Kimmi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* IZVIRNO SPOROČILO: Kimmi Tukaj bi pa še jaz nekaj vprašala, če prav razumem, se pravi, če sem brez prihodkov itd... in rabim DSP, mi pa ravno v tistem času npr. babica nakaže 1000€, da ji kupim neko zadevo, a potem to pomeni, da se teh 1000€ šteje za njih kot moj prihodek??? Načeloma DA, bi se pa lahko izmazala, če bi babica izjavila in podpisala, da npr. živi v ZDA (priložiti bi bilo potrebno fotokopijo dokumentacije o tem) in da ti je na tvoj TRR v SLO nakazala 1.000€ samo zato, da ji kupiš (in pošlješ po pošti) nekaj, kar prodajajo samo v SLO in česar ona ne more naročiti npr. preko Interneta (to, da ga ne zna uporabljati, jih ne zanima - naj ji pa pomaga nekdo od bližnjih v ZDA, pa četudi tamkajšnje socialne delavke). Ja ampak moja babica živi 30 km stran, in je zjutraj v letaku videla en fajn sesalec ki ga mora nujno imeti, ker je samo tisti dan akcija in ker sem jaz ravno v Lj mi denar nakaže in jaz ji kupim zadevo, ker sama pač nima možnosti priti v Lj... no sicer je primer izmišljen in samo tako sprašujem, ker se mi je že zgodilo to, nisem pa pomislila da bi v primeru če bi potrebovala DSP ta bi si s tem lepo navila zanko okoli vrata... Zdaj pa še nekaj ker se mi kmalu izteče porodniška in sem ostala brez zaposlitve, a mi bodo na CSD upoštevali tudi to, da jaz sinu vsak mesec iz denarja ki ga dobim za doklade nakažem v sklade (imam trajnik), je pa račun odprt na moje ime, ker me je moj fin. svetovalec opozoril da če dam na sinovo ime in hočem kasneje dvigniti denar da potrebujem soglasje CSD in še opravičljiv razlog, ker je to sinov denar...(pa še nekaj takse je potrebno plačati). No sicer je zame to njegov denar in ga ne mislim dvigovati, ampak kar na njegovo ime ga pa tudi ne mislim dati, da ne bi slučajno pri 18 letih on to pobasal in zapil ali še huje za kako drogo porabil... pač varčujem za njega v svojem imenu.... In pa ker se trudim vsaki mesec od moje porodniške čim več prišparati (dobivam jo borih 570€), da bomo vseeno lahko par mesecev ko ne bom imela službe (vsaj 4 mesece namerno ne, potem pa dokler ne dobim pač kaj pametnega), in ta denar cca. 300€ na mesec puščam na računu, se pravi da sem si tudi tukaj malo zanke navila in bi bilo bolje, da bi imela denar doma pod povštrom???? Jebela cesta!!!!!!!
|