|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Aktualno - kahlica?
17.1.2006 12:46:57   
timoteja
Hojli vsem!Zanime me, kako ste ve začele z navajanjem na kahlico.Naša tamala je pri 15 mes. redno vsak večer pred umivanje šla na kahlico, redko se je polulala ali ipak. In pol smo šli na morje, pozabli kahlico doma in vse se je končalo. Potem sem jo kar nekajkrat dajala gor, pa nič kaj ni bilo. Ratalo se ji je polulat, sam sma zraven enih petnajst minut knjigo brale, pa enkrat celo pokakat. Jeziu me to, ker deklica pri 22 mesecih, ko vse druge stvari že pove, je ful brihtna, živahna, NE pove, kdaj jo lulat ali kakat, čeprav jo nenehno spominjam na to, pa tudi moti je ne, če se polula v hlače. Npr. včeraj popoldne sem jo trikrat poskusila dati na kahlico, dve minutke po zadnjem poskusu se je polulala v hlačke. In je to sploh ne moti, pa sem ji pokazala, kje je mokra, ji povedala, da se je polulala.....Skratka, kot da ne bi imela nobenega interesa okrog tega. Kaj svetujete. Glede na to, da bo kmalu stara 2 leti, mislim, da je skrajni čas, da okrog tega kaj naredimo. Je pa v vrtcu, kjer nihče ne hodi lulat na kahlico, tkao, da tudi nima nobenega vzgleda.

< Sporočilo je popravil puncica -- 17.1.2006 14:05:43 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: AKTUALNO-KAHLICA?
17.1.2006 12:53:01   
Anonimen
Jaz sem mojo puncko pri 15 mes. dala na kahlico skupaj z mojo necakinjo, ki je takrat imela 2,5 leti. Ker ta mala full posnema vse starejse, je bil to najlazji nacin, da ji dopovem, da je to nekaj normalnega, kar vsi pocnemo. Zdaj redno lula in kaka, ko jo seveda das na kahlico (trenutno ima 19M). Vcasih celo rece, da bi kakala, ne pa vedno. Obicajno ji kahlico dam pred televizijo in ni nobenega problema, sedi tudi 15 min, dokler en opravi.
Mene bolj skrbi to kako ji dopovedati, da sama pove, kdaj jo tisci in pa kako izvesti prehod iz plenice na spodnje hlacke. Ce ima kdo izkusnje se priporocam.
LP

(odgovor članu timoteja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
17.1.2006 13:03:48   
timoteja
Ja, res mamice, vljudno vabljene k odgovorim in nasvetim, saj vsak pride prav, nekatere od vas pa ste že prave legende...Help.

(odgovor članu timoteja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.1.2006 13:36:35   
Anonimen
Če ni zainteresirana sodelovat, potem nimaš kaj. Plenico nazaj na rit, pa čez pol leta poskusite. Oziroma poleti. Jaz sem tako naredila. Moj otrok se v življenju ni hotel na kahlo vsest, zato sem mu pri dveh letih in pol vzela pleničko, ker se mi je zdel dovolj zrel za kakšno akcijo. Sem pač poskusila in je šlo. Parkrat se je še polulal v hlače in pokakal tudi, potem pa je videl, kako to gre in je začel hoditi na stanišče.
Predvsem mora otrok dozoret za take stvari. Tudi možgani morajo dozoret, da obladujejo relacijo med mehurjem in  lulanjem. Zato res ne silit, ker jim delate krivico.

(odgovor članu timoteja)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
17.1.2006 14:05:28   
ma-ja
Meni se zdi, da je s tem tako kot s hojo. Ko je otrok pripravljen, se brez problema odvadi. Moj starejši je bil star skoraj tri leta. Vse skupaj je trajalo par dni in je bil čist podnevi in ponoči. Brez vsakršnega problema. Šel je pa kar na stranišče, kahlice pa ni maral. Njegova sestrica pa se je pri dveh letih (par dni po 2. RD) odločila, da ona noče več plenic. OK, smo šli po gatke. In res, mala damica je šla na stranišče tako kot bratec in plenice smo dokončno pozabili. No, nekaj časa jih je vseeno imela samo za ponoči.
Tako, da pri obeh nisem imela nobenih težav. Se mi zdi, da ko je otrok dovolj zrel za ta korak, da kar sam od sebe pozabi na pleničke. Če pa vztrajaš prej, pa samo mučiš sebe in otroka. Mislim, da se ne splača hiteti!

(odgovor članu timoteja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Aktualno - kahlica?
17.1.2006 15:43:50   
L&F&B
Jaz tudi mislim, da je najbolje počakat, da otrok sam dozori. Naš je začel tako, da mi je še, ko je imel pleničko, skoraj vsakič omenil, mami lulal sem, mami kakal sem. Smo pa izkoristili poletje, ko je bil večinoma nag, da je spoznaval te svoje potrebe. Jeseni, ko so se začeli hladni dnevi, je bil še s pleničko, vendar se je okoli 2RD odločil, da noče več pleničke in to je bilo to. Sam je zmeraj povedal in ni bilo problemov. Učili in tiščali na kahlo pa ga v bistvu nismo nikoli. Svetovala bi samo to, da otrok toliko dozori, da zna sam prepoznat to svojo potrebo in tudi povedat zanjo.

