|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   9.nebesa (****.nadaljevane)
20.11.2004 19:46:11   
Bejba
Hojla po dolgem času. Nam internet ni delal, zato se žal nisem mogla nič oglasit.

Najprej še tukaj iskrene čestitke Pikapolonici in očku za malo Tio in veliko srečnih trenutkov.

Najbolj pa me je prijetno presenetila novička, da je naši stari soborki Pii uspelo in je končno zagledala :modri:. Bravo, Pia in vso srečo, ker si jo res zaslužiš.

Takole, sedaj pa še malo o nas. V teh dneh se je kar dosti zgodilo. Naprimer, stari smo bili tudi že en mesec (danes že 5 tednov in 4 dni). Naš mali Anžetek je od atija dobil tudi darilce za prvi mesec - plišastega zajčka.
Ta teden sva za atijem fasala tudi prehlad ali celo kaj hujšega. Polen nos, kašlanje, jaz sem imela celo vročino. Kljub temu pa se naš sonček kar pridno drži in se še ni nič nalezel (trkam na les).
Imeči smo prvo posvetovalnico in prišel je že do idealne teže. To je res super, glede na to, da sva bila v bolnici zaradi nenapredovanja. Sedaj imamo že nekaj čez 4 kg. To pa je že pravi dec, kaj?
Anže je zelo priden fantek. Pridno papa (celo preveč za moje pojme ;)), spi in se carta z mamico in atijem.
Sedaj so nas edino začeli dajati krčki in je malo hudo, ampak takrat se malo zmasiramo, damo kapljice, pa je kmalu boljše.
Tudi naokrog že kar dosti hodimo. Danes smo bili dopoldne na trgu in na sprehodu po mestu vse do Tivolija. je bil krasen dan s sončkom in je bilo res super. Naš sonček pa itak najbolj uživa v vozičku ali v avtu.
Aja, pa tudi avto smo končno zamenjali. Sva se odločila za Lantro Wagoon. Čudovit avto. Ima vso opremo, ki si jo lahko zamisliš in sva res super zadovoljna.

Pa še za eno investicijo smo se odločili. Kupili smo tudi pralno-sušilni stroj. Sem mislila, da ne bo treba, a je bilo treba. Vsak dan imam za oprat vsaj en stroj oblačil za našega pikca, suši pa se ne nič. In tako je začelo zmanjkovati plenic in oblačilc, pa smo potem sušili po radiatorjih, da je bilo hitreje. Res imaš kar naenkrat vsega premalo, čeprav misliš, da imaš robe za tri dojenčke. Imamo 40 tetra pleničk, pa jih je kar naenkrat zmanjkalo. Ker naš pikec veliko poliva, jih res takoj zmanjka. Ravno tako pajackov in oblačilc. Sedaj pa je sušilec res zakon. Pa še likati ni več potrebno, ker je potem vse tako mehko. Samo zložiš in je. Res super.

Boni, ne morem verjet, da imaš samo še 4 tedne do konca. Kako gre to hitro pri drugih, meni pa se je na koncu tako vleklo. Čeprav vam moram povedati, da hudo hudo pogrešam trebušček in tiste brce, ki so mi bile v takšno veselje. Seveda mi je naš pikec še v večje veselje, a vseeno je bil trebušček posebno doživetje. Zato le uživajte, ko ga še imate. Meni je babca namreč rekla predno sem rodila, da si bom včasih zaželela, da bi pikca kar nazaj notri porinla, če bi lahko :)-. Sem se ji takrat smejala, pa je bilo le nekaj resnice v tem. Ampak samo za kakšno minutko,potem bi ga pa spet pogrešala da bi bilo joj.

Sedaj pa že malo nakladam. Lepo vas je bilo spet brat in se kmalu spet javim.

Lep preostanek vikenda vam želim in čimveč cartanja.

