|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   AC
25.3.2007 18:25:45   
rumenasoncnica
Pozdravljeneuser posted image

Mene pa zanima, če je se morda katera odločila za samoplačniško AC in kakšne je njeno mnenje? Bi naredila še enkrat isto ali ne? In ali je morda (upam sicer da ne!) preiskava dejansko povzročila splav?

hvala in lepo nedeljo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: AC
25.3.2007 18:28:16   
lana38
Jaz sem bila lani na AC, pa je bilo po sami preiskavi vse OK in tako bi tudi ostalo, če ne bi user posted image  imel kromosomske napake. Tako sem se pa potem sama odločila, da sem user posted image  prekinila v 20. tednu.user posted image  AC mi ni povzročila splava.
LP

lana38

(odgovor članu rumenasoncnica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.3.2007 20:28:33   
rumenasoncnica
lana38,
hvala za odgovor. zelo mi je žal za tvojo izkušnjo.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.3.2007 22:13:48   
Marogica
TUdi jaz sem bila na AC in to zaradi moje starosti. Meni osebno ni žal, tudi nisem imela nobenih problemov zaradi tega in donosila (še enega ) zdravega otroka.

Moje mnenje je, da moraš vedeti, kaj bi rada. Torej če imaš namen donositi otroka v vsakem primeru, je škoda denarja, ker kar bo tako ali tako bo. Če pa bi se v primeru kromosomske napake (Downom sindrom) odločila za prekinitev nosečnosti, potem pojdi na preiskave. Jaz bi se odločila za prekinitev nosečnosti, zato mi je ta test dosti pomagal.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

Neposredna povezava do sporočila: 4
25.3.2007 22:41:42   
Anonimen
Rumenasončnica, zakaj pa bi se odločila za AC? Si imela slabe rezultate na NS?

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
26.3.2007 18:03:43   
rumenasoncnica
Marogica,

na NS še nisem bila. Trenutno pač razmišljam/va o različnih možnostih, sem pa tudi kar malo panična - to je moja prva nosečnost in nisem več najmlajša....po drugi strani pa ne toliko stara, da bi bila AC opravljena na stroške zavarovalnice....tako da kakršnekoli izkušnje ali nasvet pridejo prav.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.3.2007 10:11:50   
Luckabucka
Razmišljam enako kot Marogica. Bila na AC januarja letos, postopek brez posebnosti, na srečo vse ok. Če bi bila še enkrat noseča, bi šla spet.

Neposredna povezava do sporočila: 7
27.3.2007 20:18:51   
heli23
Živjo

Ko smo že ravno pri AC, me zanima kako poteka preiskava? Sama grem namreč v 18.tednu, zaradi okužbe parazitom-toksoplazmoza. A to zelo boli, al kako? Kakršnokoli mnenje bo dobrodošlo!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 8
27.3.2007 21:02:12   
Anonimen
Heli23, če se ne motim bi pred posegom morala iti na genetsko posvetovanje, kjer ti bo zdravnica (dr. Anamarija Brezigar) razložila in odgovorila na 1001 vprašanje.

V katerem tednu boš imela AC? V Lj?

(odgovor članu heli23)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
28.3.2007 10:25:30   
šmarnica
Heli23: postopek AC ne boli - je pa neprijeten. Tega te res ni treba biti strah. Hujše je potem čakanje na rezultate. Le-to pa močno požre živčke.

Bistvo je očem nevidno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.3.2007 15:21:07   
Luckabucka
Postopek je zelo kratek, meni je bil neprijeten, ker se nisem mogla sprostit preden so mi zapičili iglo v trebuh. Sem pa šla v Postojno, ker dobiš izvid 10. dan po posegu (dr. Brezigarjeva pokliče po telefonu v vsakem primeru), drugje se čaka dosti dlje. Jaz sem iz Mb, pa sem januarja dobila info, da se čaka 4 - 5 tednov, edino, če je slab izvid te pokličejo prej. Menda res postaneš ruševina, ko čakaš če te bodo poklicali ali ne. Tako da priporočam Medgen - Postojna.
Lep pozdrav.

(odgovor članu šmarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.3.2007 15:36:53   
Anonimen
Jaz sem dobila informacijo, da v Zavodu Medgen v Postojni AC delajo le 2x na mesec, tako da..
V Medgenu v Lj pa vsak dan.

(odgovor članu Luckabucka)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
28.3.2007 15:39:42   
Luckabucka
Januarja so delali v Postojni vsak torek popoldan.
Najboljše je poklicat na Medgen in vprašat, so ful prijazni user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.3.2007 19:19:18   
heli23
Helo

Jaz grem na AC v Ljubljano ker sem tja že hodla na pregled zaradi tokse. Tako da žal nimam kaj izbirat kam iti. Upam da bo v Lj tudi vseeno potekalo vse ok! Na AC grem pa v 18.tednu in mi ni treba iti prej na genetske preiskave. Upam le da res ni preveč boleč poseg!user posted image

(odgovor članu Luckabucka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.3.2007 19:30:28   
Anonimen
Luckabucka, očitno imam jaz napačno informacijo. No, to je pa super, če v Po delajo enkrat na teden.

Heli23, mislila sem na posvetovanje. Kje pa boš imela AC? V KC?

