Anonimen
|
Če je vsaka misel dobrodošla, potem se bom pa oglasila še jaz, ki se drugače nikoli ne oglašam na tem forumu, ker nimam težav s prekomerno težo. Vse lepo in prav, ampak zmotila me je pa ena sama stvar oz. malenkost od tistega, kar si napisala - "shujšati toliko je praktično nemogoče". Res je, da s tem nimam popolnoma nobenih izkušenj, ampak s pozitivnimi mislimi pa, saj če ne bi imela le teh, potem ne bi preživela vsega, kar sem (pa je bilo bistveno težje in resnejše od telesne teže, česar, prosim, ne razumi kakor izničevanje tvojega problema s težo, ampak pri meni se je šlo za osnovno preživetje mene in otroka). NIČ NI NEMOGOČE!!! To je edina stvar, ki jo moraš imeti vedno v mislih, pa za karkoli že gre - za hujšanje ali pa za karkoli tretjega. Mogoče je popolnoma vse, kar si zamisliš, samo dovolj si moraš to želeti in za to moraš dovolj trdo delati. In vmes ne obupati (zato je potrebna dovolj močna želja po uresničitvi). Tako, da je PRAKTIČNO POPOLNOMA MOGOČE, da shujšaš tudi brez operacije. Nič ne rečem - zagotovo traja dlje in zagotovo je težje, ampak SE DA. Ne bo se našel človek, ki bi me prepričal v nasprotno. Da pa ne bo pomote - govorim o načeloma zdravih ljudeh s prekomerno telesno težo in ne o tistih, ki so bolni (hormonsko) in se zaradi tega prekomerno redijo. Če ne spadaš med slednje, potem ne obupuj. Samo odločiti se je potrebno, na kakšen način želiš shujšati. Ker imam občutek, da se bojiš operacije, je zate bolje, da shujšaš "po naravni poti", če smem temu tako reči. A istočasno se mi zdi, da ne želiš več čakati, torej je po tej strani boljša operacija. Vzemi list papirja in na eno stran napiši pluse in na drugo minuse. Potem pa primerjaj. Česa je več? Kaj ti je pomembnejše? Kaj lahko počaka? S čim se lahko sprijazniš? Kaj so ti prioritete? Verjemi, da boš na ta način lažje prišla do odgovora in se s tem tudi lažje odločila. Morda se pa celo zgodi "čudež" in boš ugotovila, da je hujšanje potrebno samo do te mere, da si popraviš zdravstveno stanje (npr. holesterol, pritisk ali kaj podobnega). Konec koncev lahko po tehnti odločitvi celo ugotoviš, da si popolnoma zadovoljna sama s sabo. Pa čeprav s kakšnim kilogramom preveč. Vem, da pišeš o teži 150 kg (kar je preveč ne glede na višino), ampak... saj si rekla - vsaka misel je dobrodošla. Najboljše pa bi bilo izkoreninjene misli v glavah ljudi, ki mislijo, da preprosto moramo biti suhi, da smo družbeno sprejemljivi. To je ena večjih traparij na našem preljubem planetu.
|