Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Ali date kdaj napitnino? 20.12.2007 23:50:16
|
|
|
|
rija
|
redko. ker imajo pri nas natakarji glih tak plačo, kot vsi drugi delavci. tudi jaz postrežem stranko kot se šika,pa ne pričakujem nobene napitnine. v tujini, kjer predstavlja 70 % plače (amerika) napitnina, pa je ta "obvezna"....
|
|
RE: Ali date kdaj napitnino? 20.12.2007 23:51:03
|
|
|
|
Anonimen
|
jst dajem napitnino, če sm zadovolna, pa če je odnos kelnarja taprav, je pa tko v gostilnah pustim tam okrog 1 euro, po kafičih približno pol, če je pač mal večji račun da ni lih sam ena kava... puščam pa kr dostkrat.
|
|
|
|
RE: Ali date kdaj napitnino? 20.12.2007 23:51:33
|
|
|
|
baguSka
|
Če ste v kakšni restavraciji,gostilni, kjer je super postrežba, in še boljša hrana, ali pustite kaj napitnine ali vzamete vse nazaj do zadnjega centa? Vedno pustim, ce sem zadovoljna in ce mam. Drugace pa ne. Ker mi vsak cent kr precej pomeni..
|
|
|
|
RE: Ali date kdaj napitnino? 20.12.2007 23:57:40
|
|
|
|
lelaval
|
ja
|
|
[Brisano sporočilo] 21.12.2007 0:02:53
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Ali date kdaj napitnino? 21.12.2007 0:07:00
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, ce je postrezba ok in ce ne placujeva s kartico.
|
|
|
|
RE: Ali date kdaj napitnino? 21.12.2007 0:16:26
|
|
|
|
Njuškalo
|
Ni šans.V Sloveniji ne, ker imajo itak plačo tako kot večina delavcev.Saj naprimer prodajalki v knjigarni tudi ne bom dala napitnine, pa čeprav je bila zelo prijazna.Ne vem, zakaj imajo glih v gostilnah tak privilegij, mogoče zato, da ti drugič ne pljunejo v hrano al kva...
|
|
RE: Ali date kdaj napitnino? 21.12.2007 0:18:39
|
|
|
|
Freeda
|
Sem že pustila kdaj napitnino, ampak je mogla biti res prijetna postrežba. V kakšni urejeni restavraciji se to veliko pogosteje dogaja, kot pa na koffe pavzah v najbližjem kafiču.
|
|
|
|
RE: Ali date kdaj napitnino? 21.12.2007 0:35:00
|
|
|
|
polona2
|
Velikokrat. Izjemo naredim le pri počasni in neprijazni strežbi.
|
|
|
|
RE: Ali date kdaj napitnino? 21.12.2007 0:36:07
|
|
|
|
trnuljčica
|
Skoraj vedno dam napitnino. Izjema je slaba postrežba, aroganca, čakanje ca 20 min na račun po treh opozorilih... Ampak, to se je zgodilo samo enkrat. Sicer dam pri kavi ponavadi 10 centov, v gostilni en do dva evra- odvisno od višine računa. Sem pa že razmišljala, da imajo natakar, frizerka... plačo,tko kot jaz pa ob zadovoljnih strankah ne dobim napitnine. Ampak ta železna srajca je težka.
|
|
|
|
RE: Ali date kdaj napitnino? 21.12.2007 1:04:52
|
|
|
|
Anonimen
|
Odgovor na naslovno vprašanje - da.
|
|
|
|
RE: Ali date kdaj napitnino? 21.12.2007 1:05:15
|
|
|
|
baguSka
|
oo a si delat prsla :)
|
|
|
|
RE: Ali date kdaj napitnino? 21.12.2007 6:44:18
|
|
|
|
Dashenka
|
Jaz pa jo puščam redno in sicer 5-10%, vendar nikoli manj od 2 EUR. Ne dam je le izjemoma, v primerih, ko sem res nezadovoljnja postrežbo, kar pa zgodi zelo redko.
