje? 7.10.2005 12:16:11
|
|
|
|
kofetek2010
|
jaz še zmeraj prakticiram tako, da mu podplat premerim s podplatom čevlja, saj smo imeli velike probleme, ker je imel bolj močno nogico in največkrat v širino ni pasala v čevelj še posebej Nike so tiste, ki imajo dost manjše modele od številk
|
|
|
|
RE: Ali je treba res vsak mesec po nove čevlje? 7.10.2005 14:57:06
|
|
|
|
rainbow
|
V mb trovinah Pika in Ciciban imajo meter in zmerijo nogico, tako da se takoj vidi. Drugje pa še res nisem kupovala. lp
|
|
|
 | Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubrikiPrihaja nova serija logopedskih LahkonočnicEvropski dan logopedije je namenjen ozaveščanju o jeziku, govoru, komunikaciji, motnjah požiranja in vlogi logopedov. Sl...
Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zadnje s foruma
Gospodinjska opravila.
пеперутка16
Katera gospodinjska opravila večinoma opravlja vaš mož?