|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Advantan krema
13.2.2010 12:03:26   
majra
Kako dolgo se lahko maže s to kremo?

Moja 4,5 mesečna hčerka ima grozno kožo po obrazu. Suha, rdeča, se mi zdi, da ji je cel obrazek pod rdečino malo zabuhel. Dobili smo to kremo, mazali 3 dni in po navodilih pediatre prenehali. En teden je bila koža super, potem se je pa spet pojavilo. Pediatra nam je predpisala še enkrat mazanje z Advantan kremo 2 dni in potem pogosto mazanje s kremo, ki so nam jo zmešali v lekarni. En teden je bilo dobro, sedaj se je pa spet ponovilo v še hujši obliki, pa ne vem ali lahko namažem z Advantanom čez vikend. Ker se bojim, da bo do ponedeljka, ko gremo nazaj k zdravniku koža obupna.

Me pa še nekaj zanima, vsem, ki so odkrili alergijo ali AD, so vas pediatri poslali na testiranja ali so pediatri sami ugotovili?

Pri nas je P pogledala Nino iz 2 metrov in prvič rekla, da je možno, da je alergija, drugič, pravtako iz 2 metrov, da je pa verjetno samo suha koža v hujši obliki, ker ima ekcem samo po obrazu in nikjer drugje. Je rekla, da za sirup za alergijo je premajhna, na testiranje nas pa ni hotela poslati. Se mi zdi sploh neumno še hodit k njej, po drugi strani se pa bojim, da bom s kakšnimi kremicami naredila še večjo škodo.

< Sporočilo je popravil majra -- 13.2.2010 12:09:12 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Advantan krema
13.2.2010 20:04:29   
JaLuca
Imaš ZS

(odgovor članu majra)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.2.2010 23:07:38   
sanelaa
Izogibaj se advantana.............je navadno sranje, pomagal vam bo kratkoročno...........takoj ko ga boš nehala uporabljat se bo vse vrnilo nazaj.

(odgovor članu JaLuca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.2.2010 23:22:14   
Lunanai*
Advantan ni sranje, ampak je čist v redu zdravilo, če se ga uporablja ustrezno. Ni pa za na obraz. Če se stanje po uporabi hladilnega mazila ali nečesa podobnega (to so ti najbrž namešali v lekarni) ne bo umirililo, res pridejo v poštev alergološki testi. A ima kdo v družini astmo, alergijski rinitis ali kakšne druge alergije? Ali jo dojiš, pije AM ali že uvajaš GH? A se otrok kaj praska? Kakšna je koža po rokah, nogah?

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.2.2010 8:02:02   
**Tinkara78**
Advantan je hčerka uporabljala ko je bila koža res čisto uničena. V vašem primeru bi verjetno bilo bolje še bi vam predpisali Elidel ali Locoidon. Sta bolj blagi.

Ampak vse je samo blaženje posledic. Mi smo zadevo reševali s strogo dieto. Testi so pokazali občutljivost na jajce, arašide, pa ne vem več kaj še. Je pa v začetku jedla samo kuhan riž in piščanec in potem smo postopoma dodajali. Pri nas je bil tudi velik problem čaj iz vrečke. Je pa bilo pozneje ugotovljeno, da je imela v koži bakterijo. Je pa imela prizadete 90% kože - kot brusilni papir.

Najboljše od vsem blažiteljev se je obneslo olivno olje v belobazi in Bepanthen mazilo. Pa EUcerin olje za tuširanje. To je edino kar uporabljamo še danes.

(odgovor članu majra)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.2.2010 9:11:22   
majra
IZVIRNO SPOROČILO: sanelaa

Izogibaj se advantana.............je navadno sranje, pomagal vam bo kratkoročno...........takoj ko ga boš nehala uporabljat se bo vse vrnilo nazaj.

saj to sem tudi napisala, da se nam je že 2x vrnilo, ampak predvidevam, da ni sranje, če nam ga je P predpisala

Podoben problem je imela tudi starejša hčerka, ampak v milejši obliki, ki je dejansko izginilo, ko se je začela pomlad, ko ni bilo več mrzlo, ko smo bili več zunaj in smo nehali kuriti. Upam, da bo tako tudi sedaj.

