oka
|
Gre pa tako: če se je obveznosti, ki so zapadle, prijavi v pobot, ni potrebno delati popravka vstopnega DDV, če jih pa nisi prijavil v pobot (kar je meni nelogično, da ne bi bilo, saj je pobot obvezen ), je pa potrebno delati popravek. No vidiš, jaz imam pa drugo info. Tako, kot ti praviš, so mi rekli na GURS-u, MF-ju in ena referentka na DURS-u. Potem pa sem klicala enega gospoda na DURS, ki naj bi bil stručko na tem področju in ta mi je rekel, da to ne drži, da je treba za tiste terjatve, ki niso bile pobotane delati popravke in če so bile pobotane le delno pa delne popravke. In tukaj tudi meni ne dela logika, ker če dobiš imuniteto, kar pa jo dobiš, ker je pobot obvezen, kaj potem popravljaš? Se pravi, da je ta novi člen čisto bz (edino v primeru, da je račun zapadel konec meseca, plačan pa je bil pred kompenzacijo) in spet nekaj za delanje zgage. Da pa krši načelo nevtralnosti je pa tako ali tako jasno. Stvar pa mogoče res ni tako slaba, čeprav je preklemano zakomplicirala vse skupaj, še posebej pa delo računovodskih servisov, ki imajo po 30 ali več strank. Kompenzacije niso slaba ideja, čeprav ni nova in so bile na voljo in čisto dovolj bi bilo, če bi obvezni pobot uvedli na npr. nekaj mesecev in ne vsak mesec. O DDV-ju pa itak ni vredno izgubljati besed, ker smo edini v Evropi, ki imamo tak način (popravki). p.s. Antilopa zelo, zelo, zelo bi ti bila hvaležna, če bi mi lahko posredovala kak link o tej imuniteti nepobotanih terjatev. Ker jaz nič nisem našla.
< Sporočilo je popravil oka -- 15.5.2011 10:53:08 >
|