PIAF
|
Pikec, a ti si projektantka? Jaz sem enakega mnenja, da mora projektant svetovati...., saj smo mi čisto navadni "negradbeniki", ki pač dobesedno pojma nimamo, kako in kaj. Pri nas je za prizidek več variant in jaz bi celo potrebovala človeka, ki bi mi vsaj okvirno svetoval, kje je najbolj racionalno zidat. namreč možnost je npr., da obstoječi garaži, ki sta že prizidani k hiši spremenimo v otroški sobi, zunaj pa si naredimo nadstrešek za avtomobile. druga varianta pa je nad tema garažama. Tam pa je potem majhen problemček s streho, ker je potrebno poseči v mamin del mansarde. Predvidevam pač, da je prva varianta cenovno ugodnejša, nisem pa prepričana. Nimam pa človeka, ki bi mi lahko npr. to svetoval. In ali so obstoječi zidovi dovolj trdni za nadgradnjo, če bi se zanjo odločili na primer. Menim, da bi projektant lahko malo take zadeve svetoval. Ker bomo znotraj predrli eno steno, da bomo združili obstoječo kopalnico in shrambo v eno večjo kopalnico, bo potrebno tudi tam marsikaj spremenit, od vodovoda, vse inštalacije itd....ali to tudi projektant izriše, kje in kako?? Da bi prišli v eno sobo raje iz kuhinje, kot iz dnevne (je stara hiša, kjer se hodi iz prostora v prostor, kar nam ni všeč in ni niti racionalno), bi morali podreti en del zidu in tam narediti vhod. tam ravno potekajo cevi za vodo...je to izvedljivo kako drugače? Vidite, takšna vprašanja se mi porajajo in ne vem, kdo mi lahko na to odgovori - ali projektant, ali zidar?? LP
|