Jerneja_
|
Avtorica želi ostati anonimna, zato v njenem imenu objavljam prispevek: Bom kratka in jedernata. Najina zveza nedvomno in nedvoumno tone. Poskušala sem že marsikaj, pogovor, posvetovanje (odklonil), vse sorte pozitvne pristope, kreg, zahtevo, da se odseli. V bistvu reakcije z njegove strani ni. Če in pa ko pride, pa vsi letimo po luftu. Takrat se mu odtrga in nas psihira na 100 in en način. Če se le da, otroka odstranim z kraja dogodka. Včeraj mi ni uspelo. V jezi in afektu se ga je lotil fizično in samo mojemu kričanju (pa še čem drugem) se imam zahvaliti, da se ni zgodilo še kaj hujšega. Počutim se zelo krivo, celo umazano, ker želim dostojno življenje zase in za otroka. Ampak na koncu jih vedno pokasiramo. Nabira in nabira se mu, potem pa izbruh. Včasi mu je dodana še kapljica alkota. Danes sem klicala na CSD, ampak se mi zdi, da so oni sami sebi namen. Na 113 (kamor sem imela včeraj tudi namen poklicati, pa nisem mogla in upala) pa sem poskušala večkrat (zasedeno) in na koncu mi je zaradi slabega signala prekinilo klic. Tudi zaupal sem se nekomu, vendar vem, da je odločitev popolnoma moja. Potem se pozno popoldne ponovno klicala 113 in povedala kaj se je zgodilo, ne samo včeraj. Tudi kdaj preje. Pojasnjeno mi je bilo vse v zvezi z prijavo in intervencijo na terenu. In zelo mi je hudo, da moramo to prenašati. Zvečer sva se z otrokom pogovarjala in je teme nehote preskočila na včerajšnji dogodek. Otrok je povedal, da se je oče ravnal grdo in da ga je bolelo. In da se je prišel opravičiti. Razložila sem mu, da odrasli socer včasih počnemo neumnosti, vendar nasilje ni dopustno, nikakor. Opazial sem, da je zelo prizadet kar se tiče dogodka in da si želi pogovora o tem. Z njim sva nadaljevala v stilu, če mu je hudo, kako se počuti, če bi rad to komu povedal oz. če je povedala. Odgovor: ne želim, da to kdorkoli izve, če ne ga bodo odpeljali policisti. Zelo me je prizadelo. Bilo je pravzaprav grozno. Fizično nasilje se konča z psihičnimi posledicami. To mi je jasno. Odločila sem se (upam), da grem jutri na policijo stvar prijaviti. Vem, da ga to ne bo ustavilo. Vendar bo vsaj evidentirano. Hvala, ker ste me brali.
|