|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ad3 kapljice
24.1.2007 22:38:54   
sabini
JAN JE BIL STAR 6 TEDNOV SMO ZAČELI S KAPLICAMI AD3, SEVEDA JE NAPISAL PEDIATER, KER SE POLNO DOJIVA DA 7 KAPLJIC NA DAN. V  LEKARNI MI JE REKLA NAJ VSAK DAN POVEČAM NA ENO KAPLJICO VEČ, DOKLER NE PRIDEM DO 7 , POTEM PA VSAK DAN 7 KAPLJIC.!!! SEDAJ ME ZANIMA, KER STE ENE NAPISALE, DA STE POSTOPNO UVAJALE TE KAPLJICE TUDI DO 3 MESECE ?kAKO TO??? JAZ MISLIM DA SEM PRAV ZASTOPILA IN SE NE UVAJA TAKO DOLGO ČASA???.    SEVEDA PA SE MI ZDI DA NAŠEGAuser posted image FULL ZVIJA KR BRCA Z NOGICAMI IN PRITISKA FULLL V TREBUŠČKU IN PRDI . Zdaj ne vem a je od kapljic al sem spet kaj takega pojedlauser posted image



KAJ ČE POZABITE DATI KAPLJICE ZJUTRAJ ALI JIH POTEM VSEENO DASTE POPOLDNE IN DRUGI DAN SPET ZJUTRAJ.?????SE MI ZDI DA JE KR POTREBNO SEDAJ V ZIMSKEM ČASU DAJAT TE KAPLJICE SAJ NI NIČ SONČKA.......

L.P.



Prosim, da v nadaljne ne pises vec z velikimi crkami, ker bo zapis pobrisan.

Moderatorka


< Sporočilo je popravil Seven -- 27.1.2007 12:07:15 >


_____________________________

2005 SE NAM JE PRIDRUŽIL MATIC, 2006 PA JE DOBIL BRATCA JANA ..SEDAJ IMAM DVA KORENJAKA!
Revisions: 1 | Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: AD3 KAPLJICE!
24.1.2007 22:41:30   
eya
Pravilno si naredila...nekatere jih tako počasi uvajajo, ker jih mali ne prenašajo dobro. Če tvojega nič ne boli, ko prdi, je vse ok.

Pa še nekaj-če pišeš z velikimi tiskanimi črkami, pomeni, da si jezna in da vpiješ user posted image

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu sabini)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: AD3 KAPLJICE!
24.1.2007 22:46:20   
sabini
A res se opravičujem za velike črkeuser posted image  


Ja sj Jan prdi in potem fulll joka user posted image in mislim kar da so to kapljice ?Ne vem no to prej ni delal bom jutr dala še 6 in naslednji dan 7 pa bom vidla kako bouser posted image

_____________________________

2005 SE NAM JE PRIDRUŽIL MATIC, 2006 PA JE DOBIL BRATCA JANA ..SEDAJ IMAM DVA KORENJAKA!

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: AD3 KAPLJICE!
24.1.2007 22:51:30   
eya
Ja, pa lahko jih daš tudi čez dan, edino zdaj, ko jih še uvajaš, jih daj raje zjutraj, ker če ga bo zvijal trebušček, boste potem celo noč pokonci, če jih boš dala bolj pozno.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu sabini)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: AD3 KAPLJICE!
24.1.2007 23:00:42   
***pika***
Jaz sem jih uvedla precej na hitro - v 4 dneh smo bili že na 7 kapljicah, ker zaredi njih ni imela posebnih težav.

Dajem jih pa kak dan tudi popoldne, če se dopoldne ne spomnim.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: AD3 KAPLJICE!
24.1.2007 23:28:15   
Miška76
Jaz sem uvajala zelo počasi in sicer sem ji sprva dajala po tri kapljice do šestega meseca potem sem pa prešla kar na sedem kapljic.Vzrok takšnega uvajanja so bili krčkiuser posted image , sedaj je pa to k sreči pri ssdmih mesecih prešlouser posted image .

(odgovor članu ***pika***)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
24.1.2007 23:55:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Miška76)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: AD3 KAPLJICE!
25.1.2007 5:00:08   
dskubin
Mi smo po nasvetu naše pediatrinje kar nekaj časa jemali samo 5 kapljic, sedaj pa 7. In smo jih dali, ko smo se spomnili - torej včasih tudi popoldan, če nam je zjutraj všlo user posted image . Ampak nismo imeli nič krčkov zaradi tega. Če bi pa jih, bi pa jaz poskusila kakšen teden brez njih (sej je bil tudi do sedaj brez a ne, pa ni blo sonca), da vidiš, če so vzrok krčkom res kapljice. Ker če so, ti lahko pediater predpiše se mi zdi tudi kakšne druge (samo D ali nekaj takega, oziromasem zasledila, da to nekateri kupijo v tujini, poglej si malo v iskalniku).

