|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   9nebesa (****. nadaljevanje)
12.11.2004 8:44:23   
Pikapolonica
Dobro jutro!

No tako, noseča sem 40 tednov in 2 dni. Počutim sem odlično, poskočna sem kot srnica, trebuh me nič ne ovira, sploh nisem nič nestrpna ali tečna, in oravzaprav priporočam vsem, da še malce potegnejo čez rok..... SEJ NE!! SEJ SE SAMO MAL HECAM. PA KDAJ BO TO MOJE DETE DALO KAK SIGNAL?????

Že od včeraj je sploh nekam leno in sem jasno čisto zaskrbljena, ker prej je moj trebuh kar naprej nekaj migal, zdaj pa ga moram skorajda na kolenih prositi, da se premakne. Dobro, če je umiritev otroka nekaj dni pred porodom normalna zadeva, OK - samo da ni kaj narobe. Saj, tistih 10 gibov na dan že naštejem, skrbi me le ta očitna sprememba. No, danes imam tako spet CTG pa bomo videli, če je vse OK.

Aja, DOLINA, res sem pretipkala tisto. Pa saj ni bilo veliko. Sem pa razmišljala, da bi ti v bistvu lahko najbrž kar celo knjigo prepisala - glede na to, da imam očitno še ogromno časa na voljo, preden bom rodila.....

Tisto z imenovanjem bebike je pa res hecno, če ne veš. MIdva sva dolgo časa govorila o pikici (torej je bila ženskega spola), zdaj pa že kar lep čas kar o dojenčku (njem). No, kadar se pogovarjava z drugimi ljudmi, vedno uporabiva kar oba spola, ker vsak kar zastriže z ušesi, ko sliši npr. samo ON ali ONA. Češ. aha, sta se izdala.... Ampak midva res ne veva in zdaj naju pa že tako firbec matra. Tudi občutki niso vredni nič, ker mi nič ne govorijo. Sicer pa, samo da bo zdrav. Jaz samo o tem sanjam in razmišljam. Je kar hudo, če imaš prijatelje s prizadeto deklico in ti to na vsakem obisku pusti eno tako ogromno skrb v srčku....

TINCA7, kaj počneš? Prideš k meni, pa bova skupaj meglo mešali! Ali pa morda zaplesali kak porodni indijanski ples ?

BONI, si že kaj boljše?

In kje so BEJBA, MAVRICA, SVETKA, ŽIŽA, ŽORŽ.... Zgleda da je materinsko življenje res zahtevno! AJAJAJ! ASSO, ti pa dobiš javno pohvalo, ker si še vedno vzameš malček časa za nas! PRIDNA!

No, zdaj ko smo spet na prvem mestu (beri čisto zgoraj) se pa lahko spet izkažete!!

Pa vsaki eno !

Pozravček, Pikapolonica in (40t 2d)
Neposredna povezava do sporočila: 1
12.11.2004 8:55:56   
Vera*
Ej ne sekiraj se,jaz sem rodila 14 dni čez rok.Je imel moj mali še eno tako kožo čez,ki se mu je po dveh urah sama olupla.si lahk predstavljaš?:bravo::bravo::bravo:Ampak sem bila pa res proti koncu že pošteno živčna.:)-

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.11.2004 9:01:19   
Pikapolonica
OJOJ, VERA.. A res? 14 dni čez rok. BOGICA REVICA! No, toliko pa še jaz ne bom, ker mi je G. obljubila, da če prej ne, potem naslednji petek, ko je ona dežurna v porodnišnici.

In kam so šli vsi moji smeškoti? V ta čudnem 8. nadaljevanju so, tukaj jih pa ni. A se men že malo meša?

Pa-pa,:pika:

Neposredna povezava do sporočila: 3
12.11.2004 9:13:09   
Vera*
Jaz sem se tolažila s tem da še noben ni not ostal.:)-:)-:)-:)-

Neposredna povezava do sporočila: 4
12.11.2004 15:24:23   
Dolina
:)-:)-:)-:)-:)- Joj, Pikapolonica, danes si me pa nasmejala. :)-:)-:)-:)- Tisto s prepisovanjem knjige in tisto z meglo... :)-:)-:)-:)-

Jaz vsako jutro najprej pomislim, ča sta vidve s Tinco še doma al že potiskata v kaki porodni sobi. Jaz upam, da bosta res kmalu rodili in stiskali svoji štručki. ;);)9nebesa9nebesa9nebesa9nebesa
res ne vem, kaj naj vama v tolažbo napišem. Ampak vidim, da vsaj tebi ni dolgčas. lahko bi šla za kakega komika (vsaj do proroda ;)).

