|
RE: A mi poveste tiste, ki ste gradile.... 15.7.2006 6:17:56
|
|
|
|
snorlax
|
No, tudi midva gradiva na štajerskem koncu in je res, da so cene stanovanj in hiš tu manjše kot v Ljubljani. Samo material za gradnjo ima pa enake cene kot pri vas. Midva sva začela pred štirimi leti, eno leto sva pavzirala, drugo leto pa upam, da gremo noter. Za sfiniširat hišo imamo stanovanje, v katerem živimo in ga moramo čimbolje prodat. Tudi jaz ne bi več nikoli živela v bloku. Sedaj, ko smo štirje, se stiskamo na dobrih 40 m2. Najbolj pa pogrešam to, da nimaš it kam ven, pa da lahko otroke spustiš ven, da divjajo okrog hiše in ne, da samo gledaš, da jih ne bo avto povozil, ko stopijo čez prag. Pa da lahko ob sobotnih večerih posediš na terasi, spiješ kakšno pijačko v hladni senci in čvekaš dolgo v noč s prijatelji. Tega si tu ne moreš privoščiti, ker so pri nas v bloku stene tanke kot papir. Pa še bolj miren in tih je ta naš blok in vsi pazimo na sosede, da ne delamo kravala. Saj gre. Najtežje je začet. Potem gre. Jaz si nikoli v življenju nisem mislila, da bom kdaj imela svoje stanovanje, kaj šele hišo. Potem nekako začneš, pa kredit, pa čimveč narediš sam, s pomočjo prijateljev, sorodnikov... Ja, saj če midva ne bi imela takšnih dobrih ljudi okoli sebe, še tudi ne bi bila tako daleč. Moj je rekel, da ko se vselimo, naredi piknik za vse, ki so nama pomagali pri delu. Tako ali drugače. Kar se tiče materiala, so cene res šle drastično gor. Tudi jaz si zapisujem vsak žebelj, ki sva ga kupila (no, odkar imamo tamalega, moram priznat, da nič kaj dosti ne pišem, si pa shranjujem vse račune in me to še čaka ) in ko potegnem vse skupaj je znesek okoli 20 mio, manjka pa nama še parket, pohištvo in fasada. To pa upam, da bova kupila iz denarja od stanovanja. Je pa res, da moraš sam kar dosti garat zraven. Jaz imam res pridnega možeka z zlatimi rokami , ki je ogromno sam naredil, na primer celo streho je sam pokril (jaz sem bila čisto na koncu noseča), vsak dan po malem. Pa teraso je sam naredil, pa notri zidal, pokital stene.. Še več bi naredil, če bi imel več časa, tako pa je v službi, pa še zemlje je ogromno za obdelat. Pa voljo ima večjo kot jaz. Jaz sem že večkrat obupala (sem bolj tak cagav človek ), pa sva spet poflikala s krediti, pa nekje še izbrskala kak tolar, pa je šlo nekako naprej. V glavnem, ne se ustrašit teh milijonov in ogromnih številk. Vidva kar počasi začnita. Največ (živcev) vaju bo itak stala papirologija, ko te pošiljajo od vrat do vrat, ko enkrat začne nekaj rasti pred tvojimi očmi s tvojimi žulji, potem si že na konju. Pa poročaj še kaj, kako zadeve tečejo. Če rabiš kakšne podrobne informacije (kakšne tel. številke...) lahko tudi na privat. Par slikic od bajtice imam v albumu, piši za geslo, če želiš. Samo so že ful stare, novejših mi ne uspe pomanjšat, da bi jih dala noter. Joj, zdaj sem se pa razpisala. Pa kako so mi šli včasih taki na jetra, ki so samo o bajti govorili. Zdaj sem pa jaz taka. L.p.
|