IZVIRNO SPOROČILO: Lunanai*

Advantan ni sranje, ampak je čist v redu zdravilo, če se ga uporablja ustrezno. Ni pa za na obraz. Če se stanje po uporabi hladilnega mazila ali nečesa podobnega (to so ti najbrž namešali v lekarni) ne bo umirililo, res pridejo v poštev alergološki testi. A ima kdo v družini astmo, alergijski rinitis ali kakšne druge alergije? Ali jo dojiš, pije AM ali že uvajaš GH? A se otrok kaj praska? Kakšna je koža po rokah, nogah?

nam ga je P predpisala za obraz, ker ima takšno kožo samo po obrazu, drugje nikjer niti lišajčka. Praska se nič, tudi ni videt, da bi jo kaj motilo. Zato tudi upam, da ni alergija. V družini nima nihče alergije. Smo pa na AM, uvajamo še ne.
Stanje se po olivnem olju v belobazi ni umirilo, kot sem napisala, je še huje.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.2.2010 15:10:13   
sanelaa
No, da je navadno s...... sem napisala zato, ker ima moj sin Ad.

Pri nas je blo najhujše na obrazu, žive rane, grozni ekcemi.............in kaj nam je predpisala pediatrinja? Prav Advantan.
Katastrofa...........za moje pojme se to na otrocih sploh ne bi smelo uporabljat, je namreč tako agresivna krema. In akjs e je zgodilo? Na tri mesečnem sinu smo ga uporabili prvič, drugič in še tretjič......četrtič sploh ni več prijel.

Za mene je navadno sranje zato, ker nas je pripeljal v začaran krog, zgodilo se je namreč, da nam potem že skoraj noben kortikosteroid ni več prijel.

(odgovor članu majra)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.2.2010 15:12:04   
sanelaa
Majra, piši mi na ZS, pa ti bom jaz poslala malo te kreme, ki jo mi zdaj uporabljamo. Pri nas so tudi bla prizadeta samo lička, po telesu je imel mogoče lišaj al pa dva. No, s to kremico ki jo imamo zdaj, ki je naravna, pa smo v enem tednu odpravli vse ekceme in nič se nikoli ni vrnilo. 

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.2.2010 9:38:40   
majra
Sanelaa imaš ZS

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.2.2010 10:50:17   
sanelaa
Vsaka, ki je kadarkoli uporabljala Advantan in njemu podobne kreme, ve kako delujejo.
Kortikosteroidi v bistvu nas prevarajo........pomagajo itak samo kratkoročno, po prvem nanosu smo veseli ker se nam zdi da nas je krema končno odrešila muk, potem pa to kratko traja ker se čez dan ali dva vse ponovi. In tako je potem še po drugem in tretjem mazanju, četrtič pa itak že tud kortikosterid ne primer, ker se ga koža hitro navadi in ga ne sprejme več.
Kortikosteroid samo stanjša kožo in ne pozdravi rane, ne pozdravi ekcema.
naš Luka je bil star 3 mesece ko smo začeli z Advantanom, vmes ga še zamenjali, potem smo prišli že na Afroderm. Pri 5 mesecev starem otroku. user posted image

Torej, kortikosteroidi za moje pojme niso rešitev. Razumem pa da vsak starš v iskanju rešitve za otroka poskusi vse.

(odgovor članu majra)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.2.2010 10:55:26   
Andromeda
Pozdravljena,

tudi moj sinko je imel prve 3-4 mesece obupno suho kožo, pa malo pordelo, smo probali z bepanthenom, potem nama je P predpisala še olivno olje v belobazi, pa ni pomagalo. Pomagalo nam je pa ribje mazilo, poskusi še s tem, če nisi. aja, pa pri nas ni bila alergija, je bil sum na AD, ampak danes ima lepo, zdravo kožo. Že pri 5 mesecih se mu je bistveno izboljšalo.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Porodna izkušnja
Porodne zgodbe

Kakšna je bila vaša porodna izkušnja?

Pozitivna. (63%)

Negativna. (12%)

Oboje. (26%)

Število vseh glasov: 3676

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!