Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
A katera razmislja o EA? 9.5.2005 9:46:05
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem absolutno proti. In sicer samo zaradi tega, ker ne bi prenesla občutka, da ne morem po lastni volji premikat nog (a si predstavljaš, da hočeš nogo skrčit, pa je sama od sebe ne moreš?!?!). Uf, rajši potrpim tistih par ur (pa tudi, če jih je 15) - moje mnenje je, da itak vsaka bolečina preneha - prej kot slej :)- No, moje skromno mnenje...ampak jaz tudi berem, da so punce precej zadovoljne.
|
|
|
|
A katera razmislja o EA? 9.5.2005 9:47:18
|
|
|
|
Čiračara
|
Hmmm tudi jaz razmišljam o EA, ampak že drugi dan pa govorim, da če so druge rodila brez EA bom pa še jaz:zmeden:. LP:sloncek:
|
|
|
|
A katera razmislja o EA? 9.5.2005 10:00:53
|
|
|
|
mdrevensek
|
Pozdravljena Kety, jaz sem trikrat rodila in dvakrat z EA v ljubljanski porodnišnici. Bilo je super. Anestezijo dozirajo postopoma in ni tako močna, da ne bi cutila nog ali podobno. Cutis popadke, a te ne boli; mogoce malo, da se ne da primerjati s stanjem, ko nimas anestezije. Za EA potrebujes anastezista, ki dela v porodnišnici. So zelo zasedeni, a ce je prost v casu tvojega poroda se da mogoce zmeniti. Je pa dobro, da se pogovoris tudi z ginekologom. EA ima tudi stranske ucinke o katerih moras biti seznanjena - preberi v knjigi, a jaz bi se odlocila se enkrat za isto pot. lp, md
|
|
|
|
A katera razmislja o EA? 9.5.2005 10:25:31
|
|
|
|
kofetek2010
|
rodila sme pred 8 leti, otrok je imel 4kg, rojevala sem 13 ur in če ne bi medicina toliko napredovala ne bi bila danes noseča - ker takih bolečin nisem več pripravljena prenašat, niti za ceno otroka!8) tokrat bom rodila z EA ali s CR :)
|
|
|
|
A katera razmislja o EA? 9.5.2005 11:27:25
|
|
|
|
NinaŠ
|
Rodila z EA in tudi v drugo bom. To, da ne moreš premikati nog sploh ne drži - jaz sem šla po prvem odmerku še sama na WC, po porodu pa sem se sama spravila na "navadno" posteljo. Praktično skoraj vse je tako kot pri naravnem porodu - čutiš tudi pritisk navzdol, le bolečin ni. Se je pa potrebno naprej "prijaviti" in iti na eno predavanje, kjer ti predstavijo možne stranske učinke (za katere je možnost tako majhna, da ni vredno razmisleka) - no vsaj na Jesenicah je tako, kako je pa po drugih porodnišnicah pa ne vem. LP
|
|
|
|
A katera razmislja o EA? 9.5.2005 12:57:10
|
|
|
|
binica
|
Tudi jaz sem prejšnji teden rodila z EA in je res super. Kot so že dekleta napisala, ni res, da nog ne čutiš. Tudi jaz sem po porodu normalno vstala, pa pod tuš, pa sama do sobe. EA je res enkatna :bravo::bravo::bravo: Binica
|
|
|
|
A katera razmislja o EA? 9.5.2005 13:05:22
|
|
|
|
Dari
|
Jaz ne razmišljam o tem. Mislim, da se da zdržat tudi brez. No, kako zelo boli bomo pa videli v sredini julija.
|
|
|
|
A katera razmislja o EA? 9.5.2005 13:11:29
|
|
|
|
Nannn
|
sem sicer se kar dalec do finala ampak sem se ze odlocila da grem na EA...sem slisala da je eno predavanje itak pa tud na netu velik pise o tem.. A v Lj je moznost EA?
|
|
|
|
A katera razmislja o EA? 9.5.2005 14:14:46
|
|
|
|
Kety
|
Nannn, mislim, da v LJ ni moznosti EA:(
|
|
|
|
A katera razmislja o EA? 9.5.2005 14:28:15
|
|
|
|
teta beta
|
Tudi jaz se še odločam. Prej sem bila skoz proti, zdaj pa ne vem... Mi jo ful priporočajo, menda samo bolečine ne čutiš, motoriko pa, torej veš, kdaj pritiskaš in kdaj moraš pritiskati, povrh vsega pa naj bi pospešila porod, ker sprosti mišice. Tudi jaz ugovarjam, da je možnost komplikacij, pa dobim nazaj, da so te možne pri vsakem porodu, kar je res. V CE se moraš prej zmenit zanjo. Saj sem prepričana, da bodo zame dobro poskrbeli, ampak še nisem odločena (kateter v hrbtenico??? brrr....), trenutno se nagibam za.
|
|
|
|
A katera razmislja o EA? 9.5.2005 15:00:28
|
|
|
|
hugolina
|
Jaz sem bila pred nosečnostjo definitivno proti in ko so kolegice hodile rojevat z EA sem se samo križala. No sedaj, ko sem pa tudi jaz na tem, sem pa 100% odločena da bom šla z EA. Sploh pa glede na izkušnje punc, ki jih poznam in so vse zelo zadovoljne. Pa saj je res, zakaj bi pa "trpele", če mamo možnost izbire. Saj pri zobozdravniku tudi za vsak drekec dobimo injekcijo.
