|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   AD 3 kapljice
12.6.2005 18:14:25   
epahor
Ojla!
Nekaj me zanima glede teh kapljic!
Imam fantka,ki je star 2,5 meseca in v posvetovalnici pri enem mesecu sva dobila te kapljice!
Ker ga nisem dojila,mi je zdravnica napisala,da naj mu dajam po 7 kaplic.
Tu pa nastane problem,ker ga je po teh kaplicah začelo full zvijati,zato sem mu jih dajala samo 5 dni,potem sem pa prenehala!
Zdaj me pa zanima,če ima kakšna od vas tudi takšne probleme in kako jih rešujete!
A mislite da bo kaj narobe,če mu jih ne dajam več!
Že v naprej se zahvaljujem za odgovor!:rozica:
Barbara
Neposredna povezava do sporočila: 1
   AD 3 kapljice
12.6.2005 18:18:02   
tejč
živjo, mi smo pri 4 tednih starosti naše Ajše tudi dobili kapljice, pa tudi po 7, pa jo dojim.
Mislim, da jo malo zvija, pa vseeno kar dajemo, ker ni tok hudo. Rešujemo tako, da smo kupili vetrovne kapljice in ji dam še tisto proti napenjanju in je uredu. Sploh pa se bom poznaimala pri pediatru in ti sporočim, kaj bo rekel.

(odgovor članu epahor)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   AD 3 kapljice
12.6.2005 18:39:42   
tascha
Jaz sem se odločila, da mu jih zaenkrat sploh še ne bom dala (star je 2 meseca in 1 teden). Saj pravijo, da če je vsak dan malo pol ure na soncu, je to isto. Mi je kar groza poskusti z kapljicami, ker vsi pravijo o krčih, zvijanju.


:metulj::metulj::metulj:

(odgovor članu epahor)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   AD 3 kapljice
12.6.2005 19:00:38   
Soncnica
Hoj!

Naš Jaško je star 2 meseca in 3 tedne in smo že začeli z dajanjem AD3 kapljic. Tudi njega po teh kapljicah zvija, zato mu jih dam v 2 rundah in sicer 2x po tri kapljice. Zdi se mi, da so krči blažji, če pa ne bodo ponehali, bomo prešli na D3 kapljice.

lp

(odgovor članu epahor)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   AD 3 kapljice
12.6.2005 19:11:15   
Tasika
Naš je imel hude krče, smo prišli samo do 5 kapljic, naprej ni šlo, potem pa nam je zdravnica pri 2 mesecih D3 napisala. S temi ni problemov.


LP

(odgovor članu epahor)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   AD 3 kapljice
12.6.2005 19:15:23   
Mina1
Pri nas doma smo kljub hudim krčkom pri obeh :modri: dajali tele AD3. Jaz sem kar ubogala in tako. Menda sonček oz. samo sonček ni dovolj. Gre za to, da dojenček nima predolgo mehko glavico zgoraj.

Pa še to: prvi je imel 6 mesecev krčke, sedaj drugi pa jih ima že 3 mesece in pol.

Ampak, jaz takšnih stvari pač (ne upam) ignorirati in tako.

BARBARA: pa probaj za začetek dajati samo na dva dni in morda potem po mesecu vsak dan.

pa-pa Mina1;)

(odgovor članu epahor)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   AD 3 kapljice
12.6.2005 19:18:44   
dory
Ah tud pri nasem so ad3 kapljice samo poslabsale krce..zato sem jih vrgla stran in sla v avstrijo po oleovit...neprimerno boljsa zadeva...

(odgovor članu epahor)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   AD 3 kapljice
12.6.2005 19:43:29   
Mina1
BARBARA: AD3 vs D3 -:zmeden:, verjetno brez tega vitamina A, ker glih tale A naj bi dajal ta učinek, da večino zvija in tako.

Jaz sem pri prvem prostila, naj mi da namesto AD3 samo D3, pa je rekla da NE, ker to ni isto, in da je res zelo pomembno za razvoj otroka, možgančkov in tako.

Jaz kar verjamem svoji pediatrinji, tako da...

Težko je reči, povsod so + in -

pa-pa Mina1

(odgovor članu epahor)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   AD 3 kapljice
12.6.2005 20:05:31   
Blink1
Jaz sem napi začela dajat šele pri treh mesecih.

(odgovor članu epahor)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   AD 3 kapljice
12.6.2005 20:41:39   
Anonimen
Pojdite v Avstrijo po Oleovit D3. Ne vem, kako da tega nes veste. Ko sem jaz imela dojenčka, smo se mamice o vsem pomenile. Kaj pa vem kje, na cesti, v posvetovalnici...
Jaz sem mojo pediatrinjo vprašala, če je res razlika med Plivit in Oleovit kapljicami, češ, da po drugih dojenčkov ne zvija. Odgovor je bil, da ne bi smelo biti res, ker so čisto podobne, če pa verjamem, da bo bolje, naj pa kar tiste dam. Tako da jaz Plivita tudi poskusila nisem dati. Smo takoj začeli z Oleovitom in ni Tibor nikoli imel krčev. Prodajajo pa Oleovit D3 v vseh avstrijskih lekarnah, pa čisto poceni je.
In če ga boste kupile, je dovolj ena steklenička, ker jo je dovolj za kakšno leto dni. Saj poleti itak ni treba dajati, ko sonček posije na rokico in s tem otrok dobi ogromno D vitamina. Pa tudi to ni zraslo na mojem zelniku, ampak je to mnenje pediatrinje.

(odgovor članu epahor)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   AD 3 kapljice
12.6.2005 20:47:37   
tinatona
Haj!