LP; Bejba
Neposredna povezava do sporočila: 1
20.11.2004 21:37:50   
Anonimen
Ojlaaa, Bejba in Anže! Prvo čestitke za 1 mesec (meni je to že čist z glave ušlo...nekaj časa sem vedla za večino, zdaj pa nič več:ups: ).

Me je pa Ezi spomnila zedel- :nosecka:, dejte slikce iz srečanja gor na RR, al pa če jih men na mail pošljete, pa jih jaz gor vržem:)
lp,:fis:

(odgovor članu Bejba )
  Neposredna povezava do sporočila: 2
21.11.2004 10:25:40   
Dolina
En lepo pozdravček na to sončno nedeljo.

A ni lepo, ko tkole sonček sije? jaz bi kar skoz zunaj "skakala". :)-
Moja pikica že dva dni pridno brca, čeprav me je v petek mal prestaršla, ker me je ful začel bolet spodnji del trebuha, da niti sedet nisem mogla. :( Potem je pa po kakšni urci minilo in smo pridno začeli brcati :sloncek: tako, da smo ok. 9nebesa

Pod vodo smo se imele super, naklepetale in kot vidite prinesle sončka! :bravo::bravo::bravo:

Boni, ajz sicer nerada pišem o tem, kaj naj bi :nosecka: jedle (ker ima vsak G in dohrat svoje mnenje), samo moja teta je pediatrinja (žal je šla glih v pokoj, madona, zdej moram pa druzga zdravnika zbrat za svojo pikico) in mi je rekla, naj jem vse po malem (sem ter tja tudi pršut in svinjino in kakšne salame in podobne "packarije", da otrok že sedaj dobi "na okus" različno hrano, da se navadi. Potem ko pa dojiš, pa moraš omejit izbor hrane, da ne dobi alergije. In jat res tako delam - glih danes sem za zajtrk mal pršuta popapcala. ;)

Bejba, :bravo::bravo: za RD tvojega pikca. A gre zdej tud tako hitro čas? Meni gre namreč vse tako en, dva tri, da sploh ne dojamem, kam je šlo poletje (pa je že zima) :)- Pa upam, da bodo krči kmalu šli pa pa!

Boni, jaz sem tud non stop :zaspan:. Že ko vstanem, bi šla nazaj spat (če bi se dalo bi kar kakšen dan še za noč zamenjala). :)-

Zdej grem pa mal čekirat, kaj moj pospravlja (ker potem nič ne najdem, ker tako fino "pospravi" na svoje mesto) :)-:)- Aja, ko sem mu pokazala seznam, kaj vse rabimo za najino pikico, je rekel, da se gre takoj v ponedeljek na socialno prijavit kot ogrožen občan. :)-:)-:)- (sploh se mu ni sanjalo, kaj vse rabiva in bi ta seznam kar mal skrajšal - moški so pa res na easy naštimani).

Imejte se lepo, uživajte na sončku, pobožajte bušije in svoje sončke!

lp, Dolina 25t

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.11.2004 10:57:09   
Lu
Tudi od mene en lep sončen pozdravček!

Res je zelo lepa nedelja. Z mojim :kuza: sva se tudi že naužila svežega zraka, pa še po kosilu se bomo vsi ˝štirje˝ odpravili malo na potep.

Moj :duda: je tudi začel ampak res brcat 100/h. Še posebno ponoči, tako da me prav zbudi. Se je moj dragi včeraj prav zabaval ko je roko držal na mojem trebuščku. Sta se boksala pravi. Aja vam še nisem povedala. Moj pravi, da imava fanta. Hi, hi, hi,... ah ti moški. Bomo videli. Zdaj me zopet firbec matra, da bi na naslednjem pregledu kar vprašala. To je čez slabih 14 dni.

