|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   A mi lahko katera pomaga?
13.3.2007 18:18:44   
AnaB.
Dobila sem izvid za toxo, pa ne vem, kaj pomeni, ker ni nobene obrazložitve (sem šla samoplačniško).

Toxoplasma gondii IgG protitelesa-ECLIA:POZITIVNO (419/8 IU/ml)
Toxoplasma gondii IgM protitelesa-ECLIA: NEGATIVNO

Redni pregled imam komaj 27. in ne bi rada čakala do takrat, ker imam dve mucke doma in ne vem, koliko se jim moram izogibat user posted image

Hvala vsem za pomoč!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: A mi lahko katera pomaga?
13.3.2007 18:32:15   
Anonimen

A pa imaš sigurno obakrat napisano tisto ECLIA zraven? Ker tisto bi lahko bila vrsta preiskave, ker jih je več. Pri tebi naj bi delali po dveh različnih preiskavah. Meni bi bilo edino logično, da je po eni preiskavi pozitivno, torej da si enkrat že prebolela bolezen in imaš sedaj v krvi protitelsa, druga preiskava pa je pokazala, da ne.

Pa še tole si preberi, če še nisi:

Kako preprečimo okužbo?
    Predvsem nosečnice se morajo izogibati stiku z mačjimi iztrebki. Pri delu na vrtu naj vselej uporabljajo rokavice, saj so iztrebki lahko prisotni tudi v zemlji.
    Pri čiščenju zelenjave ali po pripravi surovega mesa si temeljito umijemo roke.
    Nikoli ne uživamo napol surovega mesa ali slabo oprane zelenjave in sadja.
    Mačke ne smemo hraniti s slabo kuhanim mesom, bolj priporočljiva je konzervirana hrana, ki zanesljivo ne vsebuje zajedalcev.

< Sporočilo je popravil Splišni -- 13.3.2007 18:34:35 >

(odgovor članu AnaB.)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
13.3.2007 18:40:00   
AnaB.
Hvala za informacije, sem jih tudi sama že prebrala in se mi prav zato moji mucki smilijo, ker jih nič ne cartam.
Sicer pa ja, obakrat imam napisano ECLIA, edina razlika je v tistem IgG in IgM. Sicer pa mi je tudi Pušenjak pravkar odgovoril, da sicer ne more zagotoviti (user posted image ), da sem toxo nekoč že prebolela in da plod ni več v nevarnosti. Sem ga vprašala, kaj pomeni tisti ne more zagotoviti... bomo videli.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.3.2007 18:42:10   
Blacky30
Mislim, da je eno rezultat tega, če si jo že kdaj prebolela, drugo pa rezultat, da je sedaj nimaš. Čeprav pravijo, da če jo enkrat preboliš, v nosečnosti ni več nobenih nevarnosti.
Jaz sem imela tudi na prvem izvidu IgG in IgM, kasneje pa so mi delali samo še test, če sem jo dobila v nosečnosti (v 2. in 3. tromesečju) in je vedno pisalo samo IgG.

< Sporočilo je popravil Blacky30 -- 13.3.2007 18:46:40 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.3.2007 18:45:17   
Anonimen
edina razlika je v tistem IgG in IgM

Ahaaaa, v tem je razlika, to sem pa spregledala. Pri Rh- vem da je pri teh protitelesih razlika v tem, da ena prehajajo skozi posteljico do otroka, ena pa ne.

Grem brskat, če bom kaj našla.

(odgovor članu AnaB.)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
13.3.2007 18:50:02   
Anonimen
Tule sem našla, kako je s temi protitelesi v primeru Rh-:

Zakaj v prvi nosečnosti Rh pozitiven plod, ki ga nosi Rh negativna mati, ni ogrožen?

Po prvem stiku s plodovo Rh pozitivno krvjo, začne nosečnica najprej tvoriti posebna protitelesa (Ig M), ki pa ne morejo prehajati skozi posteljico. Ploda ne morejo doseči, niti poškodovati.
Druga vrsta protiteles (Ig G) pa lahko prehaja skozi posteljico do ploda, a na srečo nastanejo precej pozno v nosečnosti in le v majhni količini. Tako se običajno prva nosečnost srečno konča, izid vsake naslednje pa je vprašljiv. Pri vsakem naslednjem stiku z Rh pozitivno krvjo (npr. nosečnost z Rh pozitivnim plodom) se namreč število IgG protiteles bliskovito poveča in začne uničevati plodove eritrocite.