(odgovor članu heli23)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
28.3.2007 20:19:05   
Anonimen
Heli23, jaz sem bila v ponedeljek na AC. Poseg res čisto NIČ ne boli. Samo neprijeten občutek je. Pred posegom te temeljito pregledajo z UZ, tako da vidiš svojo pikico kakšne norčije počne, nato te s tanko iglo špikne v spodnji del trebuha, kar ne čutiš, čutiš pa, ko prebode maternico/posteljico, ker je bolj trdo. Ta občutek je neprijeten, boli pa ne. Nato v par sekundah odvzamejo 20 ml plodovnice, zaflajštrajo ranico in vsega je konec. Zdravnica po odvzemu še enkrat z UZ natančno pogleda kako je otroček, ti pa na velikem monitorju to vse spremljaš. Pa še slikico od UZ dobišuser posted image .
Po končani preiskavi počivaš v porodnišnici še do kosila, ki ga dobiš približno ob 13h. Kmalu po kosilu pride sestra z odpustnico in navodili koliko časa moraš doma še počivat in v katerem primeru priti takoj nazaj. In to je to. Potem te morajo pa doma razvajati in crkljati še tri dniuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
29.3.2007 13:58:18   
Pikica pokica
Točno tako, kot pravi Žabonka.
Jaz sem bila na Ac v petek, zdaj pa čakam na rezultate :((

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
30.3.2007 15:20:53   
heli23
OOOOO Žabonka 100x ti hvala, mi je veliko boljše in lažje!!!! Jaz grem 11.4. upam da bo vse ok, sploh pa potem izvidi!!!! Držim pesti tudi zate Žabonka in ostale da bodo user posted image vredu in zdrave!!!!

(odgovor članu Pikica pokica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
30.3.2007 15:30:36   
heli23
Aja Tianna V lj v porodnišnico  grem na AC.  Je katera šla v porodnišnico, je vredu osebje? Kako dolgo čakaš tu na izvide???

(odgovor članu heli23)
Neposredna povezava do sporočila: 19
30.3.2007 15:52:27   
pika34
Zakaj st se odlocile za AC? Tudi sama razmisljam o njej, predvsem zaradi starosti (34 let), moj rezultat na NS je bil 1:2500, kar tudi ni ravno brez tveganje. Kaj menite?

LP!

(odgovor članu heli23)
Neposredna povezava do sporočila: 20
30.3.2007 16:24:51   
Anonimen
Pika34, dobro premisli in se sama odloči. Glede na tvoja leta imaš zelo dober rezultat, vendar če hočeš 100% vedeti, je tu AC. Moraš vedeti, da je NS le razmerje, katero ti ne more ničesar zagotoviti. Lahko je npr. 1:12000 pa se rodi user posted image  z DS, ali pa 1:50 npr. pa je user posted image  zdrav. Sicer je AC zagotovilo za DS (+še dve hudi bolezni, če se ne motim); toda tu je še 2000 in več drugih kromosomskih napak, ki jih ne more ugotoviti nobena preiskava. Sama sem stara 22 let in sem imela NS 1:7878, pa sem še vedno v dvomih. Tveganje vedno je, ne glede na leta. NS mi ne more zagotoviti, da ne bom ravno jaz tista 1, le AC mi. Samoplačniško je kar draga zadeva.

(odgovor članu pika34)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
30.3.2007 17:14:02   
lana38
AC stane okrog 590 do 600 eur. Je že res, da ti da AC 99,99% pravilen rezultat, samo če je zelo nizko tveganje na NS, res nima smisla delati AC. Vsaka pa se seveda sama odloči. Jaz sigurno ne bi šla na AC, če mi ne bi bilo treba iti zaradi starosti. Žal je moja punčka res imela DS. Če bom še enkrat user posted image , bom verjetno šla prej samopšlačniško na NS, da se vsaj malo pripravim, da gre lahko kaj tudi narobe. Zadnjič tega sploh nisem hotela verjeti, ker nisem bila pripravljena. Ves čas sem AC jemala kot neko preiskavo, ki jo moram opraviti, ker imam pač več kot 37 let. Zato me je izvid toliko bolj prizadel. Do konca sem mislila, da gre za napako in so se nekako zmotili. Grozna izkušnja, o kateri nočem niti razmišljati.
LP

lana38

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
30.3.2007 17:36:12   
Anonimen
Vem, da starejša kot bom, večje bo tveganje. Toda prav je, da se vsaka mlada nosečnica zaveda, da se lahko to zgodi tudi njej oz. meni. Ne glede na leta. Res, da je manj možnosti, ampak vseeno je. Nikoli si nisem govorila: "Ah, saj sem mlada. Meni se ne more zgoditi, meni že ne!" Vedno sem bila in sem pripravljena na vse. Ni to nek pesimizem, ampak je realno gledanje na vsa dana dejstva. Poznam primer, ko je imela punca NS 1:5879 (nekaj takega no, blizu 6000), stara je bila 25 let. Rodila je user posted image  z DS. Hočem povedati, da tveganje vedno je. Ne glede na leta in rezultat NS, ki pa je konec koncev le razmerje.

(odgovor članu lana38)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
16.5.2007 13:03:54   
ašun
Ns je samo 75%. Na tem našem svetu pa itak ninič 100%, vedno ostane tist 0,01% možnosti, da je izvid napačen!

Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?