Imam pa drugo težavico, ki pa ne vem če je sploh omembe vredna, ampak vseeno. Mogoče mi bo katera znala kaj svetovati, povedati iz lastnih izkušenj.
Ko se obračam. npr. v postelji se mi zdi kot da bi mi v trebuhu vse potrgalo. Je to normalno. Ali pa ko se vsedem v avto, ko je sedež malo nižji. Če se ne naslonim takoj na naslonjalo, da malo zadržim hrbtenico v pokončnem položaju me zaboli. Kaj bi to lahko bilo. Pa okoli popka me boli na pritisk, kot da bi imela modrice. Se tolažim s tem, da je moj :duda: vsaj dan večji in da se vse kupaj pač razteza. Vsako mnenje je zelo dobrodošlo.

Drage :nosecka:, ne-:nosecka: in že mamice želim vam lepo nedeljo še naprej.

papa Lu in :duda:
27t 5/7:love:

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.11.2004 22:07:16   
BONI*
Hojla punce!

Najprej naj čestitam Bejbi in njenemu Anžetu za prvi mali osebni praznik in za lepo napredovanje:bravo::torta::darilo::rozica: Pa za novega avteka tudi!
Bejba, a se boste na Ižanko tudi kaj prišli pokazati?
Želim vam čimprejšno okrevanje!

:zmeden:hm, a potem 20 tetra plenic in 10 kaliko ne bo dovolj:zmeden2:
Ja, pa sušilca bi jaz tudi zelo rada imela, pa se mi niti sanja ne, kam naj ga bi postavila. V kopalnici imava že itak komi prostor za tisti pralni stroj, ki se od vrha fila (je ožji), tako da niti nič ne moreva nanjga postaviti:zmeden: A slučajno obstajajo pralnoi-sušilni stroji, ki se od vrha filajo?

Lu, da te malo potolažim, naj ti povem, da se tudi meni včasih zdi, da je moj trebuh kot ena sama modrica. Boli me že najmanjši dotik. Mislim, da je za to kriva zelo raztegnjena koža. Okoli popka je že tako tanka, da se mi zdi, da se kar skozi vidi. Pa tisti občutki, kot da se bo vsak čas kaj potrgalo notri, so mi tudi domači. Po moje je to kar normalno in je res vse posledica raztezanja.

Punce, danes je bil res prečudovit dan. v bistvu je bil cel vikend prečudovit. Jaz sem ga maksimalno izkoristila. Še najbolj sem bila vesela, da sem lahko šla na eno dolg sprehod po sončku in svežem zraku. Mi je ful pasalo, pa :duda: tudi. Zdej me je pa kar naenkrat iz ljubega miru začelo trgati po desni nogi-kot da bi imela išjas. Se komi premikam. Vstati iz kavča pa je sploh podvig:(

Dolina, saj če po pravici povem, sem se jaz kar ene parkrat pregrešila, kar se hrane tiče. Pa sem sem pa tja malo paštete pojedla, pa kajmak sem 1x jedla, pa pršut in gobice na pici, pa najbrž še kaj. Upam, da se mi to ne bo maščevalo.

Punce, lahkonoč, pa eno bovho na pomoč,...:zaspan:

Lp, Boni

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.11.2004 12:51:09   
Lu
Ojla!

Kako ste kaj? Ste vse zunaj ko je tak lep sonček? No jaz nisem, ker delam. Joj še slaba 2 meseca pa grem že na proodniško. Po eni stani že koamj čakam.

BONI* si me zelo potolažila. Res hvala.

Imam pa še eno vprašanjce. Očitno mi je iz desne dojke priteklo malo ˝tekočine˝. No ta tekočina se je posušila na dojki. Včeraj sem jo pa z frotirko odstranila in imam zdaj tako bradavico kot da je razpokana. Ali se lahko že sedaj mažem s kakšno kremo in pa katero?

Punce zopet me drži da bi vprašala za spol. Upam, da me mine ;).

