|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Alergija na Milupino riževo kašico?
2.3.2006 14:24:36   
Margareta
Pozdravljene,

čeprav sem nekako skeptična do že pripravljene hrane za naše malčke, se le tej ne morem čisto izogniti. Vglavnem, da ne bom flancala -

Mojemu 9 mesečnemu otročku sem prejle pripravila Milupino žriževo kašico (primerna za dojenčke od dopolnjenega 4 meseca dalje), brez dodanega sladkorja in brez glutena z že vsebovanim adaptiranim mlekom - tako, da jo je potrebno zmešati samo z vodo.
Takoj , ko je pojedel zadnjo žlico (jedel jo je z velikim veseljem), se mu je po bradi in pod noskom spustila rdečina - rdeč flek, ki je po 20 minutah izginil.
Ali ima katera podobno izkušnjo? Ali gre za alergijo?
Ne morem pa ugotoviti na kaj, riž je že jedel. Ali je možno, da je alergičen na to adaptirano mleko, ki ga kaša vsebuje?
Drugače je dojen in ni še nikoli okusil adaptiranega mleka. Brez problema je skute in jogurte, pa kislo smetano,...

Margareta

http://www.ednevnik.si/?w=Margareta
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Alergija na Milupino riževo kašico?
2.3.2006 20:23:02   
jakaracman
Moji se je tak flek spustil po bananahuser posted image .Po moje je na nekaj preobčutljiv.
Lp

(odgovor članu Margareta)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.3.2006 22:39:37   
poliloni
Poizkusi še z enako kašico, ki pa se meša z mlekom in ne vodo. Uporabi svoje mleko (mi uporabljamo Pregomin, kerje ta mal alergičen na kravje mleko)...

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.5.2006 0:45:41   
putina
Magareta!

Pri moji 6,5 mesečni hčerkici, je bila popolnoma ista reakcija!! Takoj, ko je zaužila riževo kašico od Milupe (ta, ki se meša z vodo), so se ji okoli ust, po ličkih in tudi malo po vratu pojavili rdeči fleki, ki pa so v roku 20 - 30 minut popolnoma izginili. Ker sem še bolj na začetku uvajanja goste hrane (jemo v glavnem zelenjavo), sedaj sploh ne vem, kaj naj ji ponudim. Zdravnico sem klicala in je rekla, da je možno, da je alergična na prilagojeno melko, na bazi katerega je ta kašica pripravljena. Si ti že poskusila s katerimi drugimi riževimi kosmiči? Če da, bi se zelo priporočila za pomoč, ker enostavno ne upam kar tako nekaj na slepo kupovati in probavati ali se bodo spet pojavili ti fleki.

Neposredna povezava do sporočila: 4
24.5.2006 7:24:27   
darjatimci
Vse, ki omenjate te težave bi vam priporočala,da poskusite s kašicami,ki se mešajo z vodo in so brez kakršnegakoli dodatka mleka,to so izdelki od Alnature najbolje založen DM in nekaj jih izdeluje tudi Kolinska,riževa z banano,s slivami,pa mogoče še katera mi jih več toliko ne uporabljamo ker imamo že tri leta.

(odgovor članu putina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.5.2006 17:48:45   
coco
Mi smo alergiki na mleko, tako da sinčku pripravim riževo kašico od Milupe na riževem mleku. Pazite le, da kupite tisto Milupino kašico, ki ne vsebuje mleka - to so vse Milupine kašice v modrih škatlah. Na njih mora pisati ´ohne milch´!
Čeprav ne zaupam čisto našim deklaracijam na živilih, sem glede na to, da ni videti med sestavinami mleka, sprobala tudi Bebi riževo kašico s slivami in žitno kašico z gozdnimi sadeži in je tudi O.K. Za raznolikost okusa pa lahko v rižolinota vmešate tudi kakšno sadje.
Pa dober tek....!

(odgovor članu putina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.5.2006 9:05:12   
kati*
mi smo to kašico probali pri 4,5m in je imel po obroku vsakič težave (kot da bi ga dajali krči), sem probala ene trikrat, da sem ugotovila, da je ta kašica problem. Sicer je od takrat še nisem dala, zdaj pa je brez kakršnih koli težav in z velikim veseljem riževo kašico od Milupe brez adaptiranega mleka - moram pripraviti mleko posebej

lp, K

Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?
Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Cepljenje pri 1 letu
busklca

Kakšne stranske učinke so imeli vaši otroci pri cepljenju pri 1 letu (mumps, ošpice, rdečke)?

Nobenih (50%)

Vročino, tudi nad 38,5 (7%)

Vročino do 38,5 (7%)

Izpuščaj brez vročine (4%)

Samo sitni oz. zaspani, brez vročine (9%)

Nismo še bili cepljeni (23%)

Število vseh glasov: 130

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!