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: AD3 KAPLJICE!
25.1.2007 9:51:15   
ABC
Meni je pediatrinja rekla,naj začnem postopoma-prvi dan eno kapljico,drugi dan dve in tako naprej do deset. Izprobano-nobenih krčkov. Mi imamo namreč deset kapljic na dan pa je polno dojen.


Pa lep zasnežen dan še naprej.

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: AD3 KAPLJICE!
25.1.2007 11:28:13   
Baucka
Ko je Ema bila stara 6 tednov je bil junij in nam je pediatrinja rekla 3 kapljice na dan. Na drugi posvetovalnici je rekla da sedaj pa 5 kapljic AD3. Vendar smo se mi odločili, da ne bomo dajala AD3, ampak Oleovit D3 iz Avstrije. To sem tudi povedala prediatrinji in je rekla, da so enakovredne in da vitamina A še sedaj ne rabi, da ga dobi dovolj iz mojega mleka, kasneje pa ga bo iz prehrane. Te kapljice so tudi bolj koncentrirane saj ima ena kapljica 400 I.E. vitamina D3, medtem ko AD3 samo 60. Mi dajemo eno kapljico dnevni in včasih tudi pozabimo.

Sedaj je stara 9 mesecev in se še vedno doji.


_____________________________

Gremo veselo.

(odgovor članu ABC)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: AD3 KAPLJICE!
25.1.2007 13:03:42   
miska2004
Sabini, poskusi dati kapljice po obroku, ne prej. Vitamini so težki za želodec, zato so možni krči. Meni se zdi, da je malo boljše kot prej. Tudi poliva manj kot prej.

Me pa zanima, če je katera tukaj na forumu, ki daje 4 kapljice? Nam je namreč P rekla da 4 (se samo dojimo, stari smo 2 meseca in 3 tedne)

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: AD3 KAPLJICE!
25.1.2007 16:50:17   
_andreja_
ko  sem mu jaz prvič dala kaplice (3) je čez dve uri se kakšni dve tri minuti full jokal, dru in jih izločil blo je videti tekoče prozorno blato, tak da sem bila 100% da je to zaradi kaplijc, ko sem mu jih pa dala naslednji dan pa teh znakov več ni bilo ... user posted image

_____________________________

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu miska2004)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: AD3 KAPLJICE!
25.1.2007 17:04:02   
ms3
jaz sem jih tud uvajala postopno: 3 dni 1, 3 dni 2, 3 dni 3 ... do 3 dni 6 in pol 7. je blu dud kar hudo, tako da sem vmes za nekaj časa prekinila in začela spet znova.

potem pa sem se spomnila user posted image  in ji dajala ponoči pred hranjenjem, ko je user posted image  bila na pol v spanju in od takrat nismo imeli problemov. zaj jih ima pa fuuuuuuuuuuul rada. ko vidi, da imam v roki flaško z kaplicami kar miga z rokami in odpira usta.

drugača pa, sabini, ima tvoj user posted image  najberš že krče sam po sebi. niti ni nujno, da si ti kaj slabega pojedla. moja je imela user posted image  krče tudi, če sem jaz jedla samo kruh in vodo. tako da ne preveč sebe krivit in malo eksperimentiraj s hranjenjem pa boš videla, če so krči sploh odvisni od tvoje hrane.

(odgovor članu _andreja_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: AD3 KAPLJICE!
25.1.2007 17:27:38   
moci
jaz sem jih ful počasi uvajala, ker je imela že prej hude krče. in je blo ok. samo jih dam dopoldne in malo po obroku. če bi jih prekmalu bi jih pobruhala, ker pogosto bruha.
če kdaj pozabim, pač pozabim. dopoldne lažje prenaša, zvečer jo je vedno bolj zvijalo.

(odgovor članu ms3)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: AD3 KAPLJICE!
25.1.2007 17:48:14   
CAPA
Jest sem pa malo iz teme...

Pri katerem pregledu pa dobiš recept za AD3 kapljice? (Malo sem pozabila?) Ker midve z mojo user posted image  pri prvem nisva dobile nič. Drugega obiska (v posvetovalnici) pa še nisva imeli, ker je bila bolna. OOOOOOO!! Stari pa sva že 4 mesece.... sem mislila, da ko nisva dobile kapljic, da je spet kej novga... hitr morm zrihtat... da čimprej začneva jest...

lp

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: AD3 KAPLJICE!
25.1.2007 18:19:06   
melitkica
Mi smo kapljice dobili na prvem sistematskem. Predpisano imamo 5 kapljic in smo se tega držali, nismo postopoma dajali. Imamo srečo, da jih hčerkica dobro prenaša (brez krčkov). Le pozabimo jih dati, tudi po nekaj dni.

