|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   A jih zvečer uspavate?
31.5.2006 21:01:42   
Anonimen
Že nekaj časa poskušamo malo Mič navadit, da gre zvečer spat brez dojenja.

Z dojenjem se je uspavala, a ker zdaj svoje joškice ne dobi več, hoče pač dozo večerne pozornosti. Običajno jo uspava veliki Mič, sedi poleg nje, jo boža, pove pravljico, in spet boža, dokler ne zaspi.
Če jo neha božati, preden ona trdno zaspi, pade v glasen jok.

Vse skupaj traja običajno dobre pol ure, včasih tudi več. Sama medtem lepo visim na RR, veliki Mič pa bi bil za kakšen nasvet, kako to skrajšati, zelo hvaležen user posted image  user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: A jih zvečer uspavate?
31.5.2006 21:26:47   
Anonimen
A po steklenički kaj pije? Steklenička toplega mlka bi bila gotovo dober pripomoček za uspavanje. Vsaj pri nas je bila.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: A jih zvečer uspavate?
31.5.2006 21:34:50   
Anonimen
Ne, noče stekleničke....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: A jih zvečer uspavate?
31.5.2006 21:43:26   
dulcinea
Bravo veliki MIČuser posted image user posted image user posted image . Priden!

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: A jih zvečer uspavate?
31.5.2006 21:43:33   
Divja vijolica
Ravno 1 uro nazaj sem rekla fantu, da ne moreem veeč!! Ker to uspavanje me bo čisto - ne vem kaj naj rečem  - izčrpa me totalno. Ko sva se še dojila je šlo hitreje. Sedaj je večjji (1 leto in pol), pa najprej pol ure samo : " Ne no, ne no, dej no, dej no,.... " samo ponavlja eno in isto, seveda se zraven joka.
Uspavanje pri nas torej traja od 30 do 2 uri, ja tudi toliko časa sem že ležala zraven njega, medtem me je on ščipal po trebuhu (to vedno počne preden zaspi).
Ja, tudi jaz rabim kakšen nasvet... Ravno ga daje spat fant, in spet se iz sobe sliši :"ne no, dej no".user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: A jih zvečer uspavate?
31.5.2006 21:53:10   
taža
Hja, pri nas smo prvega uspavali najprej s pesmicami v naročju, potem (od približo 4m?) smo ga dajali v posteljico in peli ter božali dokler ni zaspal. To je trajalo nekje do drugega leta, potlej se je pa prepevanja naveličal in je preklopil na pravljice. Tako se zdaj ati ali mamica zbaše z njim v posteljo, prebere eno pravljico ugasne luč in ko maliveliki zaspi se odtihotapi iz sobe. Zdaj je star 3 leta in pol.
 
No, našega 8 mesečnika pa nahranimo takoj damo v žakelj (drugače je non stop odkrit) in v posteljico ležat na bok, v usta dudo, med rokice tetra pleničko (to je ninica), pa CD z Mozartom, Raymondom Lapom ali pa kakšnimi otroškimi uspavankami in malimali v parih minutah lepo spi... Včasih do spanja počakam(o) v spalnici, če je fejst zaspan grem(o) pa lahko tudi takoj ven... user posted image  Tako je potem mir od ene pol osmih ali osmih pa tam nekje do petih zjutraj, ko se začne "pogovarjat" in spet dobi papico.
 
Evo, čeprav sta oba najinauser posted image  imamo za vsakega svoj sistem uspavanja. Moram pa priznat, da je ta drugi sistem veliko manj naporen za mamico in atija.
 
LP!
 
 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: A jih zvečer uspavate?
31.5.2006 22:07:47   
NRMM
Mi smo že našo od samega rojstva dajali spat brez uspavanja. Dokler se je dojila je itak zaspala zraven dojenja in sem jo samo prestavila v njeno postlco. Zdej pa se po kopanju napapca, jo dam v vrečo, prizgem zvezdico z muziko in medvedki na stropu in zaspi sama, enako pri popoldanskem spanju.

Bravo veliki Mič user posted image .

_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu taža)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: A jih zvečer uspavate?
31.5.2006 22:14:33   
Tejči
Jaz se vležem zraven nje in čakam, da zaspi-traja pa od 5 minut do 45 minut. Včasih pa celo prej zaspim kot Mia in se zbudim čez kako uro, cela zmedena. Pa sem se navadla tako in mi je zvečer prav fajn, da se lahko stisnemauser posted image

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: A jih zvečer uspavate?
31.5.2006 22:28:51   
cuma
Najino Emico pa uspava njen tati user posted image  med 20. in 21. uro  :
najprej jo previjem in preoblečem v pižamico, dobi večerno zizo in pesmico, potem flašo pri tatiju, kupčka podre in gre v vrečo in v posteljco.
Tam rogovili in se kobaca, tlači nogice med rešetke in se odriva, se pogovarja z jogijem in si napihuje prstek user posted image !
Moj možek sedi ob njej in se ji smeje user posted image  (potiho seveda). Potem pristane na trebuščku kjer po 15 min - 30 min zaspi. Ponoči se včasih v spanju kaj oglasi, zbudi se zjutraj med 6. in 7. ,takrat jo grem iskat, da lahko še malo poščipa tatija po hrbtu preden gre v službo, se podojiva in potem vstaneva user posted image !

