Bonnie_RR
|
Js sem imela koprivnico v otroštvu, zdaj je nimam več (se mi ne pojavlja več, tud na odkrite alergene nisem več občutljiva). Imela sem pa kar hudo obliko, enako tudi moja sestra. Meni so testi pokazali, da sem (bila) alergična na pršice, mačjo dlako, arašide, delno na jajca, poleg tega pa se je pokazalo, da sem alergična tudi na aspirin in nekaj, kar spomladi cveti, pa se ne spomnem zdajle na kaj. Se vidi, da že nekaj časa nimam prblemov s tem... Ko je bila alergija na vrhuncu, je bilo res hudo. Recimo, sem nekaj pekla, razbija jajce in ob dotiku so me začele ful srbet roke in postale so repeče rdeče. Ali pa poleti, ko si manj oblečen (kratki rokavi, kratke hlače), sem se morala izogibat našemu mačku (smo ga imeli že prej), ker sem kr flekasta postala, če sem ga malo pobožala. Dovolj je bilo že, če me je samo z repom oplazil. In še veliko takih stvari... Js sem jemala claritin in mi je kar pomagal. Večinoma pa se mi alergija pojavljala popoldne oz. zvečer in mi je do jutra izginila, zato tablet nisem pretirano jemala. No, zakaj pišem vse to... Sama v nosečnosti nisem imela problemov z alergijo, mi je pa pediatrinja na 1. pregledu povedala, da ima otrok 50% možnosti, da bo na kaj alergičen (lahko da na kaj takega ali pa kaj drugega - itak verjetno za vse alergene tako nikoli ne izveš). Če je pa še partner alergik, se pa ta procent seveda zviša. No, upam, da bo nevšečnosti kmalu konec in da bo zdrav! Srečno! Lp