(odgovor članu timoteja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.1.2006 20:48:44   
sanass
Moj ta mali bo star 3 leta in verjeli ali ne zelo hitro je bil čist.Pri 17 mesecih je začel hoditi v jasli in takrta sem ga začela vaditi lulat.Ko sva šla iz jaslic sma med potjo do doma že lulala.Moram pa reči da mi je začel sam praviti da mora "akat" to je pomenilo lulat.Pol pa smo probali še kahlico za akat. To sem pa bolj ugibala kdaj mora pa je tudi šlo.In pol pri 21 mesecih smo morali v bolnico.In kaj so mi rekli mamica ki trenira svojega otroka.Bilo me je kar groza, pol pa ko je ostal čez noč pa so videli  kao je na stvari.Mali jim je sam rekel da gre lulat.Bil je edini  otrok  ki je imel tam kahlico in edini brez plenic v jaslih.Nikoli ga nisem v karkoli prisiljevala.Moram reči da ponoči smo pa bili brez plenic pri 2 letih.Bi mi kar pasalo, če bi jih imel tudi še takrat ponoči, da bi lahko prespala noč.Sedaj ko bo star 3 tudi pokliče ponoči. Mami LULAT.Pri nas je to pri prvem zelo hitro uspelo nevem kako pa bo to pri drugem.Mislim pa da je za fantke lažje kot za punčke!?
Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.1.2006 8:37:17   
rainbow
Hojla, še moj glas;

naša ta velika je stara skoraj dve in pol, pa ne duha ne sluha o kaki želji po odvajanju na kahlo ali wc; sicer je vse pripravljeno, ona pa še kar v pleničko; se mi zdi, bolj siliš, slabše je. Jaz jo sicer vprašam, ko reče, da kaka, če bi šla na wc, pa reče, da raje v pleničko. pa ok, čakam na poletje.

glede tega bijem z mojo mamo hude boje, ampak iz lastne iskušnje, ravno z mojo mamo, ne bom prehitevala s tem, pa če pri treh letih odvadimo, pa kaj pol.

pri 15 mescih pa se mi zdi še prehitro.

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu sanass)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.1.2006 20:08:12   
janjja
NAša je stara 17 mesecev in že dva meseca hodi na kahlo. Prvo je samo lulala, zdaj pa gre tudi kakat. Cel dan ima eno plenico, ker je suha. Ko jo tišči prinese sama kahlo, saj povedat še ne zna. Ponoči pa se seveda polula ampak nikol da bi bla težka plenica, ker je pol zjutraj polna kahla.
V vrtcu pa je na začetku sploh niso jemali resno, no zdaj pa jo in tudi v vrtcu gre na kahlo.
Vidim da sem kar srečnica!user posted image

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.1.2006 9:40:24   
pia1
oj!
mi smo nasemu malo pred enim letom kupili kahlico in mu je bila ful vsec. ze v trgovini se je zapicil vanjo. no in zdej ga dajem vsakic, ko ga previjam se na kahlico in zmeri se polula, dvakrat se je celo pokakal. in pol smo ful veseli in ploskamo, tud tamal. takoj ko se polula zacne ploskat. ene dvakrat pa je blo ze tko, da ni hotel biti na kahli, pa sem ga mal zanimirala, pa je blo kuj dobr. sam tud men pa ni jasno kako ga bom prepricala naj pove. saj kahli pravi brrrm, tako kot se telefonu, pa sesalcu pa se kaksni stvari. no ja silili ga ne bomo, bo ze. po moje mors bit potrpezljiv, se vsak je nehal v hlace lulat, pa bojo tud nasi. jest sem rekla, da bom poleti mal bolj zacela, k ni nic hudega ce se polula, saj je toplo.
cavcav

(odgovor članu timoteja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.1.2006 10:41:08   
Mateja-15
Moja večja  že od 10 meseca redno kaka na kahlico, na začetku ni povedala, ker še ni znala, tako da nekje okrog enega leta paje potem tudi rekla kaka. Za lulanje pa je zelo težko. V bistvu je tudi lulala pri enem letu že lepo na khlico kadar smo jo dali lulat, potem pa smo dobili novegauser posted image in vsega je bilo za ene tri mesece konec. No potem je za kakat spet povedala za lulat pa nikakor. Tako malo ji je spet začelo it konec poletja, potem pa je šla mama v službo in spet je bilo vsega konec. No sedaj pri 2 letih in 2 mesecih pa lahko recem, da je čez dan čista. Je pa ne silim in je tudi do zdaj nisem, čeprav me je včasih user posted image jezilo, ker je že tako kmalu hodla na kahlico pol pa kr ne več. Po moje vsak rabi svoj čas.

(odgovor članu pia1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?