|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   A lahko na CSD izvejo...
20.6.2010 11:51:23   
Kerensa*
... da/če imaš TRR in/ali nepremičnino v tujini (EU ali izven)? Kako poteka ta izmenjava podatkov med Banko SLO (in naprej od nje) in tistim nepremičninskim registrom državljanov?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: A lahko na CSD izvejo...
20.6.2010 13:14:47   
ema tiara
za tujino ne vem,vem pa da ko vpiše na csd tvoje ime ji pokaže vse odprte račune vseh bank...in ko zaprosiš za denarno pomoč moraš prinest izpiske vseh bank...

...točka moči je v sedanjem trenutku...

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.6.2010 14:41:10   
donat
a resuser posted image user posted image , kar pomeni hitro dvigniti in imeti v nogavicah tako kot v starih časihuser posted image

(odgovor članu ema tiara)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.6.2010 14:45:09   
ema tiara
nič ne pomaga,moraš za zadnje tri mesece prinest izpisek vseh prilivov-torej vidi da si dobila...in če to ni otroški,starševski,se ti šteje

(odgovor članu donat)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.6.2010 17:00:40   
mateyka
v primeru, če plačaš npr. tuji državi davke od tega priliva/odliva, ni nujno, da bi jih moral tudi tukaj.
potem bi vsi dvojni državljani moral plačevat dvojne davke (v obeh državah). temu pa ni tako.

Neposredna povezava do sporočila: 5
20.6.2010 17:22:18   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: ema tiara
za tujino ne vem,vem pa da ko vpiše na csd tvoje ime ji pokaže vse odprte račune vseh bank...in ko zaprosiš za denarno pomoč moraš prinest izpiske vseh bank...

Ja, to vem tudi jaz, vem pa tudi, da obstaja med-državna izmenjava podatkov o TRR-jih državljanov. Npr. ZDA in SLO sta pred kratkim podpisali nek sporazum, da bo ZDA o vsakem TRR, ki ga bo Slovenec odprl v ZDA, obvestila SLO. Zato me pa zanima, ali so to podatki, ki so dostopni samo DURS-u (zaradi preprečevanja npr. utaje davkov ali pranja denarja od terorizma) ali so to podatki, ki so preko BankeSLO dostopni tudi CSD-ju.
IZVIRNO SPOROČILO: donat
a resuser posted image user posted image , kar pomeni hitro dvigniti in imeti v nogavicah tako kot v starih časihuser posted image

Ena od možnosti za tiste, ki bi zaradi prihrankov ali nepremičnin lahko izgubili DSP, ja.
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
v primeru, če plačaš npr. tuji državi davke od tega priliva/odliva, ni nujno, da bi jih moral tudi tukaj.
potem bi vsi dvojni državljani moral plačevat dvojne davke (v obeh državah). temu pa ni tako.

V bistvu plačevanje davkov niti ni bistvenega pomena tukaj. Npr. če sam položiš na TRR v ZDA gotovino, legalno zasluženo v SLO, potem si davek od tega že plačal v SLO, kajne? Obresti ti pripisujejo v ZDA, znesek se za CSD smatra kot prihranek, davka na prihranke pa menda še ni - al' je?

Neposredna povezava do sporočila: 6
20.6.2010 17:34:31   
Kamejka
Zadnje leto preverjajo vse, kar je možno.
Tudi če zaprosiš ta izredno denarno pomoč, najprej pokličejo vse ustanove(npr. elektro, telekom, mobitela ne odobravajo), od katerih si kopiral in priložil položnice za poravnati...preverijo če si res dolžan in koliko. Potem pa se odločijo, ali ti namenijo znesek denarne pomoči in koliko.
Marsikaj preverjajo in prav je tako. oz. še premalo preverjajo user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.6.2010 17:37:50   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Kamejka
Marsikaj preverjajo in prav je tako. oz. še premalo preverjajo user posted image

S tem se absolutno strinjam.