Jaz sem pa mojo prosila da mi napiše D3, ker je mel moj že brez kapljic full krčke in mi ni nič komplicirala. Pa še manj jih je treba dajat (dajem samo po dve na dan).

LP tina :rozica:

(odgovor članu epahor)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   AD 3 kapljice
12.6.2005 20:47:38   
tinatona
Haj!

Jaz sem pa mojo prosila da mi napiše D3, ker je mel moj že brez kapljic full krčke in mi ni nič komplicirala. Pa še manj jih je treba dajat (dajem samo po dve na dan).

LP tina :rozica:

(odgovor članu epahor)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   AD 3 kapljice
12.6.2005 21:06:16   
afrika
Mi smo pa zdaj že na 20 kapljic prišli, ker ima še kar vedno premehko glavico (na začetku smo imeli 7). Kljub temu, da sva dosti na soncu se mu ni nič izboljšalo. RES upam, da bo zdaj pri tej konjski dozi bolje. Sicer pa krčev zaradi kapljic nismo nikoli imeli - jih na srečo dobro prenaša.

(odgovor članu epahor)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   AD 3 kapljice
12.6.2005 21:16:52   
Anonimen
Dojenčki, ki so hranjeni samo oz. večinoma z adaptiranim mlekom, in ga spijejo okoli 700ml na dan(odvisno od mleka do mleka), AD kapljic sploh ne potrebujejo, ker sta oba vitamina že v tem mleku. Z dodajanjem kapljic lahko pride do hipervitaminoze.
Vsekakor pa ne potrebujejo tako visokih doz.

(odgovor članu epahor)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   AD 3 kapljice
12.6.2005 21:24:39   
morskadeklica
jih ne dajemo, smo probali pri enem mesecu, je bila groza, pa spet pred dvema tednoma in isto! Bomo pa spet probali čez kak mesec ali dva.

lp:muca:

(odgovor članu epahor)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   AD 3 kapljice
13.6.2005 7:09:00   
BARBARA R.
Mi naj bi uporabljali D3, ker te dajejo v Kranjski porodnišnici. No, ne vem če sem jih uporabljala toliko, da sem spraznila eno stekleničko. Nisem neodgovorna mati, a Kristina je bila tudi brez njih zelo, zelo boga. Ob kapljicah pa še toliko bolj. No, sedaj je stara 1 leto in mi ni še nihče rekel, da bi zato imela dlje mehko glavico :zmeden: ali kaj takega.

:muca:

(odgovor članu epahor)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   AD 3 kapljice
13.6.2005 8:29:44   
afrika
Selena - tudi sama sem se kar zgrozila ob tako veliki dozi in takoj omenila pediatrinji hipervitaminozo, pa je rekla, da ima tako zelo premalo tega vitamina, da mu moramo obvezno dajat (sicer je lahko rahitičen). Pa da se hv pri tem ne dobi:zmeden2:. Že prejšnjič nam je namesto 7 podvojila na 14 (mi2 sva mu dajala samo 10), pa je rekla, da bi bilo bolje, da bi mu dajala kot je rekla. No, zdaj smo pa desetko podvojili na 20. Ufffff. zdaj pa dajemo pa še sončimo ga. Ima zadaj baje glavico kot pink-ponk žogico. Groza. Tako, da zdaj ubogava in dajeva po njenih navodilih. Sicer ji zaupava in se nama zdi super zdravnica.

(odgovor članu epahor)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   AD 3 kapljice
13.6.2005 8:40:25   
Baby
Oj!

Ni treba v Avstrijo! Ti pejd do zdravnice al pa v lekarno in kupi D3 kapljice. Daješ po dve kapljici na dan. Boš vidla nobenih krčev! :bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu epahor)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   AD 3 kapljice
13.6.2005 9:34:34   
Anonimen
Kaj vem, meni se to zdi strašno nelogično. Potemtakem bi otroci mam, ki dojijo, imeli enkrat manj tega vitamina. V tujini ga tudi ne dodajajo, torej bi bili tuji otroci vsi rahitični.
Jaz sem jo tudi vprašala, zakaj moram dodajat, če je že v mleku. Je rekla enako kot tvoja. Potem pa sem jo vprašala to, kar sem zapisala zgoraj, pa nisem dobila odgovora. Potem je rekla, da itak računajo na to, da starši vsak drugi dan pozabijo na dozo in da tako do hipervitaminoze zagotovo ne pride.
Potem sem ji rekla, da sem preračunala glede na dnevni obrok, ki ga poje, koliko v enem dnevu dobi in to primerjala s priporočeno količino, ki je zapisana v navodilih AD3 kapljic. In da dobi še več kot je priporočena dnevna doza. Ona pa je rekla, da ona ni še nikoli računala in da ne ve za nobenega starša, ki bi.
Torej niti ne ve, koliko vitamina moj otrok dobi že s samim mlekom!
No, tu se je najina debata končala.

(odgovor članu epahor)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   AD 3 kapljice
13.6.2005 15:06:24   
afrika
Upam samo, da naša pediatrinja ni računala s tem, da bom vsak drugi dan pozabila na kapljice - jih namreč nisem še nikoli pozabila dati. Sicer pa se midva samo dojiva in v mojem mlekcu verjetno ni tolko vitaminov, kot jih potrebuje. Kaj pa vem. Jaz bom kar dajala do prvega pregleda - se preveč bojim da ne bi postal rahitičen. Srčno upam, da se vse uredi tako kot je prav - nam in vsem vam.:):)

(odgovor članu epahor)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...
Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?