Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
[Brisano sporočilo] 28.6.2011 19:58:23
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: A lahko pijan hodiš peš? 28.6.2011 20:00:20
|
|
|
|
Kerensa*
|
Ne, ni čudno! Če se opotečem ven iz Francija in hočem priti peš do Celovške, kjer je burek... a naj se za grmovjem skrivam?
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 28.6.2011 20:02:11
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: A lahko pijan hodiš peš? 28.6.2011 20:03:46
|
|
|
|
Kerensa*
|
Ne, ne... saj to je bil hipotetičen primer. Jaz nikoli ne grem vinjena peš od Francija do Celovške. Vedno že pred Francijem padem v taksi.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 28.6.2011 20:04:32
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: A lahko pijan hodiš peš? 28.6.2011 20:05:08
|
|
|
|
Kerensa*
|
Vprašanje je pa res mišljeno resno... A je kaznivo hoditi vinjen po pločniku?
|
|
|
|
RE: A lahko pijan hodiš peš? 28.6.2011 20:05:26
|
|
|
|
hektorina
|
Kerensa, če je tema, ko greš iz "Francija" peš proti "burekarni" pijana je zelo pomembno (mende...) da maš nekje na sebi kresničko. Tak te bojo na miru pustil se priplazit do bureka in naprej domov!
|
|
|
|
RE: A lahko pijan hodiš peš? 28.6.2011 20:06:13
|
|
|
|
hektorina
|
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333 matr vam zavidam zurersko! Podpis...jaz tud fauš...
|
|
|
|
RE: A lahko pijan hodiš peš? 28.6.2011 20:06:15
|
|
|
|
Kerensa*
|
Ne, ne, ne... nikoli ne grem po vseh štirih. Vedno samo po dveh. Spodnjih! Sicer pa že predolgo nisem bila v Franciju.
|
|
|
|
RE: A lahko pijan hodiš peš? 28.6.2011 20:15:44
|
|
|
|
madona77
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Vprašanje je pa res mišljeno resno... A je kaznivo hoditi vinjen po pločniku? Če ni, bi moralo biti.
|
|
RE: A lahko pijan hodiš peš? 28.6.2011 20:16:45
|
|
|
|
Kerensa*
|
Aaaaa... zakaj?
|
|
|
|
RE: A lahko pijan hodiš peš? 28.6.2011 20:18:42
|
|
|
|
madona77
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Aaaaa... zakaj? Ker lahko padeš pod avto. Kriva bi bila sama, vozniku pa ne bi bilo lahko živeti s tem, da je nekoga do smrti povozil, čeprav ne bi bil kriv.
|
|
RE: A lahko pijan hodiš peš? 28.6.2011 20:19:39
|
|
|
|
Kerensa*
|
Torej... po tvojem... če si že vinjen(a), si lahko kvečjemu doma?
|
|
|
|
RE: A lahko pijan hodiš peš? 28.6.2011 20:26:30
|
|
|
|
madona77
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Torej... po tvojem... če si že vinjen(a), si lahko kvečjemu doma? Ja, če ne znaš piti po pameti
|
|
RE: A lahko pijan hodiš peš? 28.6.2011 20:27:44
|
|
|
|
Kerensa*
|
Hmmm... kaj pa je pitje po pameti?
|
|
|
|
RE: A lahko pijan hodiš peš? 28.6.2011 20:31:42
|
|
|
|
Sa.Ka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Vprašanje je pa res mišljeno resno... A je kaznivo hoditi vinjen po pločniku? Ja, je kaznivo.Poskusi, boš vidla sankcije!!!
|
|
|
|
RE: A lahko pijan hodiš peš? 28.6.2011 20:33:02
|
|
|
|
Kerensa*
|
Sem poskusila, pa... nisem nikogar srečala ob 4ih zjutraj. Zdaj me pa zanima, ali sem delala prekršek ali ne - in če sem ga - kateri člen katerega zakona? JRM, ZVCP ali kaj tretjega?
|
|
|
|
RE: A lahko pijan hodiš peš? 28.6.2011 20:34:57
|
|
|
|
Ploha
|
IZVIRNO SPOROČILO: madona77 IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Aaaaa... zakaj? Ker lahko padeš pod avto. Kriva bi bila sama, vozniku pa ne bi bilo lahko živeti s tem, da je nekoga do smrti povozil, čeprav ne bi bil kriv. ravno to se je zgodilo prijatelju... odgovora na vpr. pa ne poznam...
