Blink1
|
Niso sicer ainslijevi... Orehovi bananini marmeladni mufini Ti mufini imajo v sredi sladko presenečenje 1 ¼ skodelice mletih orehov 1 ½ skodelice sladkorja ¾ skodelice masla ali margarine 2 zelo zreli veliki olupljeni banani 1 jajce 2 skodelici namenske moke 2 čajni žlički pecilnega 1 ½ čajne žličke mletega cimeta ½ čajne žličke muškatnega oreška ¼ č.ž. soli 1 zrela mala olupljena banana 3 žlice marmelade Pripravite si 18 košaric za mufine. V plitvi posodi premešajte ¾ skodelice orehov z ½ skodelice sladkorja in dajte na stran. V večji posodi stepajte preostale pol skodelice orehov z skodelico sladkorja in maslom, da bo lahko in penasto. Zmečkajte 2 banani v mikserju. Potem primešajte banane in jajce v mešanico sladkorja in masla. V srednji posodi zmešajte moko, pecilni, cimet, muškatni orešek in sol. Te suhe sestavine primešajte bananini mešanici. Malo banano zmečkajte ter primešajte marmelado. Za vsak mufin povaljajte in ovijte 1 polno žlico testa v mišanici orehov in sladkorja. To dajte v košarico za mufin. Z žlico naredite jamico v sredini testa. Vanjo dajte 1 čajno žličko marmeladne mešanice. Povaljajte še eno čajno žličko testa v mešanici sladkorja in orehov. Dajte na marmeladno mešanico. Ponovite z preostalim testom in marmeladno mešanico. Pecite na 180°C 15-20 minut. Ponudite tople. Vetrci z arašidi in pomarančo 2 skodelici presejane namenske moke 1 žlica pecilnega praška 1 č.ž. soli ¼ skodelice sladkorja 1 jajce 1 skodelica mleka ¼ skodelice olja ½ skodelice narezanih slanih arašidov Prevleka: ¼ skodelice sladkorja 1 č.ž. nastrgane pomarančne lupinice ¼ skodelice topljenega masla ali margarine V večji posodi presejte moko, pecilni, sol in ¼ skodelice sladkorja. V manjši posodi premešajte jajce, mleko in olje. Tekočino dodajte k moki. Dodajte še arašide. Polnite v naoljene košarice za mufine do 2/3. pecite na 190°C 15 do 20 minut. Medtem zmiksajte sladkor in lupinico. Ko so mufini pečeni jih odstranite iz košaric in vrhove takoj pomočite najprej v topljeno maslo in še v mešanico sladkorja in lupinice. Mufini z banano in borovnicami 2 zelo zreli srednje veliki banani 2 jajci 1 skodelica rjavega sladkorja ½ skodelice topljenega masla ali margarine 1 skodelica borovnic 1 č.ž. vanilije 2 ¼ skodelice namenske moke 2 č.ž. pecilnega ½ č.ž. cimeta ½ č.ž. soli Zmečkajte banani. V srednji posodi zmešajte banani, jajci, sladkor in maslo. Vmešajte še borovnice in vanilijo. V večji posodi zmešajte moko, pecilni, cimet in sol. Zmešajte bananino mešanico v moko. Polnite košarice za mufine. pecite pri 160°C 25 do 30 minut. Mufini s slanino in sirom 10-12 rezin slanine Olje 1 jajce ¾ skodelice mleka 1 ¾ skodelice moke ¼ skodelice sladkorja 1 žlica pecilnega 1 skodelica naribanega sira (topljivega) ½ skodelice hrustljavih žitaric V večji kozici pecite slanino, da postane hrustljava. Odcedite in shranite olje. Če je potrebno še dodajte olje, da napolnite 1/3 skodelice. V manjši skledi zmešajte olje, jajce in mleko ter dajte na stran. Zdrobite slanino. V večji skledi zmešajte moko, sladkor in pecilni. Dodajte mešanico olja in jajc ter dobro premešajte. Dodajte slanino, sir in žitarice. Polnite v namaščene košarice do ¾. Pecite na 180°C 15 do 20 minut. Bananini mufini Options 3 skodelice ovsenih žitaric 1 skodelica zmečkane banane (3 male banane) ¾ skodelice mleka 2 beljaka 2 žlici olja 1 ½ skodelice moke 2 žlici rjavega sladkorja 1 žlica pecilnega Pečico zagrejte na 180°C. v srednji skledi zmešajte žitarice, banane, mleko, beljake in olje. Pustite stati 5 minut. V večji skledi zmešajte moko, sladkor in pecilni. Obe mešanici združite. Polnite v košarice. Pecite 20 do 25 minut. Variante: Banana-borovnica: pred pečenjem dodajte 1 skodelico svežih ali zamrznjenih borovnic