Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: A je kkšna matematičarka tuki? 9.1.2010 19:01:40
|
|
|
|
Anonimen
|
znam ti seštet a+b, ne znam pa poštevanke do 100. vprašaj
|
|
|
|
RE: A je kkšna matematičarka tuki? 9.1.2010 19:16:34
|
|
|
|
Anonimen
|
vprasi, nooooooo.... jst locim kubik od kvadrata,....nek bomo ze spackale skupaj:)
< Sporočilo je popravil miska_mccute -- 9.1.2010 19:17:13 >
|
|
|
|
RE: A je kkšna matematičarka tuki? 9.1.2010 20:00:06
|
|
|
|
tame
|
Vpraši...več glav več ve
|
|
|
|
RE: A je kkšna matematičarka tuki? 9.1.2010 20:08:39
|
|
|
|
madela
|
Moj je dober matematik...mogoče ti lahko pomaga
|
|
|
|
RE: A je kkšna matematičarka tuki? 9.1.2010 20:48:51
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: madela Moj je dober matematik...mogoče ti lahko pomaga A mi je kdo sposoben čisto po kmečko razložiti Reimannovo teorijo?
|
|
|
|
RE: A je kkšna matematičarka tuki? 9.1.2010 20:57:54
|
|
|
|
madela
|
Pravi,da je nekaj v zvezi z geometrijo,ampak je že pozabil Jaz pa itak nimam pojma. Vprašaj Gino!
|
|
|
|
RE: A je kkšna matematičarka tuki? 9.1.2010 20:59:42
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: madela Vprašaj Gino! Gina... sprašujem.
|
|
|
|
RE: A je kkšna matematičarka tuki? 9.1.2010 21:03:24
|
|
|
|
Gina
|
Ta hip na pamet nimam pojma, lahko pa vprašam. Kateri razred je to? Mogoče ima kakšen od mojih otrok to, da v knjigo pogledam, sicer lahko pa prijateljico, ki uči MA vprašam.
|
|
|
|
RE: A je kkšna matematičarka tuki? 9.1.2010 21:05:06
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina Kateri razred je to? Noben razred ni to. To je eden od sedmih še nerešenih matematičnih problemov na svetu in za njega je s strani nekega inštituta v ZDA razpisana nagrada milijon dolarjev (če najdeš rešitev, jasno).
|
|
|
|
RE: A je kkšna matematičarka tuki? 9.1.2010 21:08:00
|
|
|
|
Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* IZVIRNO SPOROČILO: Gina Kateri razred je to? Noben razred ni to. To je eden od sedmih še nerešenih matematičnih problemov na svetu in za njega je s strani nekega inštituta v ZDA razpisana nagrada milijon dolarjev (če najdeš rešitev, jasno). Jao, kerensa, tebe je treba mal....khm....očitno na kavo peljat , da te bodo neumnosti minile. NO, o čem pa naj bi sploh šlo, lahko razvijemo skupno hipotezo.
|
|
|
|
RE: A je kkšna matematičarka tuki? 9.1.2010 21:09:07
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina NO, o čem pa naj bi sploh šlo, lahko razvijemo skupno hipotezo. Ja saj to je pa začetni problem. Ne razumem niti ene črke tistega, kar sem prebrala (pa čeprav je v slovenščini).
|
|
|
|
RE: A je kkšna matematičarka tuki? 9.1.2010 21:12:19
|
|
|
|
Tanja55
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* IZVIRNO SPOROČILO: Gina Kateri razred je to? Noben razred ni to. To je eden od sedmih še nerešenih matematičnih problemov na svetu in za njega je s strani nekega inštituta v ZDA razpisana nagrada milijon dolarjev (če najdeš rešitev, jasno). the best Kerensa...ti pa res mas dar ej, svaka cast.
|
|
|
|
RE: A je kkšna matematičarka tuki? 9.1.2010 21:12:33
|
|
|
|
Kerensa*
|
Tole je osnutek: Reimannova hipoteza pravi, da imajo vse netrivialne ničle Reimannove zeta funkcije realni del Re = 1/2. Dokaz te trditve bi imel velike posledice v teoriji števil, posebej so te ničle povezane z distribucijo praštevil. Riemannova zeta funkcija ζ(s) je definirana za vsa kompleksna števila, s ≠ 1, in ima ničle tudi za negativna naravna števila ( pri s = −2, s = −4, s = −6, …). Te se imenujejo trivialne ničle. Vse netrivialne ničle torej ležijo na t.i. kritični črti, ½ + it, kjer je t realno število in i imaginarna enota. Definirana je z neskončno vrsto, ki konvergira absolutno na odprti polravnini za Re(s) > 1 in divergira na odprti polravnini za Re(s) < 1. Funkcijo, definirano z vsoto vrste na polravnini konvergence, se da zvezno razširiti na vsa kompleksna števila za s ≠ 1. Za s = 1 pa je funkcija formalno enaka vsoti harmonične vrste in divergira. Zeta funkcija postane holomorfna funkcija kompleksne spremenljivke na območju {s ∈ C : s ≠ 1} kompleksne ravnine in ima enostaven pol pri s = 1 z residuom 1.