:rozica::rozica::rozica: za vaju in vajini :duda:.

Eh, jaz sem se odločila, da bo nekrat pač ona, enkrat pa on, pa naj si ljudje mislijo kar hočejeo. Ker ono pa res ne bo! :)

Jaz tud ne vem, kje so zdej ostale :nosecka:? Mrknile?

Jaz imam vsak dan raje svoj trebušček, in vsak dan manj svoje , hmmm, ah, kar po domače, joške. Sem mogla že spet nov modrc kupit :((:(( (pa vprašanje, če mi še ta ni nekam premahjen). Mojo mami je skor kap, k je vidla, kakšno obilno oprsje imam (prosim dve številki večje pa sem :nosecka: 24t :zmeden:) - le kaj še bo??? :zmeden2: :((
Pa še strah me je, k vse pravijo, da se ti potem povesijo. :((:((:(( Joj, za zjokat.

Tko, mal sem se razpisala. Pikapolonica in Tinca, čim prej nehat meglo mešat. ;)

Pozdravček vsem in lep vikend! :rozica::rozica:

Lp, Dolina 24t

Neposredna povezava do sporočila: 5
12.11.2004 16:44:01   
Pinja
Hojla :nosecka:,

vidim, da vaši :duda: nočjo ven. Baje pomaga hoja po stopnicah, do onemoglosti :)- :)- :)-. Ne, res, se ne hecam, je za probat ;)

Mene pa moj trebušček že malo moti, se tok težko prepognem, pa še na medenico mi prtiska, da me ful v dimljah boli, pa še cela leva noga :(. No pa sej ne jamram, se drugače kar v redu počutim.

Dolina, da ne boš imela povešnih jo.., ti predlagam, da delaš vaje za prsne mišice :bravo:. Povešanja čist preprečit ne moreš, pomaga pa!

Kdaj bomo šle pa kej na :kava: (Lj. in okolica)?

Lp :nosecka: 34t

Neposredna povezava do sporočila: 6
12.11.2004 19:16:28   
BONI*
Hojla punce!

Kaj je zdej to Pikapolonica? a tvoj še kar štrajka? Pa valda ne mislita postaviti rekorda v najdaljši nosečnosti vrste Homo sapiens?
Mogoče se je pa sedaj res umiril zato, da malo špara na energiji, ker bo kmalu trebana zelo težko pot.
Ti, megle pa raj ne mešat, ker jo je pri nas na Barju že tako preveč. Raje s Tinco res kakšen obredni nosečniški ples zaplešita.

Sicer pa, kje pa je Tinca? Mogoče pa že prtiska, ali pa mogoče že kar pestva?

Jaz sem malo bolje. Občasno še zakašljam, nos pa imam še vedno zelo šmrkav. Sej bo boljš!

Hi,hi,hi! Moj :duda: pa spet kovca. Revček, se mi kar smili. Tolk ga premetava, da se meni cel trebuh trese.

Ste začele debato o modrcih. zdej imam pa jaz eno vprašanje, ki me muči zadnje dni. Razmišljam, da je najbrž počasi že čas, da si jaz kupim kakšen modrc za dojenje, saj imam do PDP samo še en mesec. Zdej pa ne vem, kako velikega naj kupim. Meni so se prsi povečale tam okoli 3,4 meseca, potem pa se mi zdi, da razen obsega prsnega koša nič več. Koliko večjega (košarice) predlagate, da si kupim. Najbrž mi bodo dojke še zrastle, ko bom začela dojiti:zmeden2::zmeden: In katere modrce za dojenje priporočate? Zanima me tako znamka, kot tudi to, ali naj se odpirajo spredaj v stiku ali samo košarice? Upam, da sem dovolj razumljivo napisala.

Potem me pa še zanima če veste, kje se da kupiti tisto knjigico oz. dojenčkov dnevnik ali neki takega, kjer vpisuješ vse pomembnejše otrokove dogodke od rojstva dalje, pa lepiš slikice, kodrčke las,... To bi ful rada imela.

