mamicaTaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nastya Danes sva imela z mojim posvetovalnico in mi je pediatrinja napisala napotnico za RA - da se ne plazi, se ne upira na nogice in se ne dviguje..zdaj pa me ful skrbi, ker je že malo pozno.. Res je da zelo veliko njegovih vrstnikov že veselo puzajo po vseh štirih, se postavljajo na nogice, hodijo ob opori..pač moj tega še nič ne počne, se postavlja na nogice, če ga jaz dvignem in držim a še to ima mehke. Pa ne uporabljamo nobene hojice, veliko ga imam na tleh, a enostavno ne gre. Upam da ni nič resnega...da še bo. Ni mi pa jasno, ko sem klicala v RA da se bom naročila, mi pa reče sestra da bova na vrsti konec maja - ja, haloooo, kaj pa bo men pomagal čez dva meseca..???? Mi pa smo imeli posvetovalnico včeraj in je bila P ravno tako zgrožena, kako to, da se še ne plazi, ne dviguje ob opori (je rekla, da sploh ne ve zakaj ima noge!?!)... Ravno tako je "zgrožena", ker moj še ne maha, ne ploska, ne govori mama, nima pincetnega prijema... Dala mu je tudi navadne lesene kocke v roko in čakala, da bo kocko preprijel iz ene roke v drugo. Še jaz nisem vedela, kaj želi od njega, kako za vraga naj bi potem on vedel, kaj hoče!!! Sem bila kar jezna na našo P, ker je samo gledala svojo tabelco in vpisovala, kaj zna in kaj ne, na koncu pa je rekla, da je na spodnji meji razvoja in da naj še enkrat pridem na kontrolo čez mesec dni. Drugače je moj zdrav, vesel in velik fant (pri 9 mesecih ima 10kg in 75cm), ki se dviguje, ampak samo na kolena (ne nogice), prav tako nakazuje da bi se plazil po vseh 4, ampak se še malo zapleta pri tem, je pa zelo spreten pri kotaljenju in plazenju ritensko. Je pa cel čas na tleh (že od 4. meseca), tako da ima dovolj prostora za raziskovanje, ampak očitno še nima potrebe, da bi hodil ali se plazil... Ko bo pripravljen, bo pač vse to začel delati sam od sebe. Po eni strani govorijo, da ne smemo otroka silit, da nekaj počne, po drugi strani pa bi P radi videli, da pri 9 mesecih že govorijo v stavkih, tečejo naokoli in ne vem še kaj vse... Skregano z vso zdravo pametjo. Mamicam pa dajo potem občutek kot da so one krive, da otrok tega še ne počne in da je zato z njim nekaj hudo narobe, če tega ne počne takrat ko to počnejo njegovi vrstniki.
|