Predvsem za nepremičnino v tujini me pa zanima, kako "gledajo" nanjo, če v SLO nisi lastnik nobene nepremičnine. Ali jo smatrajo enako, kakor, da bi bila ta nepremičnina v SLO (torej - ene ti ne upoštevajo pri premoženju, ker smatrajo, da jo moraš imeti za bivanje) ali gledajo nanjo kot na "eksotiko" (ker je v tujini, jo avtomatsko smatrajo kot drugo nepremičnino, saj je jasno, da v njej ne bivaš, saj imaš stalno bivališče v SLO)?

Niti ni bistveno, ali potem zaprosiš za DSP, IDSPali otroški dodatek ali kaj drugega. Na premoženje gledajo povsod.

(odgovor članu Kamejka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.6.2010 17:45:01   
Kimmi
Tukaj bi pa še jaz nekaj vprašala, če prav razumem, se pravi, če sem brez prihodkov itd... in rabim DSP, mi pa ravno v tistem času npr. babica nakaže 1000€, da ji kupim neko zadevo, a potem to pomeni, da se teh 1000€ šteje za njih kot moj prihodek???user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.6.2010 17:46:54   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Kimmi
Tukaj bi pa še jaz nekaj vprašala, če prav razumem, se pravi, če sem brez prihodkov itd... in rabim DSP, mi pa ravno v tistem času npr. babica nakaže 1000€, da ji kupim neko zadevo, a potem to pomeni, da se teh 1000€ šteje za njih kot moj prihodek???user posted image

Načeloma DA, bi se pa lahko izmazala, če bi babica izjavila in podpisala, da npr. živi v ZDA (priložiti bi bilo potrebno fotokopijo dokumentacije o tem) in da ti je na tvoj TRR v SLO nakazala 1.000€ samo zato, da ji kupiš (in pošlješ po pošti) nekaj, kar prodajajo samo v SLO in česar ona ne more naročiti npr. preko Interneta (to, da ga ne zna uporabljati, jih ne zanima - naj ji pa pomaga nekdo od bližnjih v ZDA, pa četudi tamkajšnje socialne delavke).

(odgovor članu Kimmi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.6.2010 18:15:47   
Kimmi
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Načeloma DA, bi se pa lahko izmazala, če bi babica izjavila in podpisala, da npr. živi v ZDA (priložiti bi bilo potrebno fotokopijo dokumentacije o tem) in da ti je na tvoj TRR v SLO nakazala 1.000€ samo zato, da ji kupiš (in pošlješ po pošti) nekaj, kar prodajajo samo v SLO in česar ona ne more naročiti npr. preko Interneta (to, da ga ne zna uporabljati, jih ne zanima - naj ji pa pomaga nekdo od bližnjih v ZDA, pa četudi tamkajšnje socialne delavke).

Ja ampak moja babica živi 30 km stran, in je zjutraj v letaku videla en fajn sesalec ki ga mora nujno imeti, ker je samo tisti dan akcija in ker sem jaz ravno v Lj mi denar nakaže in jaz ji kupim zadevo, ker sama pač nima možnosti priti v Lj... no sicer je primer izmišljen in samo tako sprašujem, ker se mi je že zgodilo to, nisem pa pomislila da bi v primeru če bi potrebovala DSP ta bi si s tem lepo navila zanko okoli vrata...

Zdaj pa še nekaj ker se mi kmalu izteče porodniška in sem ostala brez zaposlitve, a mi bodo na CSD upoštevali tudi to, da jaz sinu vsak mesec iz denarja ki ga dobim za doklade nakažem v sklade (imam trajnik), je pa račun odprt na moje ime, ker me je moj fin. svetovalec opozoril da če dam na sinovo ime in hočem kasneje dvigniti denar da potrebujem soglasje CSD in še opravičljiv razlog, ker je to sinov denar...(pa še nekaj takse je potrebno plačati). No sicer je zame to njegov denar in ga ne mislim dvigovati, ampak kar na njegovo ime ga pa tudi ne mislim dati, da ne bi slučajno pri 18 letih on to pobasal in zapil ali še huje za kako drogo porabil... pač varčujem za njega v svojem imenu....