|
|
|
|
RE: A je kkšna matematičarka tuki? 9.1.2010 21:13:11
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55 the best Kerensa...ti pa res mas dar ej, svaka cast. Brezposelni imamo čas, ja... milijona dolarjev se pa tudi ti ne bi branila.
|
|
|
|
RE: A je kkšna matematičarka tuki? 9.1.2010 21:15:08
|
|
|
|
madela
|
Mama mia,kva to piše Ne razmem čisto nič
|
|
|
|
RE: A je kkšna matematičarka tuki? 9.1.2010 21:17:02
|
|
|
|
Kerensa*
|
Z rdečo vam pa označim besede, ki jih razumem. IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Reimannova hipoteza pravi, da imajo vse netrivialne ničle Reimannove zeta funkcije realni del Re = 1/2. Dokaz te trditve bi imel velike posledice v teoriji števil, posebej so te ničle povezane z distribucijo praštevil. Riemannova zeta funkcija ζ(s) je definirana za vsa kompleksna števila, s ≠ 1, in ima ničle tudi za negativna naravna števila ( pri s = −2, s = −4, s = −6, …). Te se imenujejo trivialne ničle. Vse netrivialne ničle torej ležijo na t.i. kritični črti, ½ + it, kjer je t realno število in i imaginarna enota. Definirana je z neskončno vrsto, ki konvergira absolutno na odprti polravnini za Re(s) > 1 in divergira na odprti polravnini za Re(s) < 1. Funkcijo, definirano z vsoto vrste na polravnini konvergence, se da zvezno razširiti na vsa kompleksna števila za s ≠ 1. Za s = 1 pa je funkcija formalno enaka vsoti harmonične vrste in divergira. Zeta funkcija postane holomorfna funkcija kompleksne spremenljivke na območju {s ∈ C : s ≠ 1} kompleksne ravnine in ima enostaven pol pri s = 1 z residuom 1.
|
|
|
|
RE: A je kkšna matematičarka tuki? 9.1.2010 21:17:41
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: madela Mama mia,kva to piše Ne razmem čisto nič Jaz razumem skoraj polovico.
|
|
|
|
RE: A je kkšna matematičarka tuki? 9.1.2010 21:18:37
|
|
|
|
Tanja55
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55 the best Kerensa...ti pa res mas dar ej, svaka cast. Brezposelni imamo čas, ja... milijona dolarjev se pa tudi ti ne bi branila. Ne, sploh se ga ne bi branila...ampak ker je matematicni problem treba matematicno dokazat in ne filozofsko jst odpadem . Dokazujem druge neresene uganke zgodovine pa nobenega milijona mi ne bodo dali. Sam en papir vec...ce bom uspesna seveda. Kar sem mislila s tem, da imas dar je pa to, da je cel popoldan nekaj punc skor zivcenga fasal tolk casa je trajal suspenz...pol pa tole z neba. Miska ti je pa tolk prijazno ponujala usluge na podrocju kubikov in kvadratov .
|
|
|
|
RE: A je kkšna matematičarka tuki? 9.1.2010 21:19:49
|
|
|
|
Kerensa*
|
Ja, no ... saj če skupaj rešimo, si pa delimo nagrado. In če bomo reševale tukaj, potem bodo vsi dokazi pisni.
|
|
|
|
RE: A je kkšna matematičarka tuki? 9.1.2010 21:20:35
|
|
|
|
madela
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* IZVIRNO SPOROČILO: madela Mama mia,kva to piše Ne razmem čisto nič Jaz razumem skoraj polovico. Po tvoji teoriji še celo jaz razumem polovico
|
|
|
|
RE: A je kkšna matematičarka tuki? 9.1.2010 21:21:23
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: madela Po tvoji teoriji še celo jaz razumem polovico No, vidiš... že napredujemo! Nagrado je pa razpisal The Clay Mathematics Institute (CMI) of Cambridge, Massachusetts.
|
|
|
|
RE: A je kkšna matematičarka tuki? 9.1.2010 21:24:33
|
|
|
|
madela
|
Jaz se bom v ponedeljek lotila novega projekta...baje mam nadpovrečen IQ
|
|
|
|
RE: A je kkšna matematičarka tuki? 9.1.2010 21:25:23
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: madela baje mam nadpovrečen IQ A to sklepaš po tem, da razumeš pol Reimannove teorije ali...?
|
|
|
|
RE: A je kkšna matematičarka tuki? 9.1.2010 21:29:49
|
|
|
|
madela
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* IZVIRNO SPOROČILO: madela baje mam nadpovrečen IQ A to sklepaš po tem, da razumeš pol Reimannove teorije ali...? Ja,itak
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?