(odgovor članu Tejči)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: A jih zvečer uspavate?
31.5.2006 23:16:41   
soncek&luna
jaz pa mojega skrata dam v pizamo, nahranim (flaska seveda) in potem v mojem narocju zaspi... pol v narocju pol pa na blazini... nekaj casa se pogovarja z mano se obraca in opazuje okoli sebe potem pa se po kasnih 10 min obrne k meni, se stisne in zaspi... to se dogaja v kuhinji na kavcu, da mami lahko medtem TV buli user posted image ... ko zaspi, ga odnesem v posteljico

vcasih pa hoce sam zaspat, ga odnesem direkt v posteljico in zaspi.. seveda vsak vecer dobi dozo Mozartovega CD

_____________________________

Mami, pika moja!

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: A jih zvečer uspavate?
1.6.2006 7:47:05   
KBM
Mojo Karin tudi ni treba nič uspavati,ko smo še dojile to je bilo pri 5 mesecih mi je vedno zaspala na zizi in se seveda crkljalauser posted image ,potem smo pa nehale dojiti(mleka je zmanjkalo) mi pa zaspi takoj ko rižolino spije po flaški jo dam v posteljico in mi spi celo noč tako že 2 meseca!

Res pa je da ko so jo zobki rastliuser posted image sem jo pa morala malo nositi predno je zaspala pa še to samo kakšnih 10 minut - zdaj je že na vrsti 5 zobek in bo spet isto!!!user posted image A bomo že saj ni tako hudo!user posted image


Lp

_____________________________

17.10.2005 ob 18.40 je na svet prijokala Karin in od takrat naprej je za naju življenje postalo še lepše!!

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: A jih zvečer uspavate?
1.6.2006 8:25:03   
viv_
Ne, od začetka naprej jo dajemo budno v njeno posteljico, brez uspavanja. Do 4. meseca sva se dojile in nikoli ni zaspala med dojenjem.

(odgovor članu KBM)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: A jih zvečer uspavate?
1.6.2006 9:19:04   
MajaPRO
Tudi jaz moram našega lumpa pri 9,5 mesecih uspavati. Če je zvečer ful utrujen, zaspi med dojenjem in ga dam spečega v posteljico, če ne zaspi med dojenjem, pa obvezno v naročju. Upam, da bom drugega user posted image uspela navaditi samega zaspati. 

_____________________________

Otrok stane največ na tem svetu. Tvojo ljubezen. Tvoje življenje.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: A jih zvečer uspavate?
1.6.2006 9:57:38   
tina104
Podobno kot Maja - star 9,5m, večinoma zaspi na zizi, če pa ne, pa pomaga samo da zaspi na rokah - z glavo se nasloni na mojo ramo in potem ga zibam v stoječem položaju. Tudi jaz upam, da če bomo še imeli kakegauser posted image , da bomo ga navadli, da bo sam zaspal, ker zdaj ga bo res počai treba navadit na kak drug način, kar vem, da ne bo lahko.

Dober je ta tvoj Mič! Naš Aljaža ful carta in nonstop se z njim igra, ampak da bi ga pa uspaval, to pa res zelooo redko, ker če se mali začne jokat, potem me že kliče - Mami, daj zizo!

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: A jih zvečer uspavate?
1.6.2006 10:48:19   
TONČI.
Pri nas mali spije flašo in pade dol.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: A jih zvečer uspavate?
1.6.2006 13:36:20   
tulip
Naš 9,5 mes se podoji in tako zaspi, potem ga samo prenesem v posteljico. Nameravam počasi ukinit večerno dojenje, da se bo naučil v svoji posteljici zaspat...upam... Zaenkrat je načrt še v moji glavi!user posted image

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: A jih zvečer uspavate?
1.6.2006 15:01:46   
natalia
-skopam
-nahranim v poltemi in prižgani Tv
-dam budno v posteljo
-prižgem zvezdico, ki poje uspavanke in se vrtijo slikice - one od Tommy-ja
-dam nočno dudo in ninico
- jo pokrijem in jo opazujem pri prižgani nočni lučki še 5 minut
-lučko pustim prižgano še pol ure
-spi kot top.

lp

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: A jih zvečer uspavate?
1.6.2006 17:45:15   
tinca34
marsikatera od vas pravi, da vam bebice zaspijo na joški in jih potem še samo prestavite v posteljico...... kaj pa podiranje kupčka? a ni tak, da če ne podiraš kupčka, ga potem zvija, pa krčki, pa to?

sem vprašala totalno bedarijouser posted image ? ker pri nas imamo krče, pa refluks, pa vetrove in zdravnica ves čas ponavlja, da je treba podirat kupčka.......