|
|
|
|
RE: A lahko pijan hodiš peš? 28.6.2011 20:36:38
|
|
|
|
Oceania
|
Če hodiš po pločniku si udeleženec v cestnem prometu. Kar se alkohola tiče so določene kategorije ( voznik, spremljevalec...) za katere velja prepoved. Ker za pešce nič ne piše v ZVCP v zvezi z alkoholom, potem uživanje alkohola in hoja po pločniku ni prepovedana oz. sankcionirana kot prekršek. Edino če se zgodi prometna nesreča z udeležbo pešca se lahko ugotavlja prisotnost alkohola ali psihoaktivnih snovi, pa še to ponavadi s strokovnim pregledom. Ozadje tega je seveda posredovanje zavarovalnic v zvezi z izplačilom zavarovalnin. In ja, lahko hodiš peš. Opotekanje po pločniku, kot posledica prekomernega uživanja alkohola, pa je lahko sankcionirano kot prekršek po Zakonu o javnem redu in miru, ker lahko zbuja javno zgražanje, oz. je v nasprotju z moralo. Odvisno od situacije.
|
|
|
|
RE: A lahko pijan hodiš peš? 28.6.2011 20:36:51
|
|
|
|
*miska.mcc*
|
OMB! tnx! drgac pa....ne vem. sem pa gledala na diskoveriju, ko so policaji takele pijandurcine in mamilašune pokali v marice od reda.
|
|
RE: A lahko pijan hodiš peš? 28.6.2011 20:38:29
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Oceania Če hodiš po pločniku si udeleženec v cestnem prometu. Kar se alkohola tiče so določene kategorije ( voznik, spremljevalec...) za katere velja prepoved. Ker za pešce nič ne piše v ZVCP v zvezi z alkoholom, potem uživanje alkohola in hoja po pločniku ni prepovedana oz. sankcionirana kot prekršek. Edino če se zgodi prometna nesreča z udeležbo pešca se lahko ugotavlja prisotnost alkohola ali psihoaktivnih snovi, pa še to ponavadi s strokovnim pregledom. Ozadje tega je seveda posredovanje zavarovalnic v zvezi z izplačilom zavarovalnin. In ja, lahko hodiš peš. Opotekanje po pločniku, kot posledica prekomernega uživanja alkohola, pa je lahko sankcionirano kot prekršek po Zakonu o javnem redu in miru, ker lahko zbuja javno zgražanje, oz. je v nasprotju z moralo. Odvisno od situacije. Hvala za odgovor. Mišljena je bila izključno HOJA po PLOČNIKU, brez vmesnega glasnega prepevanja in potencialnega posledičnega padanja na vozišče.
|
|
|
|
RE: A lahko pijan hodiš peš? 29.6.2011 6:10:33
|
|
|
|
TomTaylor
|
Ne, (omotično) pijan ne smeš hodit po pločniku, ker si tako udeleženec v prometu. Kaznivo sicer ni, te pa lahko policist, če oceni, da ogrožaš sebe in druge odredi pridržanje do streznitve - seveda s plačilnim nalogom.
|
|
RE: A lahko pijan hodiš peš? 29.6.2011 6:12:17
|
|
|
|
TomTaylor
|
Ah, sem šele zdejle vidla, da ti je že Oceanija vse napisala.
|
|
RE: A lahko pijan hodiš peš? 29.6.2011 7:54:07
|
|
|
|
pikica*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Razumem, da ne smeš voziti avtomobila ali čolna, pilotirati letala in po ta novem tudi voziti kolesa, ampak... Tole pa že kar precej dolgo velja - vsaj kakšnih 15 let (v študentskih letih sta dva prijatelja dobila plačilni nalog, ker sta se se malo pod gasom s kolesi vračala z žura). Drugače pa - jaz se ne bi toliko obremenjevala s policisti, kot z dejstvom, da si delam totalno sramoto, ker se vsa nadelana opotekam po cesti. Nekak mi ni sortno. Ampak to sem pač jaz .
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?