Anonimen
|
Punta križa sestavlja tekstilni del (v začetku) in FKK del, ki je bolj v divjini (se pelješ čez tekstilni del). Mi smo bili v FKK delu. V začetku takoj za tekstilnim delom so čisto urejene parcele, malo dlje pa je to bolj kamp v divjini. So prostorčki v šumadiji (med grmovji) in si res čisto zase. Bolj v začetku FKK dela se nismo nastanili zaradi plaže, ki je z majhnimi otroci težko dostopna in skalnata, nakar prostorčka med grmovji nismo dobili, kar pa je bilo boljših parcel na divjem delu pa je bilo vse rezervirano, zato smo se kar nastanili zraven gugalnic v enem izmed zalivčkov. To je bil majhen zaliv, kjer ne občutiš burje, valov, po tleh je mivka, edino slaba stran te plaže je bila, da je bilo že pred leti (recimo4-5 leti) pol zaliva v algah-travi. Ko sva zvečer pila pivo, sva 3 kom piksne odložila na tla, da jih zjutraj odneseva v smeti. Gremo spat, nakar te piksne ropotajo. Grem ven, hitro posvetim, in seveda vidim en dolg rep, ki odhiti v grmovje. Čudila sem se, od kdaj imajo veverice take repe (in se prepičevala, da sem sigurno narobe videla ), in kako da je odšla v grmovje, ker veverice ponavadi skočijo na drevo. Grem zjutraj v vodo, nakar slišim še dve slovenki, ki sta slučajno srečali tam in sta se pogovarjali o podganah. (preveč ne bi pisala o tem) Nakar se spoznamo še z enimi slovenci, in povedo, da kampirajo s prikolico, pod prikolico so se jim zaredile mlade kače, punčka pa pove, da je taveliko videla in bi skoraj stopila nanjo. S seboj so imeli eno kemikalijo (njihov očka celo uvaža to kemikalijo) in po odhodu domov so prikolico prešpricali. Ampak so vseeno rezervirali za naslednjo leto, seveda tisto bolj urejeno parcelo. Glede na to, da so rekli, da na Cresu in Lošinju ni strupenih kač nismo zganjali panike, pospravljali smo pa hrano v nulo. Pa jeleni so se tudi sprehajali po kampu. Naj omenim, da se je ena "soseda"pogovarjala z ljudmi, ki imajo prikolice v tekstilnem delu (PAVŠALISTI) in da so se tam samo čudili, ker teh problemov še niso zasledili. Saj pravim, FKK del je bolj "šumadija", čeprav je pa prijeten z zalivčki in zelo domač, saj ni nobene gužve in lahko rečem da edini, kjer smo se spoznali in zaklepetali med seboj s sosedi. Meni je ostal v prijetnem spominu ravno zaradi domačnosti. Lahko pa je sedaj čisto drugače, saj vsako leti preurejajo kampe in je lahko slika tam zdaj čisto druga.
< Sporočilo je popravil decembrka -- 14.6.2009 12:34:50 >
|