|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   A je res toliko lačen?
2.3.2006 11:16:36   
Anonimen
 Od polnoči se Max budi vsako uro, do 6. Pa obvezno vsako uro je. Pa mu zvečer dam dodatek,  ki ga pa ne popije več kot 40-60 ml. In tako je že 4 tedne - odkar je bil cepljen. 10. bo star 4 tedne. Danes mu bom zvečer dala 2 zlički kosmičev. tudi podnevi mora jesti vsako uro. Razen, če greva kam z vozičkomuser posted image .
Pa še vedno dosti spi. Podnevi gre 4x spat - spi od pol do ene ure. 1x od tega 2 uri.
Mleka imam dovolj, ker ko se naje, še vedno špricne, če stisnem. Sem mu zadnjič poskusila dati dodatek podnevi, pa sem ga komaj prisilila, da je spil 30 ml. Očitno mu moje mleko več ni dovoljuser posted image .  Debel ni, je pa dolg in žilav. Ko je buden je non stop v akciji tako, da potem spet hitro omaga in se dere čez 1 uro. Natančen je do minute.user posted image
Pa jokat je začel - ne histerično- ampak tako, kot če bi se bunil, da mu kaj ne paše. Malo je že začel izsiljevati. Aliuser posted image  je pa res toliko lačen?

Prosim pomagajte.TNX
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: A je res toliko lačen?
2.3.2006 11:18:29   
Anonimen
Kakšno kašico ali kosmiče mu pa na za 1. dam? Ali svetujete kaj drugega?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
2.3.2006 11:19:38   
total
Kolk dolgo pa ga imaš na prsih? Al se sam mal igra mal popije,pol pa spet išče. Probaj si en obrok stisnit,pa boš vidla kolk poje?

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.3.2006 11:36:23   
Anonimen
total, mislim, da ima poln želodček, ker me vstran odriva, pa se obrača vstran in joka, če mu joško hočem ponovno dati.

(odgovor članu total)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
2.3.2006 11:46:12   
kofetek2010
10. bo star 4 mesece in ne 4 tedne, a ne Urška?user posted image  

zgleda, da ni lačen, če te odriva in ne pije tako kot bi moral - kaj pa če mu probaš uturit flašo s čajem? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.3.2006 11:46:48   
total
Pol pa se rad velikokrat hrani,probaj mu dat zadnji obrok pred spanjem na flaško in mu noter dej kašno riževo kašico,probaj,mogoče ga zasiti.

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.3.2006 13:45:23   
Anonimen
ja, jana 10. bo 4 meseceuser posted image .
Total sem kupila riževo žitno kašico. Koliko mu naj dam v 120 ml mleka. POl žličkeuser posted image

(odgovor članu total)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
2.3.2006 14:03:41   
petja
Jaz mislim, da gre bolj za izsiljevanje (ker isto dela moja user posted image  ta teden). Daj najprej poskusi z Aptamil 2 (če mu seveda daješ Aptamil) ali pa mu daj v 120 ml 1 žlico kašice. Meni je ena napisala, da da 2 žlici v 200 ml.

Je pa čist možno, da ponoči nimaš dovolj mleka, ker si pač ne moreš spočiti - če te zbuja na 1 uro.

Moja je stara dobre 3 mesece in jo tudi zadnje dni nekaj meče, tako da moram jaz tudi nekaj narediti.user posted image  

Lp, petja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.3.2006 9:24:02   
kati*
ojla

pri nas je bilo popolnoma enako (le da se je začelo 2 tedna pred cepljenjem).

Pri nas je pomagalo naslednje:
najprej ugotovi (čez dan) koliko časa zdrži brez papanja in tako delaj ponoči. Npr. če zdrži čez dan 3ure, mu ponoči ne daj za jesti (ne pristavi ga) prej kot v treh urah. Poskušaj ga le malo potolažiti, privij ga k sebi, morda naj poskusi mož/oče, probaj z dudo ... skratka poskusi ga pomiriti na drugačen način (tisto kar pri vas pač pomaga), da zaspi nazaj. Ko bo zdržal tri ure ponoči, pa počasi podaljšuj. Če pa ti je prej zdržal ponoči dlje časa, pa po mojem mnenju greš kar na dlje časa že v prvo.
Prvo in drugo noč boste mal bolj budni - pol pa bo otrok dojel, da ne bo dobil hrane. Pri nas se je že tretji dan hranil le 1x (zdaj pa približno 2x v 12 urah) user posted image

Moje mnenje je, da otroci pri tej starosti (ker če kaj prebereš na RR o tej temi, je to pogosto pri 3 in 4m) se bolj zavedajo sebe in predvsem okolice ter potrebujejo malo več bližine in topline (dojenje pa je jasno najboljša pomiritev).

Veliko uspeha

lp, K

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.3.2006 9:26:48   
kati*
pozabila sem še to ... mi smo najprej podaljševali čez dan ... najprej do 2 ur in nato po 5min pri vsakem podoju - v enem tednu sva pristala na 3 urah (z redkimi izjemami)

lp, K

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
3.3.2006 9:47:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kati*)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
3.3.2006 10:12:20   
vanč
Moj nasvet je, da ga čez dan normalno dojiš, vendar ne prej kot na 2.30 uri. Zvečer pred spanjem pa mu dej flašo umetnega mleka (moj je pri 4 mesecih recimo spil 2 dcl mleka oz. iz 180 ml vode). Če to popije mora imeti dovolj za celo noč oz. vsaj do kašne 5h. Če se ti bo spet zbujal tako pogosto, mislim da ni lačen in mu na tvojem mestu ne bi ponujala hrane. Naš je od rojstva pa do 4 meseca prespal celo noč brez hranjenja, po četrtem mesecu pa se je začel zbujati 2-3x na noč. Vendar mu ne dam za jest, ker mu je dovolj, da začuti mojo bližino oz. da ga 2x pobožam ali dam dudico in takoj nazaj zaspi. Poskušaj se ne pogovoarjat z njim ko se zbudi, ker ga s tem samo razbudiš in spodbudiš zanimanje.

vanč

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.3.2006 10:46:01   
Anonimen
drage moje, moje dete je lačno!!!!!!user posted image

Sem mu zvečer dala v flaško dodatka še žličko riževih kosmičev. Sicer je pojedel samo 60 ml, ker sem ga pol ure prej morala dojiti, saj se je drl ko sraka. Ponoči pa je spet dobil dodatek, ki ga je vse požlempal. Po dodatku še vedno dobi joško.
Je pa danes dosti boljše spal.

Danes bo dobil 2 žlički kosmičev in ponoči več dodatka. Pa bomo videli jutri.
Tudi danes podnevi mu bom dala dodatek. Mogoče pa čez dan ne poje zadosti, pa je potem ponoči lačen. Kdo bi vedel. Ali pa moje mleko dovolj ni bogato zanj...Komaj čakam, da bo začel govoritiuser posted image .

Očitno mu za glavno jed več ne paše toliko joška in se ne naje zadosti. Je pa obvezno joška za desert, ker pa brez joške ne more zaspati.user posted image   Moje joškice so torej tortice user posted image  kdo bi jih razumel....

(odgovor članu vanč)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
3.3.2006 11:01:57   
vanč
URŠAK!

Pravijo, da če po dojenju popije še več kakor 60ml mleka iz flaše imaš premalo mleka.

vanč

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.3.2006 11:11:13   
Anonimen
URŠAK!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  kak se smešno sliši

Dojila sem ga kakšnih pol ure prej (mogoče malo več) in sicer pred kopanjem. Po kopanju je pa dobil flaško s kosmiči.

(odgovor članu vanč)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?