|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   A je lahko dojenčkom (5 mescev) med vožnjo sl...
1.11.2004 21:45:32   
puncica
V petek smo nardil en mali izletek, šli smo v Kranj. Pot do tja je od nas zelo zelo ovinjkasta, tako da ti kaj hitro postane slabo. Naša malčica je bila pridna in po nekaj minutah vožnje že skoraj zaspala pa se naenkrat zbudi in začne bruhat in najperj vse nazaj dol poje:zmeden: potem pa še trikarat ful bruhne, pa res ful, tako da je imela cel pajacek moker pa bodi, pa še žabe spodaj, smo jo mogl takoj preoblečt res je bla vsa morka. Jaz se dere zadaj "Leon dej ustau tamala ful bruha" pa me panika zagrab, pa nisva vedla kaj naj, tamalo ven vzamema, jo nosva tam nekje bogu za hrbtom ona pa se nama smeje, kot da kaj nama pa je, sej je vse ok. Se vsedemo nazaj v avto in kaj drugega gremo naprej, in kot da se ni nič zgodilo

Vprašanja:
- Glede na to, da mi je padla s postle dan prej:ups::((:(( (sem seveda pisala o tem) a mislite da bi lahko bilo to narobe. Čeprav je dan kasneje in prejšn dan ni blo nič narobe:zmeden:
- Ali bi ji lahko bilo slabo od ovinkov, lupinca je obrnjena nazaj:zmeden:
- A tako malim otrokom (5 mescov) sploh postane slabo zarad vožnje
- A je še kateri malček/malčka tako veliko bruhal/a?

Hvala za pomoč in lepo nočko/dan
Neposredna povezava do sporočila: 1
1.11.2004 23:35:18   
mami Lea
Glede a to, da ti je padla s postelje in je potem tako bruhala v avtu, nujno pokliči zdravnika in vprašaj za nasvet.
Glede vzvratne vožnje pa tole:
Moja dva otroka (prvi je že 5 let, drugi bo pa 4.11. 6 mesecev) sta se in se še (mlajši) vedno drla v avtu. In to tako močno, da sta se skoraj "razpočila". Ko sem se tako namreč pred petimi leti vozila s 4 mesece starim dojenčkom vozila 10 km prehitro, da bi prišla čim prej domov. Ker pa nesreča ne počiva so me takrat, prvič odkar imam izpit ustavili vrli možje postave in mi izstavili položnico za prehitro vožnjo.
Sem se tudi že spraševala, če ni morda kaj narobe z našo lupinico.
Stanje se je namreč izboljšalo, ko smo otroka dali v običajen avtosedež. Ne vem sicer ali je bila to posledica vožnje v smeri vožnje ali pa starost otroka.
Se je pa tudi že pri našem mlajšem zgodilo, da je nabiral slino in vreščal tako, da je zgledal, da bo zdaj zdaj bruhal. Pa smo v centru Ljubljane in nimamo ovinkastih cest.
Lp. in upam da je z vašim bebejem vse ok.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.11.2004 9:08:19   
mehurčica
Davidu je že 2x bilo slabo, ko sem ga peljala v obratni smeri. Enkrat poleti sva šla iz MB v Ruše in ko je že skoraj zaspal, je začel požirat slino in ful bruhat. Sem se ustrašila in takoj ustavila avto. Na obrazu se mu je videlo, da mu je bilo fejst slabo, ampak ko sva prišla na cilj, je bilo vse ok.

Zadnjič smo se spet peljali v Ruše in je sedel v lupinici, ker se nismo peljali z našim avtom in je proti kocu spet bil že ves rdeč in je začel jokat. Na srečo smo glih prispeli.

Glede padca iz postelje: David je vse skupaj padel 3x.:ups::zmeden2: Enkrat sploh ni jokal, ampak se je smejal.:)- Opazuj, če dosti več spi, kot ponavadi, če ima vročino in če bruha(večkrat). Ko je padla pa je verjetno začela takoj jokat, ne? Ker če ne začne takoj jokat, je včasih treba bit pazljiv-če bi zgledalo, kot da kar spi naprej.

:miska::kuza::muca:

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.11.2004 9:17:59   
puncica
Ja sej sem tud jaz rekla da možno da ji je blo slabo saj je konec koncev tud človek a ne, le bolj v miniaturni izvedbi. Drugače pa je blo tud pri nas potem čist vse ok, pa tud najprej je začela slino požirat, no se ji je neki zaletel, potem pa sam bruh, pa še dvakrat bruh:((, pa nobenga joka nič.
Po moje ne bi mogl bit povezan s tem da je padla s postle, ker je jokala in se je hitro pomirila in tisti dan ni nič kaj več bruhala ne preveč spala, tako da po moje ne bo to, čeprav nikol ne veš:zmeden: Smo pa potem šli v Kranj nasledn dan in je samo takrat ful bruhala potem pa nič več:zmeden: Tako da možno da ji je res bilo slabo.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.11.2004 9:29:44   
pika_
Našemu pa ne odgovarja lupinica. Mi imamo dve in sicer Peg Peregovovo Prima Viagio in Camovo. V Peg Peregovi ful sedi pokončno in se mi je v njen vedno pobruhal, kar pa se v Camovi še ni zgodilo. Sedaj uporabljamo Camovo, stari bomo pa pet mesecev.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.11.2004 9:35:14   
puncica
A da bi lupinca bla kriva je tud možno. Saj kr pokonc sedi noter, mamo pa eno x, sice je sposojena, tako da ne vem katera je:zmeden::ups: No morda bo bolje ko bomo kupl no sedež za naprej, sam kdaj bo to ne vem, verjetn pr kakem letu, saj smo bolj pri ta drobnih:)-

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.11.2004 9:39:30   
beti 1
Seveda je tudi dojenčkom lahko slabo. Večji kot so, večja je verjetnost za to. Potovalna slabost je posledica neujemanja podatkov ravnotežnega centra s tistim, kar vidijo oči, oziroma čuti preostalo telo. Zato novorojenčkom v avtu ni slabo, ker teh centrov še nimajo dovolj razvitih. Ko pa dojenčki rastejo se jim ti centri razvijajo, pa sposobni so gledat iz avta,... in jim seveda lahko postane slabo, sploh pri vožnji po ovinkasti cesti.
Drugače pa je moja sestra ugotovila, da njena punčka bruha v avtu če kakšno uro ali dve pred vožnjo je mleko ali jogurt. Preden je začela to jest ji v avtu ni bilo slabo.

Kar se pa padca s postelje tiče, bi :duda: če bi bio kaj resnejšega začela bruhati že prej, pa tudi drugače bi morala biti bolj zaspana, nerazpoložena,... Pa ne bi nehala bruhati, ko ste se ustavili, oziroma, ko je spraznila želodec.

lp
beti 1

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.11.2004 10:55:13   
Joe
Ali je potem možno, da bi bilo večjim otrokom, ki gledajo nazaj, manj slabo, če bi jim med vožnjo zakrili razgled na okolico?

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.11.2004 11:31:27   
puncica
Ja možno je, jaz vedno takrat ko mi postaja slabo zaprem oči in se skušam sprostiti (na nič mislit) pa nekako uspeva čeprav ne glih vedno :)- Sam kater večji otrok bi pa hotel imet vse okol sebe zatemnjen?:)-

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......