katjandraž
|
Pozdravljene! Sinko bo kmalu dopolnil 3 leta in pol, do zdaj nisva imela nobenih težav z alergijami. Pred božičnimi prazniki so se mu po stopalih in gležnjih pojavile rdeče pike, podobne pikom komarjev, ki pa ga popolnoma nič ne motijo. Sem klicala dežurnega zdravnika, ki je rekel, da je to najverjetnje alergija in naj mu dam Claritine. Enako je potrdila tudi njegova pediatrinja, vendar ko smo šli k njej, so pike že izginile. Nikakor nam ni potegnilo, kaj je takega jedel. V torek zvečer je jedel orehovo potico in v sredo zjutraj so se pike spet pojavile. Klicala sem v ZD in mi je sestra rekla, naj mu dam par dni spet Claritine, če bi se poslabšaklo, pa ga moram pripeljat pokazat. Včeraj pa sva bila itak v ZD, ker je imel zobarja in sem ga peljala še do zdravnice, na žalost pa ni bilo njegove, ki ji res zaupam, ker je delala popoldne. Tudi ta zdravnica je rekla, da je to alergija in nama predpisala strogo dieto. Vse oreščke, lešnike ipd, vse kar ima umetna barvila in konzervanse, prepovedala mu je sadje, razen banan in jabolk, morske ribe, svinjino, čoklado, bombone ipd., pa sigurno sem kaj pozabila napisat. Mali je šel po pregledu v vrtec za 3 ure in sem mu še prej dala Claritin. Ko sem prišla ponj, rdečih pik ni bilo več, videlo se je le, kje so bile. Tako je ostalo do danes, ko sem ga peljala v vrtec. Doma pik še ni bilo, v vrtcu pa, s tem da je pred odhodom dobil Claritne. Meni ni nič jasno???? Kakšne imate ve izkušnje? Je smiselno 1 leto držat strogo dieto, če sem skoraj 100%, da so krivi orehi? A se je držim samo, dokler pike ne izginejo? Naj poudarim, da na srečo nima nobenih težav z dihanjem, zatekanjem, še srbi ga nič. Pa naš princ je že tko en suhi-muhi. A ga čem še kam peljat pokazat? Vem, da je to res majhna težavica, če jo primerjam z vašimi, tako da mi ne zamerite, če vam preveč morim. LP vsem!
|