Willson
|
Meni pa se zdi prav, da gre mamica na bolniško,pa če je tudi minimalna verjetnost, da bi lahko šlo kaj na robe. In mi na misel ne bi prišlo, da če bi mi ginekolog svetoval stalež oz. počitek, da bi se z njim prepirala in ne bi upoštevala njegovega mnenja. Jaz si v primeru, da bi bilo potem res kaj narobe ne bi nikoli oprostila. In to še ni zajedalstvo. Sem bila tudi sama večino časa na bolniški v času nosečnosti in niti enkrat nisem dobila vtisa , da bi kdorkoli tako gledal na mene od sodelavk ali kdorkoli drugi, pa tudi nisem imela strogega mirovanja. Še prav nasprotno, še podpirali so me, tudi moja direktorca. Pa nisem lena rit, ker drugače zelo rada opravljam svoje delo in v 6 letih nisem bila niti en dan v staležu, v časih sem bila v službi celo s temperaturo , ker je sodelavka bila na dopustu in bi jo klicali z dopusta. Ampak kadar pa se gre za otroka pa za mene ni heca in prav je tako, da se mamice čuvajo.Ja in prav je, da mamica, pa čeprav samo kihne gre k zdravniku, če jo to skrbi. In mislim, da me nismo niti strokovno, niti drugače poklicane, da sodimo kdo si zasluži stalež, še manj pa, da jih zmerjamo z raznoraznimi žavljivkami. Če ginekolog to predpiše in nato komisija to odobri, potem je najbrž že razlog in o tem sploh ni kaj debatirati. Pa da ne boste mislile, da ste mi na rep stopile, hvala bogu sem človek, ki se za skoraj nič ne sekira. :)-:)- To ni bilo mišljeno na tebe Anajmad, ampak na splošno, v časih se mi zdi, da se v tikujemo v stvari, ki jih ne poznamo in se nas niti slučajno ne tičejo. Davek in zdravstveno zavarovanje pa plačujemo čisto vsi.In, če bi začela razmišljati kdo vse živi na moj račun, bi službo pustila, ampak ve od vseh, ki živijo na naš račun izpostavite ravno nosečnico, pa še ženske ste, in veste, kako je biti noseč, da nosečnost spremlja lahko kup težav, ki jih vsaka drugače prenaša. Mene bi bilo sram, kaj takega pisati, pa če tudi me noben ne pozna. In, ko bom pričela delati, bom z veseljem delala in plačevala davek, za kakšno bodočo mamico, da bo lahko mirno poskrbela zase in svojega dojenčka. LP
|