Me pa zanima še nekaj. Naslednji teden bom v 29 tednu. Baje ti ne pripada več UZ. Mogoče katera ve kako je s tem? Jaz si namreč zelo srčno želim zopet videti svojega :duda:. Moram še svojo G povprašati o merah, teži,...

No naj se katera kaj javi danes.

lp Lu in :duda:
27t 6/7:love:

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.11.2004 13:48:25   
pia1
ojla lu!!!
glede krem...jaz si bradavice ze kr zdej mazem z multi mum lanolinom. je baje priporocljivo. no skodovati sigurno ne more, tko da... probaj. sem pa najprej kupila bepanten, pa mi je kolegica pol svetovala multi mum. prvi je kot kremica in je pol tud za otrosko ritko, drugi je pa tko kot mast.kaj pa vem, sej vsek pravi drugace. povprasaj se v lekarni, mogoce ti tam kej pametnega povejo.
a spol te matra kaj?!?;) a kero ne? mene tud firbec matra, sam ne bom sprasevala.
glede UZ pa ne vem kako ti pripada? jest sem mela v 20 t morfologijo, zdej mam pa sele... se pravi... v... caki, da zracunam...v 35 tednu. vmes pa nic. full ze tezko cakam, da vidim nasega skratka.
no drugac gre pa men cas kr hitro in komi cakam da pride dan d, ceprav moram priznati, da me je kr vsak dan mal bolj strah poroda, pa tega ce bo vse o.k. z malim, pa ce bom pol znala jest to malo detece spedenat, pa takle. no sej en trenutek dvomim, drug pa sem cist prepricana, da nam bo slo vse kot po maslu. no pa sej veste kako je to...
nc zdej sem se mal razpisala. lepo se mejte in uzivajte vse!

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.11.2004 13:55:26   
Lu
Ojla pia1!

Zelo lepo da si se oglasila. Lahko bi se malo večkrat, a ne :). Še delaš, ali si že doma?

Lepo se imej pa javi se še kaj.

lp Lu

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.11.2004 18:00:23   
Pikapolonica
Ojla, deklice moje!

Saj nimam kaj veliko časa, zato samo toliko da vas pozdravim. Moja ljuba Tia :duda: in oči ravnokar dremata na kavču za mojim hrbtom in sem si hitro vzela nekaj minut tudi za vas.

Naj se tudi tukaj najprej lepo, lepo zahvalim za vse vaše čestitke. Mi jih je možek kar po telefonu prebiral, ko sem še v porodnišnici ležala. No, tam sva s Tio :duda: preživeli samo nekaj dni in sva že v petek prišli domov. Zlatenice ni dobila in zato tudi ni bilo razloga da bi še ostali tam. Moram pa reči, da je bilo bivanje v porodnišnici super in tudi sestre enkratne ter vedno pripravljene pomagati. Sem si pa sicer plačala nadstandardno sobo in je bil tako tudi moj možek lahko z mano kolikor je hotel. Seveda je bil zraven tudi pri porodu - ampak to je že druga zgodba, opisana malo višje, pod drugo temo.

Skratka, zdaj smo doma in se vsi trije privajamo na novo, skupno življenje. Ki pa sploh ni tako enostavno, saj ima Tia zelo močan sesalni refleks in bi, če bi se dalo, bila ves čas priklopljena na mamico. Ki pa ima že čisto uboge, ranjene in boleče bradavice :(( :((. Zaradi tega mi dojenje predstavlja pravi napor in zahteva dobesedno nekaj trenutkov psihične priprave na bolečino, ki se pojavi, ko se moja deklica prisesa name. Pa bo že. Danes sem prvič poskusila dojiti z nastavkom, čeprav sem bila prej odločno proti in.... kaj pa vem, morda bo celo pomagalo. Samo nekaj dni, toliko da se mi bradavice zacelijo. Sicer pa je tudi naša Tia prava zaspanka, problem je le to, da nikakor noče zaspati v zibelki ali posteljici. V naročju pa ni problema, tudi tri ure če je treba. No, res ne vem kako bova z možem rešila ta problem, ker res ne bi rada da se Tia navadi na to, da lahko zaspi le v bližini toplega človeka....