v testo. Mufini s klobaso in koruzo 1/2225 g prekajene klobase 1 skodelica moke ¾ skodelice koruzne moke ¼ skodelice sladkorja 1 žlica pecilnega 1 skodelica sirotke ¼ skodelice olja 2 jajci Medeno maslo (recept sledi) Pečico zagrejte na 160°C. klobaso narežite na koščke. Na srednjem oglju klobaso rahlo zapecite. Osušite na papirnatih brisačah. Zmešajto moko, koruzno moko, sladkor in pecilni. Dodajte sirotko, olje, jajca in klobaso. Premešajte. Košarice napolnite do 2/3. pecite 12 do 15 minut- servirajte z medenim maslom. Medeno maslo: zmešajte ½ skodelice raztopljenega masla in ¼ skodelice medu. Jutranji mufini 1 skodelica zdrobljenih cornflaksov 1 ½ skodelice moke 1/3 skodelice rjavega sladkorja 4 č.ž. pecilnega 1 č.ž. cimeta 1 skodelica narezanih suhih sliv 1 ¼ skodelice mleka 1/3 skodelice olja 1 jajce Pečico zagrejte na 180°C. Namastite 12 košaric za mufine. zmešajte cornflakes, moko, rjavi sladkor, pecilni in cimet. Vmešajte še slive. V drugi skledi zmešajte mleko, olje in jajce. Dodajte k mešanici moke ter dobro premešajte. Napolnite košarice skoraj do konca. Pecite 25 minut. Mufini z limono, jabolkom in ovsom 1 ¼ skodelice moke ½ skodelice rjavega sladkorja 1 ½ č.ž. pecilnega 1 č.ž. sode 1 č.ž. cimeta ½ č.ž. soli ¼ č.ž. muškatnega oreška 1 jajce ½ skodelice mleka ¼ skodelice olja 2 žlici limoninega soka ¾ skodelice ovesa 1 skodelica narezanih jabolk ½ skodelice narezanih orehov Limonina glazura (recept sledi) Pečico zagrejte na 180°C. zmešajte moko, sladkor, pecilni, sodo, cimet, sol in muškat. V drugi skledi zmešajte jajce, mleko, olje in limonin sok. Dodajte oves in dobro premešajte. Dodajte mešanico moke in jabolka ter orehe. Polnite v modelčke in pecite 20 minut. Prelijte z limonino glazuro. Limonina glazura: v manjši skledi zmešajte ½ skodelice sladkorja v prahu, 1 žlico limoninega soka in žlico raztopljene margarine ali masla. Mufini z brusnicami in banano 2 s. cornflakesa ½ s. rjavega sladkorja ¼ s. moke 2 č.ž. pecilnega ½ č.ž. soli ½ č.ž. cimeta ½ s. nasekljanih brusnic 2/3 s. brusničnega soka ½ s. mečkane banane Sneg 2 beljakov 3 žlice olja Pečico zagrejte na 180°C. Pripravite si 12 modelčkov. V večji skledi zmešajte cornflakes, rjavi sladkor, moko, pecilni, sol in cimet. Nežno primešajte še brusnice. V manjši posodi zmešajte brusnični sok. Banane, beljake in olje. Vmešajte v moko. Modelčke napolnite skoraj do vrha. Pecite 20-22 minut. Za 12 mufinov. Mufini s sirom, slanino in jabolki 2 s. moke ¼ s. sladkorja 4 č.ž. pecilnega ¾ č.ž. soli 1 s. mleka 1/3 s. masla topljenega 1 jajce ½ s. fino narezanih neolupljenih jabolk ¾ s. naribanega sira 2/3 s. hrustljavih drobtin slanine V večji posodi presejite moko, sladkor, pecilni in sol. V manjši posodi zmešajte mleko, maslo in jajce. Vmešajte med suhe sestavine. Dodajte še jabolko, sir in slanino. Nadevajte v namaščene modelčke do 2/3. pecite v prej zagreti pečici na 180°C 15-20 minut. Obilni mufini za zajtrk 1 s. moke 1 č.ž. pecilnega ¼ č.ž. začimbe za bučno pito 1 s. kandiranega sadja ½ s. topljenega masla 2/3 s. sladkorja 6 jajc 1 č.ž. vanilije 1/3 s. ovesa V manjši skledi zmešajte moko, pecilni in začimbo. Sadje prekrijte z eno žlico te mešanice. V večji skledi zmiksajte maslo in sladkor. Vmešajte jajce in vanilijo. Postopno dodajte moko ter kasneje še sadje in oves. Postavite 12 modelčkov, napolnite do 1/3 ter pecite na 150°C 20 minut. Mufini za zajtrk 1 ¾ s. moke 2 žlici sladkorja 1 č.ž. pecilnega ½ č.ž. sode bikarbone ½ č.ž. soli 1 s. sirotke 1 jajce 3 žlice masla ali margarine V večji skledi zmešajte moko, sladkor, pecilni, sodo in sol. V manjši posodi zmešajte sirotko, jajce in maslo. Vsipajte v moko. Polnite v namaščene modelčke do 2/3 in pecite na 180°C 20-25 minut. Mufini z banano in orehi
|