tehnofil
|
IZVIRNO SPOROČILO: marjetka starejšega brata z svojo družino, ki je svojo nečakinjo videl enkrat in še to takrat ko smo ga povabili na njen krst , Prav je tako, da jih povabiš na krst, pa na rojstnidan, pa še kdaj... ko sem povedala za nosečnost mi ni nihče z njihove strani čestital ali pa ponudil kakšnih oblačilc (iz vljudnosti), ko se je mala rodila so mi poslali čestitko, nihče me ni poklical ali da bi nas prišli pogledat (pol leta). Eni smo tudi nerodni. Kaj zato če ti za nosečnost ni čestital. Čestital ti je ob rojstvu. Pol leta ni prišel pogledat. K nam hodi sestrična že tretje leto, pa še ni prišla, tako, uradno. Pa kaj. Ji pa res ne morem zameriti, saj tudi nam primanjkuje časa. Lahko bi si ga sicer vzeli, in bi si če bi nam to toliko veliko pomenilo. Mi smo radi prejeli obiske šele po pol leta, tako da če bi se to zgodilo pri nas, bi to imel za uvidevnost. Resno. Ravno čas smo se pri treh mesecih imeli ukvarjati z obiski. Ja, pajade. .... po drugi strani me je pa zadnjič klical, ker je me je neki rabu (po pol leta ko me ni niti malo šmerglu) Prav je da te pokliče, ko te rabi. Tudi ti lahko njega pokličeš, ko kaj rabiš. Ali pa tudi ko želiš pogovor. Najbolj neumno se mi zdi da se na zunaj dela, da je v naših odnosih vse v redu, Ja pa saj je z nejgove strani verjetno čisto v redu. Tebi to ni v redu. Ne vem, zakaj naj bi se na zunaj delal. vendar bi tako naša pupa izgubila strica in sestrične, čeprov je res, da jih že zdaj ne pozna. Ali bi še vlagali svojo enrgijo za ohranjanje tega odnosa (pa četudi navideznega), ali bi se popolnoma distancirali od njih? Celo zelo grdo bi bilo od tebe, da bi jih izključila iz svojega življenja, ker nimajo s teboj toliko stikov, kot se tebi zdi. Moraš vedeti, da imaš za brata moškega. In moškim nam je tak način normalen. Če hočeš več, vloži več. Ne zdi se mi prav, da šteješ število pobud obiskov, klicev, srečanj. Ja. Lahko bi jih bilo več. In bi jih bilo več, če bi imela tak interes tudi njegova žena, saj ženske te stvari bolj organizirate. Ampak tudi, če niso iniciator odnosov ne pomeni da vas zato izključujejo iz svojega življenja. Zato je prav, da se z bratom pogovoriš. Bolje prej, kot kasneje, kajti odtujevanje je hitro in nastane tudi če sta se v otroštvu dobro razumela. Torej, po tvojem pisanju sodeč sploh ni tako črno, kot se ti zdi.
|