|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Adaptirano mleko ter sledenje z očmi
19.8.2005 9:20:24   
Petrolinka
Moj :duda: je star 6 tednov. Do sedaj sem ga tudi redno dojila (razen v bolnici), ker se je rodil 1 mesec prehitro in je bil nedonošenček (po mnenju sester ni imel dosti moči da bi vlekel). Doma pa smo potem prešaltali na zizo in je nekako zlavfalo. Vedno je lepo pil nikoli se ni nič jokal med hranjenjem, zadnje dni pa ko se hranima pa čez čas v jok in kriljenje z rokami, ko ga hočem dat nazaj na zizo pa vreščanje... No in ugotovila sem da nimam več dosti mleka :(. Seveda sem začela piti sezamov čaj, ki je nezgravžn tk ko :hudicek:...spijem ga pa vseeno. Pa čez dan še vedno nimam dosti mleka, Čaj pijem zjutraj in zvečer. Upam pa da ga bom lahko zopet polno dojila.
No v glavnem sem mu začela dodajat humano (sej ne vem zakaj sma z :love: kupila prav to). Zanima pa me ali si lahko mleko pripravim vnaprej in ga imam v hladilniku, ter koliko časa ga lahko imam tako shranjenega. V navodilu piše nikoli shranjevat - samo sveže uporabljat. Vem pa da si jih dosti mamic pripravi flaške naprej in jih imajo v hladilniku. Vendar koliko časa????
Drugo kar me pa zanima je to da naš :duda: še vedno ne sledi prstu če mu ga daš pred očke. Niti ne pisani igrački. Ker je star že 6 tednov me že kr malo skrbi. Res je da je rojen 1 mesec prezgodaj, mogoče bo zato začel malo bolj pozno. Vem da ene mamice pravijo da že pri 3 tednih veselo gledajo okoli. Sej naš :duda: tudi gleda ampak se mi zdi da kr nekam v prazno (čisto odsoten pogled). Kdaj pa so vaši :duda: začeli gledat?

Hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Adaptirano mleko ter sledenje z očmi
19.8.2005 9:50:31   
natasag30
Tvoj pikec ima zdaj šele 2 tedna korigirane starosti, torej mu še "ni treba" slediti z očmi. Niti najbrž še ne vidi tako dobro. na zečetku bo najbolje videl črno bele stvari- čiste oblike, najraje črte. Če imaš kak kos takega blaga ali kak papir, mu lahko to pokažeš.

Torej ne skrbi glede tega. Jaz imam tudi nedonošenčka, ki se je rodil dva meseca prezgodaj, zdaj je star 2 mes in dvajset dni (korigirano 20 dni) in tudi dolgo ni kazal posebnega zanimanja za okolico, zdaj pa že kar včasih pogleda kakšno stvar. Mu je bila pa že od vsega začetka všeč glasba, za njo pa se je obračal.

Kar se adaptiranega mleka tiče, tudi v porodnišnici, v laktariju, so ga za vse otroke na intenzivni negi pripravljali za celo noč vnaprej. Jaz pri tem ne kompliciram in ga pripravim zvečer za čez noč in tudi čez dan, za vsak slučaj.

Glede tvojega mleka pa- čimvečkrat naj se doji- tudi če mu misliš dat flaško, ga daj najprej na joško, da bo čimveč stimulacije. Zdravnik ti lahko predpiše tablete Tametil, ki povečujejo laktacijo (sicer so to tablete proti slabosti). Meni pomagajo.

lep pozdrav!

(odgovor članu Petrolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Adaptirano mleko ter sledenje z očmi
19.8.2005 9:57:00   
Barči78
Tudi jaz sem na začetku pripravila mleko in ga shranjevala v hladilniku. Potem pa sem ugotovila, da je hitreje pripravjen obrok, če imam prevreto mlačno vodo v termo steklenici in ko je lačna samo na hitro zamešam. Hitrejša varianta, kot pa pogreti v vroči vodi mrzlo mleko iz hladilnika, ker sem morala najprej pogreti vodo.
LP, Barči

(odgovor članu Petrolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Adaptirano mleko ter sledenje z očmi
19.8.2005 10:02:15   
Vrtnica1
Naš Žiga je star 10 tednov in je bil tudi 5 tednov prezgodaj rojen. Jaz pa (na mojo veliko srečo) opažam skoraj tak razvoj kot pri donošenih otrocih, "zagledal" se je nekako pri enem mesecu, potit se je začel tako kot je treba, slinit tudi, zdaj že veselo vriska in se ogleduje naokrog. Sploh so mu zanimive slike na steni. Tudi meni se je že nekajkrat nasmejal (pod pogojem, seveda, da je bil sit). Vglavnem se dojiva, ampak tudi meni večkrat kar zmanjka mleka, ali pa ima on takrat ta ko povečan apetiti:zmeden:, da mu dodam Hipp Pre. Je pa velik požerušček in grozno zaletav pri hranjenju, tako da se mu non stop zaletava. Ampak, nama gre na bolje.
Jaz mislim, da je marsikaj odvisno od posameznega otroka, ne glede ne to, ali je dodnošen ali ne.
Vleiko sreče, V. :rozica:

(odgovor članu Petrolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Adaptirano mleko ter sledenje z očmi
19.8.2005 10:39:37   
inna
naša Kaja je pri tej starosti najbolj reagirala na svetlobo kot so okna, luč, tv.

za adaptirano mleko lahko imaš največ 24 ur v hladilniku in enkrat pogreto mleko nesmeš več pogrevat in je za odpad. tudi mi smo na začetku pripravili mleka za kakšne 4 obroke sedaj pa pripravljam za en obrok naprej, to pomeni ko se napapca pripravim flaško za naslednji obrok. vodo prekuham za cel dan saj lahko stoji nato pa pogrejem samo toliko vode kolikor jo rabim in se zelo hitro pogreje zaradi male količine in dodam mleko ga pustim na sobni temperaturi.

(odgovor članu Petrolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Adaptirano mleko ter sledenje z očmi
19.8.2005 13:05:54   
lin
Ko sem jaz naši Lin dajala adaptirano mleko(Aptamil)sem mela zmeraj v dozicaj že pripravljeno kolko žličk ima za obrok(To kupiš takšno platično posodico v Baby centru kjer ima tri predalčke in v vsakega daš dozico (žličke)kot jo potrebuješ in zmeraj v termoski toplo vodo tako da ko je bla lačna je bil obrok tik tak prpravljen ,najprev v flaško zliješ vodo kolikor je pač potrebuješ(ml)in nato stresež že pripravljeno dozico v flaško in to je to.Upam da si me razumela

(odgovor članu Petrolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Adaptirano mleko ter sledenje z očmi
19.8.2005 14:51:18   
rainbow
Pozdravljenja pertolinka!

najprej čestitke k tvojemu :duda:!
jaz bi te spodbudila glede dojenja in sicer, če si svoje dete do sedaj dojila, potem ti mleka ni zmanjkalo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mleka ne zmanjka kar naenkrat, verjemi mi!

Svetujem ti, da si prebereš nekaj zelo dobrih člankov, meni so marsikaj razsvetlili:

http://med.over.net/phorum/read.php?f=94&i=7029&t=7029

lep pozdrav!:metulj:

(odgovor članu Petrolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Meningokokna okužba najbolj ogroža otroke ...
Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningi...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?