Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: kovač Koliko ur pa pol narediš na mesec za ta dnar? Okrog 200. Kar se mi ne zdi kritično, glede na to, da je fond ur za "normalno" zaposlene cca. 178, če se ne motim. Ampak sem pa različno plačana (odvisno od dneva v tednu - od 3,5€/h do 5€/h). Raj čez vikend kaj pametnega počnem al pa grem na morje in uživam, kot da bi v službi čepela za nevem kok dober dnar. Jaz tudi raje počnem kaj pametnejšega od sedenja v službi. Oz. vsaj kaj, kar me bolj zanima, kakor to. Ampak tam me za to sedenje plačajo , zato se ne pritožujem (več) kaj preveč. Za morje, izlete in vse ostalo, kar počnejo tudi vsi ostali, pa še vedno ostane dovolj časa. Če želim prost vikend, si ga vzamem. Se pa potem to pozna pri plači, seveda. IZVIRNO SPOROČILO: srki Misliš, da res, glede na to, da dela res petke in svetke, pa še ponoči? Ja, Srki, mislim, da jo imam res. Kajti tak urnik dela sem si izbrala sama, plača je v redu (za normalno življenje sicer še vedno premajhna, ampak za mojo "izobrazbo" in "delo", ki ga opravljam, pa več kakor odlična), služba je za nedoločen čas (dokler se meni ne scufa in odidem), moje delovno mesto ni ogroženo (razen, kadar direktor pošizi ), delam 10 minut vožnja z avtom od doma,... pa še bi se lahko naštevalo. Moram pa vseeno nekaj komentirati (vprašati). Kako je možno (mislim - po kakšni "logiki" to gre), da so razlike med plačami v javnem in v zasebnem sektorju (v administraciji) tako velike? Tajnica je pač tajnica, ne glede na to, ali dela na upravni enoti ali pa v nekem d.o.o.-ju. Po pojem mnenju, no. Opis delovnih nalog je za obe enak. A ni?
< Sporočilo je popravil Plemenita007 -- 21.4.2008 7:53:00 >
|