Samo to je najbrž čisto nekaj drugega, ker gre za tvorbo protiteles proti plodu, ker ga materino telo spozna za tujek. Ja, zdaj vidim, to nima veze s tabo. No, pa vseeno ne bom pobrisala, mogoče pa ti bo vseeno kaj pomagalo.

< Sporočilo je popravil Splišni -- 13.3.2007 18:52:24 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
13.3.2007 18:53:36   
AnaB.
nimam user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.3.2007 18:56:03   
AnaB.
...sicer pa mi je Pušenjak pravkar napisal, da 95 % verjame, da gre za staro okužbo, ki ni nevarna plodu. Vsaj nekaj.

(odgovor članu AnaB.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.3.2007 19:00:01   
Anonimen
AnaB, upam, da nisi brala prej, preden sem popravila, da te nisem po nepotrebnem spravila v skrbi. Sem potem videla, da sem zamešala tisti IgM ali kaj že je, ampak to, kar e dogaja pri RH-, res s tokso nima nobene veze. 

V primeru RH- (in če je plod Rh+) gre za prepoznavanje tujka, proti kateremu se v materini krvi nato tvorijo protitelesa, če ne dobi injekcije. In tista protitelesa potem, če prodrejo v plod, uničujejo njegovo kri, ker ga spoznavajo za tujek.

To nima nobene veze s tokso. Sory še enkrat, če sem te po nepotrebnem prestrašila.

(odgovor članu AnaB.)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
13.3.2007 19:01:45   
Jumpy
En Ig (ne vem več kateri - srednja šola je že daleč user posted image ) pomeni svežo okužbo, drugi pa staro. Torej, če pomeni IgG staro okužbo, potem si toxo enkrat v preteklosti (že dlje časa nazaj) prebolela in ti je ne bodo več testirali, ker zanjo tudi ne boš zbolela in tudi plod ni v nevarnosti. Če pa IgG označuje svežo - nedavno okužbo, boš morala jesti zdravila.

No, bolj natančno ti ne morem povedati, tako nekako gre, res pa ne vem kateri Ig je za staro in kateri za svežo okužbo. Jaz bi poklicala gin. in jo vprašala.

In, srečno!

(odgovor članu AnaB.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.3.2007 19:02:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: AnaB.

...sicer pa mi je Pušenjak pravkar napisal, da 95 % verjame, da gre za staro okužbo, ki ni nevarna plodu. Vsaj nekaj.

Evo, vse je v redu. Super.

Daj Pušenjaka še vprašaj, če je zdaj potem sploh še kakšna nevarnost okužbe, če že imaš protitelesa. Če se prav spomnim, je moji sodelavki G rekel, da se pač ne moreš še enkrat okužit in da te nevarnosti zanjo med nosečnosti tako ni (je tudi imela protitlesa). Da boš z lažjim srcem svoje mucke crkljala.

(odgovor članu AnaB.)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
13.3.2007 19:04:01   
AnaB.
Je že v redu, vsaka informacija prav pride. Sicer pa sem si sedaj še malo preblala (nekaj linkov spodaj) je veliko napisano o toxi in sem videla, da je pomembno da je IgM negativen.
Pa saj se vsi učimo, a ne?
Hvala vsem in lepo bodite.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.3.2007 19:25:44   
kjava
Jest tud mislim da je tko: IgG so protitelesa, ki nastanejo kasneje in ostanejo v telesu doživljenjsko. Ti jih imaš, se prav, je bla to stara okužba. IgM pa nastanejo v začetku okužbe, ti jih nimaš, se prav nisi bla pred kratkim okužena. Pravzaprav si  zaščitena pred toksoplazmozo, ker imaš IgG že iz preteklosti.

(odgovor članu AnaB.)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?