Neposredna povezava do sporočila: 7
12.11.2004 21:57:17   
Lu
Čer!

Bom kratka zdele. BONI* mislim, da imaš v mislih knjigico Mali jaz. Lahko jo kupiš v Maldinski založbi ali pa na eni www strani. Mislim da je didakta.:ups:

lp Lu in :duda:
26t 3/7:love:

Neposredna povezava do sporočila: 8
12.11.2004 23:10:05   
Anonimen
Obstaja knjigica Moj otrok (meni je bolj luštna, ker je tale mali jaz full v zeleni barvi, kar pa men ni všeč).

Jaz sem pa zgleda zbolela. Glavo imam taaaaaaaaaaaaaaaako, pa kašljam:zmeden:

Neposredna povezava do sporočila: 9
13.11.2004 11:03:51   
Pinja
Boni*,

kar se modrcov tiče...kupi si eno košarico večjega, ker itak rabiš nekaj prostora še za blazinice. Če pa je bombažen in fajn raztegljiv, pa probaj kolk maš še lufta. Tud jst razmišlam kakega naj si kupim, pa mi je zanč kolegica rekla, da ma ona kar navadnega, je še najbolj komot. Ko majco gor potegne, še modrc zravn prime, pa je. Tko moraš pa odpenat, pa blazinco lovit...

No kaj pa vem, men po trgovinah tko ni nobeden pasu, sem ga hotla prek kataloga naročit, pa sem se odločila, da si kar navadnega kupim, pa še lažje ga bom dobila (zaradi št. F :() Za znamko pa ne vem. Sem jih gledala v Intersparu, pa v Baby centru, Emporiumu (mothercare)... Boš mogla mal probat, ker men so ful različno obliko nardil.

Uspešen nakup lp :sloncek:

Neposredna povezava do sporočila: 10
13.11.2004 15:34:41   
Dolina
Ojla,

Pikapolonica, joj, Tinca te je prehitela, ampak ne :((. Zdej si pa ti na vrsti. Pa glej, da boš velik po stopnicah hodila, da bo prej.Glih zadnič mi je ena rekla, da je dva dni pred porodom prenašala neke težje stavri in cel dan selila in pol je šla rodit. :)-:)- Sam rajš po stopnicah gor pa dol :sloncek::sloncek: Držim pesti. Če ne bo pa v petek, a ne? :bravo::bravo:

Glede nosečniških modrcov nisem še nič razmišljala, sem pa dobila dva od kolegice in moram rečt, da se mi zdi prav fino, da se odpenja. Če boste res navadnega kupovale, potem naj bo rajš brez kosti, ker je potem to mal težje gor pa dol vlečt, pa štimat. :zmeden2: Boni, po moje tud vzamei eno košarico večjega, da imaš še prostor za blazinice. Sem dobila v Chicco tri testerje in so res fine. :bravo: Ker me že zdej ful "mleko" ven teče. Mam vse majčke poflekane. :((

Pinja, jaz sem tud za kakšno :kava:. Ampak vedno pozabim it na ta drug forum pogledat in potem je že vse mimo. Bi bilo pa fino, če pride več :nosecka:, ne samo novopečene mamice. A ne?

Tko, men gre to vreme zdej res že precej na živce. Pa še bolj me dela :zaspan: kot že itak sem in se mi potem nič ne ljubi. :(

Punce, a te naši :duda: kdaj začnejo redno brcat, al ne? Moja pikica si kar vzame kake dva, tri dni frej in me samo za vzorec mal brcne (npr. včerej me je med večerjo čist nepričakovano, pa še tko močno, da mi je vilca iz roke padla :)-:)-). A je še prezgodaj, da bi redno :sloncek:, al to ne čutim, al kaj? :zmeden2: Ker včasih me je potem kar mal strah, da ni kej narobe, ker nč ne miga.

Me je pa začel mal križ bolet. :((:(( Groza.

