honey
|
Naj te potolažim, imaš zdravega 1-letnika, kar je po mojem mnenju najbolj pomembno. Pa naj dirka po stanovanju! Jaz sem že zdavnaj obupala, da bi ga poskusila zamotit s kakšnimi igračami. Zdaj, pri 2,5 letih mi celo uspe, da ga napodim za 20 min na kavč, da gleda risanke, da lahko vsaj v miru pospravim in poribam po dnevni sobi, jedilnici in kuhinji, da mi ne pretaca takoj prvo minuto. Prej pa tudi to ni bilo mogoče. Ampak jaz ga enostavno pustim, na razpolago ima vse igrače, da se zamoti z njimi, najbolj mu je všeč poganjalec in pa tisti napihljivi konjiček za skakanje - meni pa tudi, ker z njima troši energijo. Drugače se pa zelo redko igram skupaj z njim, ga kar pustim, da si sam najde zabavo. Ker potem se sigurno ukvarja s tistim, kar njemu odgovarja, ne s tistim, kar bi meni. Je pa zelo tehničen tip otroka in najbolj je vesel, če ima v rokah kakšno bormašino, štemarco, kladivo, izvijač ali pa kaj podobnega. Ko je bil še manjši, je imel to vse v otroški izvedbi, zdaj pa seveda to ni več zanimivo. Ampak vsaj takrat se je zamotil s temi igračami za kakšne 20 min, 1/2 ure. Kar pa se tiče kofetkanja, pa izberi take lokale, ki imajo zraven tudi igrala. Mali bo na igralih, ti boš pa "v miru" pila kavico.
|