(odgovor članu CAPA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: AD3 KAPLJICE!
25.1.2007 18:56:21   
Strawberrie Cherrie
A so vsi vaši otroci dojeni? No, meni je pediatrinja tut predpisala tele kapljice -> in sem seveda šla brat navodila (poleg tega da mi je 75% uporabnic tehle kapljic odsvetovala uporabo zaradi krčev) - jih grem poiskat pa vam prepišem:
zimski čas: blablabla tudi v zimskem času zdravniki predpišejo min.količino kapljic AD3 (2-3 kapljice na dan); ni govora o 7kapljicah????user posted image user posted image user posted image
Men si zdi malo čudno - poleg tega čist biološko gledano se preko mojega mleka tudi izločata vitamina A in D, se pravi, da določeno vsebnost dobi otrok tudi preko mojega mleka, vitamin D pa dosti tudi preko svetlobe - predvsem sonca in že 10min dnevno zadošča za celodnevno porabo vitamina D....pač otroka ne mažeš z zaščitno kremo, ko se gresta nastavljat sončku preko okna, ali pač? In ja tudi preko stekla bo dobil vitamin Duser posted image

Ne vem, jaz se ne morem odločiti, kajti imamo kar močne krčke (kljub temu da je samo dojen) in mi ni do tega, da bi mali še bolj trpel. Mogoče se bom odločila za D3kapljice....

(odgovor članu melitkica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: AD3 KAPLJICE!
25.1.2007 19:20:54   
eya
london_paris, malo površno si brala, takole piše:

Otroci, ki popijejo velike količine prilagojenega mleka in jedo pripravljene kašice z dodanimi vitamini, lahko že s tem dobijo zadostne količine obeh vitaminov. Kljub temu pri nas zdravniki v zimskem času tudi tem otrokom priporočajo vsaj minimalno količino kapljic AD3 (2 do 3 kapljice na dan).
 
Pediatrinja Tanč iz MONa pravi, da če bi hoteli, da dobi otrok dovolj vitamina preko sonca, bi ga morali pražiti na soncu cel dan in ne samo 10 minut.

Pa še tole piše:

Zdravi otroci, mlajši od 6 mesecev, potrebujejo dnevno okoli 1500 IE vitamina A in 300 IE vitamina D. Dojenim otrokom in hranjenim s kravjim mlekom priporočamo 7 kapljic AD3 na dan, tistim, ki pijejo prilagojeno mleko, pa dajemo do 4 kapljice, odvisno od vsebnosti vitaminov v tem mleku.
Otroci od 6. meseca do 3. leta potrebujejo dnevno okoli 2000 IE vitamina A in 400 IE vitamina D. Dojenim otrokom in hranjenim s kravjim mlekom priporočamo do 10 kapljic AD3 na dan, tistim, ki pijejo prilagojeno mleko, pa dajemo do 8 kapljic AD3 na dan.

 
Torej, jaz sem zagovornica dajanja kapljic, vendar ne za vsako ceno. Če ima otrok krče, potem naj se mu daje kapljice D3 (ali pa manj AD3), ko pa krči izvenijo (ponavadi okoli 3. meseca), pa naj se spet preide na AD3.

< Sporočilo je popravil eya -- 25.1.2007 19:21:43 >


_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: AD3 KAPLJICE!
26.1.2007 14:58:47   
andrejka
Hej Punce!

Mi smo tudiimeli probleme po teh kapljicah-grozni krčki, pa sem jih enostavno razdelila. Dopoldan tri -pred obrokom popoldan pa še ostali dve (ker ji še dodajam, imamo samo pet kapljic) in težav ni več.
probajte.

Andrejka

_____________________________

17.11.06 se nama je rodila čudovita deklica Zoja
24.5.09 pa se nam je pridružil čudovit deček Gaber

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: AD3 KAPLJICE!
27.1.2007 20:58:25   
frufru
Mi mamo sicer D3 kapljice, ampak je vse isti šmorn. Pediater mi je že pred 3 tedni predpisal tega user posted image . Bi morali v tednu dni priti z 1 kapljice na 6, samo so se že pri 2 začeli hudi krči. In to neglede na to ali jih je dobil pred dojenjem, po dojenju, zjutraj, opoldne ali zvečer. Revčka je tako hudo zvijalo, da sem za en teden prekinila. Pa se je vse normaliziralo.Patronažna mi je svetovala Sab simplex, pa da naj število povečujem na teden, ne na dan.  V ponedeljek smo začeli spet z eno kapljico. Pa so krči spet tu. Najhuje je med pol 7 in pol9. Revčka tako zvija, da je čisto trd in zaripel, pa moker od napenjanja. sploh več ne vem, kako naj mu pomagam, razen, da mu sploh več ne dajem in tvegam rahitis (pediater)

(odgovor članu andrejka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: AD3 KAPLJICE!
28.1.2007 21:00:10   
eya
frufru-a si sigurna, da imate D3 in da jih morate dati po 6? Ker, kolikor vem, je D3 bolj koncentriran v teh kapljicah kot v AD3 in se jih daje po manj kapljic.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?