miapia
|
Še z moje strani zgodbice, resnice o atopičnemu in nevrodermatitisu. Naj še povem, da tudi sama trpim za atopičnim, od danes naprej nevrodermatitisom. Razlika med obema je, da pri atopičnemu poznamo alergen, pri nevro pa vzrok ni znan. Pri alergijah je težava in strah v tem, ker so neozdravljive. Zato je po eni strani fino, če alergen poznamo. Sama imam porušen svoj avtoimunski sistem, ki ga ne vzpostavi nobena dieta in izogibanje določeni hrani, detergetom, milom, prahu, kovinam itd. Ravno danes sem bila pri dermatologu, kamor hodim samoplačniško. In sem zelo razočarana. Ker mi ne znajo pomagati. Dr. mi je nametala cel kup dragih krem, pa nekaj na recept. Če ne bi bila na porodniški, bi bila zdajle že 1 mesec na bolniški in tega si žal ne morem privoščiti. pa to je še najmaj. Zunaj nisem bila na sprehodu že en mesec, ker mi vročina škodi in dermatitis kar vzpuhti. Otroka umivam v rokavicah, kuham v rokavicah, igram se z hčerko v rokavicah, spim v rokavicah, dlani pa imam tako poškodovane, da ne morem odpreti plastenke vode. Kreme? Zapravila sem premoženje, izprobala ogromno in nimam nasveta za nobeno od vas. Meni advantan zelo pomaga, res pa je, da tanjša kožo. Elidel je pri meni pogorel. V Avstriji pa sem kupila Protopic, ki me je v bistvu rešil (momentalno), stane pa 60 eur. Majhna tubica. Drugače pa dajem na sebe kremo na kremo. Od bepantena, aloe vero, niveo.... samo da bi pomagalo in navlažilo kožo. In sem zaključila...da tako ne morem živeti, sploh ker sem mlada, polna življenja, mamica, žena, otrok, vnukinja in bi rada normalno živela, šla na morje, v službo, v trgovino, na sprehod s svojo družino. Sedaj sem se poslužila alternative. In upam, da mi bo uspelo. To želim tudi za vas in vaše otroke. Upam, da bodo alergije pri vas izzvenele, ker meni je namreč slabo, ko gledam slike ubogih otrok in odraslih, ki znova in znova hodijo k zdravnikom v upanju na ozdravitev. Samo večina ali pa nekateri nismo te sreče in upam, da tisti nekateri ne bodo umrli v upanju, da jim bo zdravnik pomagal. Če pa katero še kaj zanima, sem na voljo za vprašanja.