In pa ker se trudim vsaki mesec od moje porodniške čim več prišparati (dobivam jo borih 570€), da bomo vseeno lahko par mesecev ko ne bom imela službe (vsaj 4 mesece namerno ne, potem pa dokler ne dobim pač kaj pametnega), in ta denar cca. 300€ na mesec puščam na računu, se pravi da sem si tudi tukaj malo zanke navila in bi bilo bolje, da bi imela denar doma pod povštrom????

Jebela cesta!!!!!!!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.6.2010 18:22:38   
Kerensa*
Jap, tale tvoja situacija je catch za CSD.

Z babico bi se mogoče lahko izmazala tudi tako, da kupljeno stvar plačaš s svojo BA kartico, za kupljeno stvar pa zahtevaš originalen račun na babičino ime (ne vem, ali je to sploh izvedljivo, glede na to, da uradno ni kupec babica). Ampak ne verjamem. Na CSDju so socialne delavke, ne računovodkinje (vsaj tiste, ki imajo stike z nami).

Tako velikih komplikacij pri dvigu otrokovega denarja ni. Če si ti tista, ki varčuje za otroka na njegovem TRR (saj se vidi, kdo polaga denar, če gre za npr. "Klik"), potem lahko ti tudi dviguješ. Tudi jaz sem imela za svojega Mladiča na njegovo ime odprt TRR in sem dajala nanj po 20€ mesečno, pa ni bilo nobenih težav z dvigom, čeprav je bila vezana vloga (samo tistih 30 dni sem morala počakati). Se ti pa prihranjen znesek za otroka, ne glede na to, na čigavem TRR je (otrokovem ali tvojem), šteje v družinski prihranek (saj je otrok družinski član).

Če pa ti 300€ od porodniške puščaš na TRR, pa to ni prihranek. Porodniške je 570€ in nihče od tebe ne more zahtevati, da jo zapraviš takoj. Ti odločaš, kako jo razporediš. Lahko tudi celo pustiš na TRR, na katerega je bila nakazana, pa ti nihče nič ne more. Ampak če ti pozitiven znesek ostane na TRR po koncu meseca, ti banka pripiše pozitivne obresti, te pa SE smatrajo kot tvoj dodatni dohodek in/ali prihranek, ja.

(odgovor članu Kimmi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.6.2010 18:32:21   
Kimmi
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Jap, tale tvoja situacija je catch za CSD.

Z babico bi se mogoče lahko izmazala tudi tako, da kupljeno stvar plačaš s svojo BA kartico, za kupljeno stvar pa zahtevaš originalen račun na babičino ime (ne vem, ali je to sploh izvedljivo, glede na to, da uradno ni kupec babica). Ampak ne verjamem. Na CSDju so socialne delavke, ne računovodkinje (vsaj tiste, ki imajo stike z nami).

Tako velikih komplikacij pri dvigu otrokovega denarja ni. Če si ti tista, ki varčuje za otroka na njegovem TRR (saj se vidi, kdo polaga denar, če gre za npr. "Klik"), potem lahko ti tudi dviguješ. Tudi jaz sem imela za svojega Mladiča na njegovo ime odprt TRR in sem dajala nanj po 20€ mesečno, pa ni bilo nobenih težav z dvigom, čeprav je bila vezana vloga (samo tistih 30 dni sem morala počakati). Se ti pa prihranjen znesek za otroka, ne glede na to, na čigavem TRR je (otrokovem ali tvojem), šteje v družinski prihranek (saj je otrok družinski član).