Zdej bom pa nehala, da ne bom celega romana napisala. ;)

En lep vikend, pa pa, Dolina 24t

Neposredna povezava do sporočila: 11
13.11.2004 18:07:38   
Anonimen
Dolina, ti bom še tukaj napisala ko bo:) Pa Pinja tut upam, da bo pršla:) Samo jaz ta teden ne morem:zmeden: Zdajle sme itak bolana, potem v torek pišem ZG, v sredo mam govorno vajo pri SLO, v četrtek pišem GLA, zvečer mam koncert, v petek pa en prjatlca mejhna pr men prespi:zmeden: Tko da, mene ta teden ne bo:)
lp,:fis:

Neposredna povezava do sporočila: 12
13.11.2004 19:47:52   
Dolina
O joj, Ribica, ti pa imaš nabit urnik. Pa kak, da tolk pišete - a delaš šolo za tri al kaj? :zmeden2:

Ti držim pesti, da bodo same dobre ocene in da se hitro pozdraviš. :rozica::rozica:

Lp, Dolina

Neposredna povezava do sporočila: 13
13.11.2004 20:31:52   
Pikapolonica
Dober večer!

No, lepo, da nisem edina tukaj v tem sobotnem večeru. Ker sem trenutno sama doma, pač po netu brskam in prebiram, kaj je kaj novega. Mimogrede, pri meni je stanje brez sprememb. Počnem vse mogoče, pa nič ne pomaga. Vožnja po ležečih policajih se ni obnesla, klečanje in počepanje še manj (ker so mi šle mravlje po nogah), pri sprehodu sem obupala še preden sem si čevlje obula, zdaj mi pač preostane samo še hrana in ležanje. Mislite, da bo to to?

DOLINA, veš, TINCA je imela rok dva dni pred mano. Tako da me v bistvu ni prehitela in mi je njenih 4 dni plusa v upanje, da bo tudi pri meni tako. Čeprav dvomim. Ker ona je imela vsaj neke vrste popadkov, jaz pa še vedno samo tisto otrdevanje trebuha, ki me pač spremlja že od 25 tedna naprej.

BONI, tole z modrci je pa res zoprna zadeva. Jaz še vedno nosim isto številko kot pred nosečnostjo in me je kar strah v kakšne razsežnosti se bosta podali ti moji prijateljici po porodu.No, jaz sem si kar v Intersparu kupila modrček za dojenje in vzela sem samo eno številko večjega, košarico pa v bistvu ne, ker mi je bila eno črko večja čisto čudna. Pa kupila sem si samo enega, ker lahko, da bo ta že v osnovi premajhen. Lahko pa da ne. Tistih nekaj prvih dni bom že preživela s tem, potem bo pa možek šel v akcijo in mi kupil še kakšnega. Po potrebi pač. Aja, sem si pa vzela tistega, ki se odpne spredaj na naramnici in je brez kosti.

Danes sem pa na RTL gledala oddajo MEIN BABY. Poznano? Sem se kar razjokala, ko je dojenček skočil ven iz mamice in so ji ga prvič dali v naročje. Moj je pa kar zelen v obraz postal. Upam, da bo pri porodu pokazal, da je pravi dec. Tudi takrat ko je težko, ne samo ko je luštno…:ups::love:

PIA73, kdaj boš pa ti prišla v 9nebesa. Nosečkobusi vozijo vsako uro, veš. Pa še zastonj so....

Pa-pa, Pikapolonica :pika: in :duda:

Neposredna povezava do sporočila: 14
13.11.2004 22:32:16   
Anitka
Ahoj!

Se malce oglasim še tukaj, čeprav še nisem :nosecka: , a bom kmalu. Morda že letos.

PIKAPOLONICA želim ti lahek porod in zdravo pikico. Oddaja z RTL-a mi je pa znana. A ni dobra? Jaz jo večkrat gledam in so zmeraj taki dobri prizori.

Pa pa,
Anitka:metulj:

Neposredna povezava do sporočila: 15
13.11.2004 22:39:51   
Anonimen
Dolina, to se tut jst sprašujem. So mal useknai, ampak kaj češ...to je Bežigrad:zmeden:

Hehe, :pika: tale z nosečkobusi je pa odbra:)

Dones smo meli pa čist cel dan obiske:zmeden::zmeden::zmeden:(neki novga).

Zdej pa že 2 uri backupe gledam, k neki išem:( Na IRCu so me pa vsi zapustil...:((

lp,:fis:

Neposredna povezava do sporočila: 16
13.11.2004 22:51:58   
tia

Pikapolonca,
držim :miska::miska::miska::miska::miska:,da boš čimprej povila lepega zdravega otroka,bom kaj kmalu za tabo 9nebesa.

LP
:rozica::rozica::rozica::rozica:
Tia

Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?