|
|
|
|
A katera razmislja o EA? 9.5.2005 15:04:29
|
|
|
|
Jessy
|
Jaz sem se že pred leti, ko sem prvič slišala za EA, odločila, da jo koristim, če je ta možnost pač dana. Do danes si še nisem premislila in sem na dan, ko sem zagledala :modri: dala 40 000 SIT v posebno kuverto, ker v Postojni jo je pač treba plačat, vendar ti jo zagotavljajo 24 ur na dan. Zakaj bi rojevali v bolečini, če pa danes to ni več nujno??? Ko vam šivajo kakšno rano ali pulijo zob ali kaj drugega, najbrž tudi ne odklonite anestezije, čeprav so svoja leta vse to opravljali brez anestezije, ali pač???!!! Meni se zdi razmišljanje v to smer, da nisi ženska, če ne občutiš porodne bolečine ali da svojega otroka ne ljubiš tako, kot če rodiš "naravno" ali kaj podobnega totalno starokopitno, nazadnjaško in primitivno razmišljanje. Zakaj pa medicina napreduje? Zato, da bomo trpeli ali zato, da bomo od tega imeli pozitivne koristi??? Pa kaj pol, če nekaj časa ne bom čutila nog (čeprav so že punce pred mano povedale, da to ne drži), pa kaj pol, če me bo nekaj časa bolela glava??? Bom že potrpela - najbrž bom to lažje prestala, kot pristno porodno bolečino. Tako je pač moje mnenje! lp, Jessy
|
|
|
|
A katera razmislja o EA? 9.5.2005 15:06:14
|
|
|
|
Jessy
|
Pa še nekaj glede katetra v hrbtenico. Ko greš na operacijo kolena, ti tudi dajo anastezijo v hrbtenični kanal, pa nobeden ne komplicira - pač tak je ta način. Sama se sicer na smrt bojim injekcijskih igel in mi sama misel na to vstavljanje katetra tudi ni ravno pri srcu, vendar dam glavo stran, če me bo tisto tako bolelo, kot popadki brez lajšanja!!!
|
|
|
|
A katera razmislja o EA? 9.5.2005 15:14:31
|
|
|
|
Nannn
|
ja madonca kje bom pa rodila....hmmm kaj pa Kranj imajo EA?
|
|
|
|
A katera razmislja o EA? 9.5.2005 16:33:46
|
|
|
|
taya
|
TAkole, iz prve roke. Pred štirimi tedni sem rodila v Ljubljani z EA. Celo nosečnost sem govorila, da je nočem, naklučje pa je naneslo, da so mi sprožili porod (moj ginekolog je bil ravno tisti dan porodničar (Pušenjak)) in sam od sebe mi jo je ponudil, ker je vse potekalo z umetnimi popadki. Vstavljanje katetra nisem čutila popolnoma nič, nobenih mraljincev v nogah, nobenih glavobolov kasneje, skratka, enkratno. Popadke sem čutila kot blage menstruacijske krče, eno uro pred samim iztisom, pa mi niso več dodajali, tako, da sem zadnjo uro krepko predihavala popadke. edini problem je bil v tem, da v času, ko sem se odpirala (vsega skupaj 4 ure iz 2 na 10 cm) in je EA "držala", nisem čutila, kdaj me tišči na vodo, tako, da sem pritiskala kar na slepo, samo, da mi ne bi vstavili katetra, pa sem očitno kar dobro zadela :bravo:, ker res ni bilo potrebno. V glavnem minuto po porodu sem rekla, da to takoj ponovim še petkrat. :rozica::rozica::rozica:
|
|
|
|
A katera razmislja o EA? 9.5.2005 18:42:15
|
|
|
|
Talči
|
Drage moje, saj EA je najbrž res zelo o.k., če ste prepričane, da je boste zares deležne. Kaj pa če tisti trenutek ne bo nikogar, ki bi vam jo dal? Potem pa bo šlo vse ravno tako brez... Jaz še razmišljam. Ali je na Ptuju sploh možnost za EA? (najbrž bom šla rodit na Ptuj, čeprav mi je MB porodnišnica čisto blizu - 4 km). LP Talči
|
|
|
|
A katera razmislja o EA? 9.5.2005 18:59:13
|
|
|
|
lunca77
|
pozdravljene! jst sm pred štirimi tedni rodila brez EA. je blo kr hudo mela sem popadke 23 ur in sem se odpirala čist počas. tko da sem bila, ko je bilo treba pritiskat čist na koncu z močmi pa sem vseeno zdržala, čeprav moram rečt, da brez pomoči babice ne vem kako bi šlo. sem bila zmenjena za EA pa ni bilo anastezistke, ki jo dela v službi. bi z veseljem vzela EA če bi lahko, naslednjič ;) upam, da bo. jst mislim, da nisem rodila nič bolj "naravno" kot tiste, ki so rodile z EA. potrpet se da, ampak če ni nujno, zakaj bi. lp lunca77
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Dvojčka, ki sta rojena v drugem letuMlada mamica je rodila dvojčka, a brat in sestra ne bosta praznovala rojstnih dni na isti dan, pa tudi ne na isto leto!
Zadnje s foruma
Risanke.пеперутка16So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?Da & niso postali nasilni. (
25%)
Da & postali so nasilni. (
0%)
Ne, takih risank ne gledamo. (
75%)
Število vseh glasov: 4Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!