|
|
|
|
RE: Ali date kdaj napitnino? 21.12.2007 6:52:37
|
|
|
|
Peteršilj
|
sicer hodim bolj malo ven jest, ampak ponavadi jo damo.S mo mele pred kratkim prijateljice ženski večer, s kelnarjem smo ble zadovoljne, pa smo mu pustile tringet, da mu ni blo treba drobiža naštevat. niso pa bli ostali gostje zadovoljni z nami, ker smo se preveč smejale . pa boli me patak, naj bojo pa doma, če jih vse moti, a ne?
|
|
|
|
RE: Ali date kdaj napitnino? 21.12.2007 7:27:06
|
|
|
|
Olivija
|
Ja, velikokrat. Naš je bil enkrat v kitajski tako navdušen, da jim je pustil 2000 SIT.
|
|
|
|
RE: Ali date kdaj napitnino? 21.12.2007 7:44:42
|
|
|
|
malecka
|
Jaz osebno nikoli, moj pa je druga pesem. On velikokrat da napitnino, seveda če je postrežba odlična.
|
|
RE: Ali date kdaj napitnino? 21.12.2007 7:51:53
|
|
|
|
Lunca1
|
Občasno, ponavadi kadar je tak znesek, da dam malo preveč in rečem da je že v redu.
|
|
|
|
RE: Ali date kdaj napitnino? 21.12.2007 8:31:02
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lunca1 Občasno, ponavadi kadar je tak znesek, da dam malo preveč in rečem da je že v redu. Se podpišem.
|
|
|
|
RE: Ali date kdaj napitnino? 21.12.2007 8:32:07
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
Če je kakšnih 5centov razlike vedno pustim.
|
|
|
|
RE: Ali date kdaj napitnino? 21.12.2007 8:53:50
|
|
|
|
Anonimen
|
Nikoli ne dam napitnine. Zakaj bi?! Jaz tudi dobro in pošteno opravim svoje delo, pa ne dobim napitnine.
|
|
|
|
RE: Ali date kdaj napitnino? 21.12.2007 9:00:52
|
|
|
|
Marogica
|
Ponavadi zaokrožim, če sem bila zadovoljna.
|
|
RE: Ali date kdaj napitnino? 21.12.2007 9:02:40
|
|
|
|
butara
|
Seveda Pa tudi kuharju plačam pijačo, če dobro skuha
|
|
|
|
RE: Ali date kdaj napitnino? 21.12.2007 10:43:44
|
|
|
|
riders
|
Jaz dam vedno. Ponavadi toliko, da zaokrožim znesek. Moj možiček pa zaokroži npr. kosilo, ki stane 75,20€ na 80€, kar je meni odločno preveč, ampak mu ne morem dopovedati. Napitnino dam tudi frizerju, zadnjič sva bili skupaj s hčerko in je bil račun 66€, pa sem mu dala 70. Ma, to se mi zdi preveč, ampak nekak mu ne morem reči, naj mi dva evra vrne Mal sem smotana, se bo treba odvadit, ker tkole gre en kup denarja.
|
|
|
|
RE: Ali date kdaj napitnino? 21.12.2007 10:45:02
|
|
|
|
Nika v službi
|
Le izjemoma je ne dam, sicer pa vedno. Le če sem izredno nezadovoljna s postrežbo, odnosom, hrano... je ne dam. Puščam od 5 - 10% vrednosti računa. Napitnino dajem v kavarnah, restavracijah, pri frizerju, pedikerju, manikuri, kozmetičarki .... pri večini storitev. Če sem kje drugje še posebej zadovoljna s postrežbo, svetovanjem, odnosom.... dam prav tako napitnino, pa naj bo to trgovina s čevlji, špecerijo ali pohištvom (zgolj primeri). Moje načelo je, da mala pozornost naredi veliko. Velikokrat tudi iskreno pohvalim, če sem s čim zelo zadovoljna, če vidim, da ljudje delajo s srcem...
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?