|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ah to spanje
8.2.2009 23:25:40   
Timica
Pozdravljene.

Veliko je tem o spanju naših dojenčkov. Kljub temu, da vem da vse mine, me zanima kako lahko vplivamo na dojenčkovo spanje. Bom prvo napisala kako je z našim spanjem. Zaspi z nošenjem, nato ga položim v posteljico in spi kakšno uro maksimalno dve, se začne dret  in spet se nosimo, zaspi in v posteljo, spet kakšne pol ure ali uro mir in tako parkrat ponovimo, nato si ga prestavim  v posteljo in vedno ko se zbudi (tudi na kakšno uro) se dojiva ali bolje rečeno cartava. In takšne so naše noči že od samega začetka. Star je 5m. Ima katera podobne izkušnje, ki jih je pripravljena deliti oz, kakšen nasvet za nepogosto prebujanje.

lp












Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ah to spanje
9.2.2009 8:08:52   
Naja31
Moj je star 10 mesecev in so najine noči identične vašim,s tem, da se zbuja še večkrat.
Čakam da mine, ker do zdaj ni pomagalo čisto nič.

(odgovor članu Timica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ah to spanje
9.2.2009 9:17:36   
botrca
Naredi vsak večer enak postopek, kopanje (ne vsak dan), luči ugasni kjer ni potrebno da so prižgane, glasbo daj čisto potiho ali pa izklopi radio, tv daj bolj na tiho...to počnem jaz že od začetka. Nato se nahranita in ga položi k sebi v posteljo ko pa trdno zaspi ga prestavi v njegovo. Bodi vztrajna in trud ti bo poplačan. To je moja izkušnja. Edino, da se še borim da zaspi v svoji postelji drugače pa nimamo težav s spanjem oz. tu pa tam ampak vse mine in tudi jaz čakam da bo temu tak. Star pa je 14 mesecev.

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ah to spanje
9.2.2009 9:22:17   
matic0105
Mi sicer nimamo problema s tem, da ne bi hotel zaspati sam (čeprav se tudi n-x ponoči zbudi, mu dam dudo in je ok)...poskusi ga malo obložiti s kako pleničko, ko ga daš v posteljico. Ali z dekico, da se bo tišal k njej in bo mislil, da je mogoče še v naročju. Dojenčki ne marajo sparti "na frej" - fino je, če se k nečemu tiščijo. Po mojem je najboljša kaka tetra plenička. Mi smo mu jo na začetku dali tko na pol okrog glavice - zadaj, na vrhu in malo na čelo (ko je spal na boku). Upam, da si predstavljaš kako user posted image

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ah to spanje
9.2.2009 9:40:28   
eole
mi smo stari 8 m in imamo identičen problem..

sem naštudirala kupe literature, tudi knjigo Otroško spanje, brez joka v sanje .. delamo vse kar avtorica priporoča: rutina, mirne dejavnost itd.. pa nič ne pomaga!

pri nas se to dogaja od 5 m naprej.. po vsem prebranem, pogovoru s P, sem prišla do zaključka da taka pač je in bo bolje ko bo starejša.

seveda pa poskusi z nasveti, če še nisi. mogoče vam pomaga.

(odgovor članu matic0105)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ah to spanje
10.2.2009 8:38:46   
Timica
Punce hvala za vse nasvete. Rutino zvečer imamo, ko ga položim v posteljo je obložen ampak mali ve da to ni mami. user posted image
Že preden sem post napisala, mi je bilo jasno, da bo minilo, enkrat pač. Ampak je tako fajn slišat malo še druge kako se ubadate s tem, mogoče bi pa blo še kaj takega, kar še mi nismo probali. Danes je bila zelo napeta noč, ni mi ga uspelo spravit stran od mene niti za eno samcato uro. Kakor hitro sem se malo odaljila od njega, se je začel tako dreti, prav užaljeno - mami kaj si pa ti sploh dovoliš. Ma ja, bomo preživeli. Saj ko se zjutraj zbudi in me tako lepo in z nasmehom pogleda, pozabim na noč.


Lepo se imejte in čim bolj mirne noči.

(odgovor članu eole)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ah to spanje
10.2.2009 9:39:24   
mamicaTaja
Tudi mi imamo borbe s spanjem... user posted image Na začetku mi je zaspal med dojenjem, od 4.-6. meseca sm morala user posted image uspavat na rokah, zdaj pa že kak mesec (zdaj je star 7 mescev) zaspi (čez dan in zvečer) tako, da ga položim v posteljico, mu dam v roke medvedka in mu prižgem uspavanke (http://www.mimovrste.com/artikel/1020988533/slavko-avsenik-ml-sladko-spanckaj-glasba-za-dojencke) in zaspi po 10-15 minutah. Včasih mal zajokca predn zaspi, takrat ga grem mal pobožat, da se pomiri in grem vn iz sobe. Bravo za Taja!!! user posted image

(odgovor članu Timica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ah to spanje
10.2.2009 12:55:00   
tominikapiki
:) naš je star 9 mesecev. Čez dan normalno zaspi v svoji posteljici. Po kosilu ga enostavno dam tja, in on zaspi (brez cartanja, dojenja)...in to v roku dveh minut. Spat gre nekje do 20-ih, ponoči pa...se zbudi, in začne tečnarit, pa ga vzamem k sebi, pa se vrti, pa začne ploskat ali se pogovarjat, ali se hoče dojit...itn. Včasih 1x na noč (spi npr. do 8-ih zjutraj), včasih pa tudi 3x. Pa je rutina ista kot čez dan, poje, in nato v temno sobico, s tem, da ga zvečer še podojim. Tv damo potiho, in on normalno zaspi, ampak ponoči, ko se zbudi, ne vem, ali ne ve, da je noč, ali kaj...skratka, ne more sam zaspat nazaj... Da bi mu pa dala dekico...ne vem, plenico si začne tlačit v usta, dekica bi bila pa prevelika, ker se ful obrača in išče položaje za spanje...Do službe bo treba neki pogruntat...

(odgovor članu mamicaTaja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?