Če pa ti 300€ od porodniške puščaš na TRR, pa to ni prihranek. Porodniške je 570€ in nihče od tebe ne more zahtevati, da jo zapraviš takoj. Ti odločaš, kako jo razporediš. Lahko tudi celo pustiš na TRR, na katerega je bila nakazana, pa ti nihče nič ne more. Ampak če ti pozitiven znesek ostane na TRR po koncu meseca, ti banka pripiše pozitivne obresti, te pa SE smatrajo kot tvoj dodatni dohodek in/ali prihranek, ja.

O pa so komplikacije - pri vlaganju na trr jih res ni, pri vlaganju v sklade pa so. Če otroku vlagaš denar v sklade in ga želiš dvigniti rabiš dovoljenje od CSD, pa še to moraš imeti utemeljen razlog zakaj rabiš denar, poleg tega da ti to dovolijo pa moraš še takso plačati. Za razliko od TRR pa lahko delaš z denarjem kar želiš - dokler si na računu napisan kot pooblaščenec.

Sori ker toliko sprašujem ampak moj otrok ima res tudi tekoči račun (ne varčevanje) in gor ima ves denar, ki ga je dobil ob rojstvu in pa tako vmes, in to pomeni da se mi bo to upoštevalo?

No upam, da mi ne bodo vsaj tistih zlatih ploščic ki jih imam v sefu upoštevaliuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.6.2010 18:44:55   
Kerensa*
moj otrok ima res tudi tekoči račun (ne varčevanje) in gor ima ves denar, ki ga je dobil ob rojstvu in pa tako vmes, in to pomeni da se mi bo to upoštevalo?

Vse tisto, za kar ne moreš dokazati, da si ti direktno od porodniške prenakazala na njegov TRR (ker to je samo en dohodek, premeščen z enega TRR na drugega) - in vse, kar ni otroški dodatek (se pa upoštevajo pozitivne obresti na to, če ne dviguješ financ). Vsa darila (finančna) in obresti so torej vaš družinski prihranek, ja.

Ni ga čez dobri, stari, domači štumf. user posted image

(odgovor članu Kimmi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.6.2010 19:07:29   
Kamejka

Ni ga čez dobri, stari, domači štumf. user posted image

Se strinjam, če imate kaj viška, kr štumf. 100% nobenih težavuser posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.6.2010 19:34:05   
ema tiara
poznam podoben primer ko je punca puščala del plače na trr za hude čase,in ko ji niso podaljšali pogodbe in je šla na csd je seveda imela na trr denar no ta svetovalka ji je rekla da ima dovolj da lahko 4mesece živi 4-članska družina-po tistih kriterijih in ni dobila pomoči.je pa na papirjih tudi rublika -ali imate vi ali vaša družina prihranke?

(odgovor članu Kamejka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
21.6.2010 6:54:22   
sončnica24
Ja glede pomoči full komplicirajo in vse preverjajo, škoda da še ne pri ostali stvareh, ker se kljub temu dogajajo velike krivice.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 17
21.6.2010 6:59:13   
Kerensa*
Po drugi strani pa... za vsak priliv na TRR, ki ga ne dvigneš do 1. dne v mesecu po nakazilu (ko se obračunavajo pozitivne obresti na stanje), smatrajo, da ga ne potrebuješ nujno (zato ga pa nisi dvignil) in je zato "prihranek". Da je to "prihranek" za do naslednjega 15-ega v mesecu, jih ne zanima. Dvigni in šparaj doma. Da se ti euro ali dva pripisanih pozitivnih obresti, če ne dvigneš, zelo pozna (za druge ne vem, ampak jaz sem za 2€ sposobna skuhati kosilo za 2 odrasla in 2 otroka), ne verjamejo in ne upoštevajo. Toliko o pravičnosti, racionalnosti in verjetnosti.

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 18
21.6.2010 8:09:34   
sončnica24
Saj zato pa najboljše nič na banki imeti pa doma v šparavčku, ker na koncu bo nekdo zaradi 1€, ostal brez socialne pomoči, drugi pa se bo znašo pa ....

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?