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: A jih zvečer uspavate?
1.6.2006 17:47:18   
tinca34
aja, pa še to.... kdaj so pri vaših začele 'paliti' ninice?

(odgovor članu tinca34)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: A jih zvečer uspavate?
1.6.2006 18:21:16   
mayflower
Glede spanja brez podiranja kupčka: pri nas to ne predstavlja nobenih problemov. Odkar je večji ( približno od 3 mesecev naprej, nima več težav s napenjanjem in krči).
Naš pa zelo spreminja ritem glede uspavanja. Na začetku je zaspal vedno na zizi. Pol pr enih dveh mesecih sem ga vedno dala budnega v postelco in se je še kakih 15 minut " pogovarjal", pol pa je zaspal. Zdej pr starosti skor petih mescev pa spet hoče vedno zaspat na zizi. Vmes je blo obdobje, ko smo ga morali nosit, da je zaspal - na srečo je blo bolj kratko. Pediatrinja je odsvetovala navado, da zvečer zaspi na zizi, zarad kasnejših problemov z uspavanjem. Sam kaj ko mali vragec hoče na vsak način zizo in drugo ne pomaga.

(odgovor članu tinca34)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: A jih zvečer uspavate?
1.6.2006 20:08:15   
Anonimen
Večerni obrok mleka (flaška) ob poslušanju (in gledanju) zvezdice zaspanke. Postelja, duda, in že spimo.

(odgovor članu mayflower)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: A jih zvečer uspavate?
2.6.2006 9:06:48   
roberta
naša, če ji ne dam dojke, da bi zaspala na njej, bedi tudi do 24.00 ali še prek... tako da sploh ne vem več kaj. ne pali niti božanje, niti petje, niti da se jo nosi naokoli, pentleyeva ne pomaga, če jo damo v posteljico, se pa tok dret začne, da bi celo mesto lahko zbudila. tako da jo potem prej ali slej dam na dojko, ker je že čist boga, samo zaspat pa noče.

kak nasvet?
roberta 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: A jih zvečer uspavate?
2.6.2006 16:26:42   
Anonimen
Najlepša hvala za odgovore!

Ecola, odločili smo se nekako takole:

Podaljšali bomo večerno rutino odhoda v posteljo (res je ne moremo kar "vreč" v posteljo in pričakovati, da bo kar v sekundi zaspala).

Končno smo šli kupit radio, ki ga kupujemo že pol leta. Jutri bomo zmontirali nočno lučko. Flaška gre tudi z njo. In je celo nekaj popila. Mogoče mora pa res kdo drug kaj rečt, da ga poslušauser posted image

Veliki Mič jo uspava tudi čez dan, kadar je doma, zaradi navade. Itak je zdaj hiper motiviran, ko ste ga tako pohvalile user posted image user posted image . Ali samo malo važen, kaj pa vem, vsekakor je plus user posted image  user posted image !

Javim čez 14 dni, če bo kakšen napredek. Mogoče pomaga še kakšnemu odvisnemu ziziju user posted image  user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: A jih zvečer uspavate?
2.6.2006 20:48:24   
Romcka
kukuc:)
ekoli tkole zgleda pri nas:
- okoli 19h se gremo umit (skopat, al samo kej na brzaka:)
- se previjemo, oblecemo v pidamco
- gremo papcat vecerjico (cokolino, frutolino al kej takega)
- pol se kej okoli leta pa telovadi
- ko pa rata tecka, tam okoli 20h , jo previjem se 1x (po potrebi), jo damo v spalno vreco in v pojstlco
-  prizgemo nocno lucko z pesmico in medeki, ki 'letajo' po stropu
- vcasih takoj zaspi, vcasih pa damo se flasko mleka (tko cist mau za tolazbo)
NO in pol grema z mozekom uzivat:):):):):)
smo pa ze od zacetka bolj prakticirali tole varianto, da jo damo v pojstlco, pa tam not lupcamo pa kej postiskamo....ven smo jo vzeli, ko res extra ful ni slo zaspat...pol pa je palilo, da sem se vsedla z njo na telovadno zogo in mau nezno skakala...tole pa pali totalno v sekundi:):)
nocko in cmok
R


_____________________________

mi pa imamo dve sončici: Kajo in Nejo:)

http://krizajcki.moj-album.com/


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?