|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali date kdaj napitnino?
20.12.2007 23:47:14   
karmy
Če ste v kakšni restavraciji,gostilni, kjer je super postrežba, in še boljša hrana, ali pustite kaj napitnine ali vzamete vse nazaj do zadnjega centa? Jaz sem bila pred kratkim v kitajski in je bila super hrana, in sem mu pustila ene 70 centov. 

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali date kdaj napitnino?
20.12.2007 23:50:16   
rija
redko. ker imajo pri nas natakarji glih tak plačo, kot vsi drugi delavci.
tudi jaz postrežem stranko kot se šika,pa ne pričakujem nobene napitnine.

v tujini, kjer predstavlja 70 % plače (amerika) napitnina, pa je ta  "obvezna"....

...vox populi...

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.12.2007 23:51:03   
Anonimen
jst dajem napitnino, če sm zadovolna, pa če je odnos kelnarja taprav, je pa tko v gostilnah pustim tam okrog 1 euro, po kafičih približno pol, če je pač mal večji račun da ni lih sam ena kava... puščam pa kr dostkrat.

(odgovor članu karmy)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
20.12.2007 23:51:33   
baguSka
Če ste v kakšni restavraciji,gostilni, kjer je super postrežba, in še boljša hrana, ali pustite kaj napitnine ali vzamete vse nazaj do zadnjega centa?

Vedno pustim, ce sem zadovoljna in ce mam. Drugace pa ne. Ker mi vsak cent kr precej pomeni..

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.12.2007 23:57:40   
lelaval
ja

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
21.12.2007 0:02:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu karmy)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
21.12.2007 0:07:00   
Anonimen
Ja, ce je postrezba ok in ce ne placujeva s kartico.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
21.12.2007 0:16:26   
Njuškalo
Ni šans.V Sloveniji ne, ker imajo itak plačo tako kot večina delavcev.Saj naprimer prodajalki v knjigarni tudi ne bom dala napitnine, pa čeprav je bila zelo prijazna.Ne vem, zakaj imajo glih v gostilnah tak privilegij, mogoče zato, da ti drugič ne pljunejo v hrano al kva...user posted image

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.12.2007 0:18:39   
Freeda
Sem že pustila kdaj napitnino, ampak je mogla biti res prijetna postrežba. V kakšni urejeni restavraciji se to veliko pogosteje dogaja, kot pa na koffe pavzah v najbližjem kafiču.

(odgovor članu Njuškalo)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.12.2007 0:35:00   
polona2
Velikokrat. Izjemo naredim le pri počasni in neprijazni strežbi.

(odgovor članu Freeda)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.12.2007 0:36:07   
trnuljčica
Skoraj vedno dam napitnino. Izjema je slaba postrežba, aroganca, čakanje ca 20 min na račun po treh opozorilih... Ampak, to se je zgodilo samo enkrat. Sicer dam pri kavi ponavadi 10 centov, v gostilni en do dva evra- odvisno od višine računa. Sem pa že razmišljala, da imajo natakar, frizerka... plačo,tko kot jaz pa ob zadovoljnih strankah ne dobim napitnine. Ampak ta železna srajca je težka.user posted image

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.12.2007 1:04:52   
Anonimen
Odgovor na naslovno vprašanje - da.

(odgovor članu karmy)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
21.12.2007 1:05:15   
baguSka
oo a si delat prsla :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.12.2007 6:44:18   
Dashenka
Jaz pa jo puščam redno in sicer 5-10%, vendar nikoli manj od 2 EUR.
Ne dam je le izjemoma, v primerih, ko sem res nezadovoljnja  postrežbo, kar pa zgodi zelo redko.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.12.2007 6:52:37   
Peteršilj
sicer hodim bolj malo ven jest, ampak ponavadi jo damo.S mo  mele pred kratkim prijateljice ženski večer, s kelnarjem smo ble zadovoljne, pa smo mu pustile tringet, da mu ni blo treba drobiža naštevat.
niso pa bli ostali gostje zadovoljni z nami, ker smo se preveč smejaleuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . pa boli me patak, naj bojo pa doma, če jih vse moti, a ne?user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
21.12.2007 7:27:06   
Olivija
Ja, velikokrat. Naš je bil enkrat v kitajski tako navdušen, da jim je pustil 2000 SIT. user posted image

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
21.12.2007 7:44:42   
malecka
Jaz osebno nikoli, moj user posted image pa je druga pesem. On velikokrat da napitnino, seveda če je postrežba odlična.

Živi tako, da bodo tvoji otroci pomislili nate,
ko bodo razmišljali o poštenosti,
ljubezni in pokončnosti.

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 17
21.12.2007 7:51:53   
Lunca1
Občasno, ponavadi kadar je tak znesek, da dam malo preveč in rečem da je že v redu.

(odgovor članu malecka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
21.12.2007 8:31:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Lunca1

Občasno, ponavadi kadar je tak znesek, da dam malo preveč in rečem da je že v redu.

Se podpišem.

(odgovor članu Lunca1)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
21.12.2007 8:32:07   
Strawberrie Cherrie
Če je kakšnih 5centov razlike vedno pustim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
21.12.2007 8:53:50   
Anonimen
Nikoli ne dam napitnine. Zakaj bi?! Jaz tudi dobro in pošteno opravim svoje delo, pa ne dobim napitnine.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
21.12.2007 9:00:52   
Marogica
Ponavadi zaokrožim, če sem bila zadovoljna.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
21.12.2007 9:02:40   
butara
Seveda user posted image Pa tudi kuharju plačam pijačo, če dobro skuha user posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
21.12.2007 10:43:44   
riders
Jaz dam vedno. Ponavadi toliko, da zaokrožim znesek. Moj možiček pa zaokroži npr. kosilo, ki stane 75,20€ na 80€, kar je meni odločno preveč, ampak mu ne morem dopovedati.

Napitnino dam tudi frizerju, zadnjič sva bili skupaj s hčerko in je bil račun 66€, pa sem mu dala 70. Ma, to se mi zdi preveč, ampak nekak mu ne morem reči, naj mi dva evra vrne user posted image  Mal sem smotana, se bo treba odvadit, ker tkole gre en kup denarja.

(odgovor članu butara)
Neposredna povezava do sporočila: 24
21.12.2007 10:45:02   
Nika v službi
Le izjemoma je ne dam, sicer pa vedno. Le če sem izredno nezadovoljna s postrežbo, odnosom, hrano... je ne dam.

Puščam od 5 - 10% vrednosti računa.

Napitnino dajem v kavarnah, restavracijah, pri frizerju, pedikerju, manikuri, kozmetičarki .... pri večini storitev. Če sem kje drugje še posebej zadovoljna s postrežbo, svetovanjem, odnosom.... dam prav tako napitnino, pa naj bo to trgovina s čevlji, špecerijo ali pohištvom (zgolj primeri).

Moje načelo je, da mala pozornost naredi veliko. Velikokrat tudi iskreno pohvalim, če sem s čim zelo zadovoljna, če vidim, da ljudje delajo s srcem...

(odgovor članu butara)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?