naja78
|
IZVIRNO SPOROČILO: Edina Pozdravljene! To temo odpiram, ker žal nisem našla nikjer foruma na podobno temo, oz so le ti nazadnje pisani dolgo časa nazaj. Naši deklici so včeraj potrdili diagnozo- afektni napadi. In to na podlagi dveh zadnjih zastojev dihanja, kjer je prišlo do prekinitve zaradi joka. Prej se ji je dogajalo tudi pri preprostih stvareh npr. igranju. Prosim vas da napišete karkoli, ki bi mi bilo v pomoč ob takšnem napadu (prosim nikar ne napišite "pusti jo pri miru dokler ne mine"). Hvala ojla. naš 4 letnik,sedaj,jih ima čakaj da pomislim........že od 3 tedna starosti.ker prvič nisem vedla za kaj gre,ko je bil star 3 tedne in je nehal dihat,sem klicala rešilca.matr sem se ustrašla. no ko je prišlo za mano,......sem rabla nekaj časa,in ko mi prijazen zdravnik na stari pediatriji takrat lepo vse razložil,sem mirna.oziroma poskušam bit. sem iz zdravstvene stroke(samo toliko da boš vedla da ne klobasam!!) in ti povem da to ni nič nevarnega. to so otroci s potencialnim karakterjem,trdim oz kako ti ga opišem-so malo težko vofdljivi,se ne dajo kar tako.to spoznaš tekom njihovega razvoja,trme,igre,ko so bolani,ko kaj hočejo,izsiljujejo,zahtevajo,..... le glej da boš pri tem ostala vsaj na vzven kar seda mirna.je težko,zelo,meni zmeraj uide ,ampak se obvladam.lahko pride tudi da omedlijo in ni nič hudega.če pride do tega(pač ni ok,če vidiš svojega otroka ležati v nezavesti,moj še ni bog ne daj in me je groza),moraš paziti da se kam ne udari,niti slučajno ne pejt stran,vendar ostani mirna in striktna. nežno prigovarjal a glasno da te sliši. pri nas pomaga da mu v afektu močno pihneš v osta,malo dvigneš,tudi obrneš z glavo navzdol,ga odneseš ven,...pač pogruntat moraš. drugega ti ne preostane nič.ti najbolj poznaš otroka in ga boš najbolj obvladala. ko bo recimo izpad-afekt in boš ti to čutila in vedla kam pelje,odreagiraj še preden se to zgodi-ga zamotiš ga pelješ nekam,mu rečeš da mu boš kaj dala,....makar bonbon,mi našmu rečemo in zagrozimo da bomo zdravnika klicali,vzamem resno mobi in kao kličem,pa recimoooooooooo pomaga.recimo. ob tem se bojo pojavljale opazke,kako krhka si pri vzgoji,da vedno popustiš itd,...da nisi trdna,dosledna kaj rečeš,...ja ti veš kam pelje in boljše zamotit,odreagirat drugače kot dobiti grozno napad,....
|