Drugače pa je življenje z njo čudovito. In ni ga lepšega občutka, kot je tisti, ko to malo bitjece :angel: objameš, stisneš k sebi in ga poljubiš na tista majhna, mehka lička. Pa saj boste same kmalu na istem....

No, zdaj pa grem. Mi ne bo škodilo če tudi sama izkoristim čas in malo zadremam. Ob Tii in možeku, mojih dveh sončkih :love: :love:.

Vas pa še pridem kdaj pogledat. Ko bom le lahko.

Pozdravček, Pikapolonica :pika: in Tia

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.11.2004 18:26:20   
Pikapolonica
Aja, še nekaj sem pozabila povedati.

Tii se je včeraj "odšraufal" popek :bravo: in smo ji zdaj naramnice kupili, da ji ne bo ritka dol padla :ups:.... ;) hi,hi,hi ;)!

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.11.2004 12:41:50   
BONI*
Pikapolonica, kaj pa rokavčke, k zdej se gre pa Tia lahko kopati:)-;)

Lp, Boni

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.11.2004 19:13:43   
Bejba
Pikapolonica, torej dobrodošla med srečnimi in neprespanimi mamicami.
Upam, da se dobro rihtate in vas mala Tia pusti tudi kaj spati. To pa je sreča, ki jo težko opišeš z besedami, kaj?
Ostale nosečke, prihajate za nami v najlepše obdobje, zato le pogumno.
No, naš malček sedaj spi. Prej sva bila v trgovini, pa je kar skoz nekaj okrog gledal, čeprav ponavadi takoj zaspi, ko kam gremo. Zgleda, da bo vedno več pokonci podnevi.
Danes smo stari 6 tednov. Anitka iz foruma je bila tako zlata in nam je poslala kapljice iz Avstrije za malega proti krčkom. Zaenkrat deluje (trkam, trkam), bomo videli kako bo ponoči. Držite pesti za vsaj malo spanja.
Jutri pa imam prvi pregled pri G po rojstvu in gremo kar skupaj. Se moramo pokazati teti, ki je tako lepo skrbela za nas, ko je bil sonček še v trebuščku. Bom kar pogrešala tisti UZ, ki mi ga je vedno naredila. Sedaj bo spet standarni, neprijetni pregled. Ampak kaj čmo, tako to je.
Sedaj se gre pa še mami malo spočit in nabrat nove moči za našega živahnega korenjaka. Še dve urici, pa kopanje. No, tole še nismo ravno osvojili. Uživa samo prve dve minutki, potem je pa že dretje. Upam, da bo kmalu boljše.
Se še oglasim.

LP; Bejba

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.11.2004 20:16:21   
asso
Še tle čestitke.

Lepo, da se ste vsi zadovoljni. Žal pa mi je za tvoje bradavice, ampak boš videla, da bo kmalu mimo.

Glede tega, da zaspi samo v naročju in ne v posteljici, morda je krivo to, kar sem nekje enkrat prebrala, da ko se otrok doji mu je toplo v objemu mamice, ko pa ga položiš v posteljico je hladna in otrok joka. Jaz imam mojo zato vedno zavito še v eno tanjšo "pail" dekico in jo z njo vzamem iz pojstlce in jo isto dam nazaj noter pod "hladen" kovtrček. Poskusi, morda bo pomagalo. Tudi jo pustim jokati kakšno minutko, in če na začetku joka se hitro umiri.

Verjetno se boš sedaj preselila na forum dojenček in otrok, kjer boš dobila cel kup koristnih nasvetov.

Še enkrat čestitke in polno lepih, zdravih in mirnih trenutkov.

Lp asso in Nastia

P.S. Pa na slikico ne pozabi!

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?