|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   7 tednov-par vprašanj
15.2.2008 12:29:49   
poka1
Mene pa zanima spanje..kolko vaši user posted image , ki so stari 7 tednov spijo čez dan in kolko čez noč? Moj čez dan spi vse skupaj 30 min..edino v vozičku na sprehodu, ki spi. Ponoči pa pred 23.30 ne zaspi. Kako pa kej vaši spijo? Jz bi ga rada pripravla(če se da seveda), da mi ponoči zaspi prej.Kaj je to sploh možno?Z vsako mamico ki se pogovarjam me čudno pogleda, ko povem da moj mali ne spi čez dan in ponoči da gre tako pozno spat.

_____________________________

26.12.2007 smo dobili Ažbeta 57cm,4710g
23. 3. 2009 smo dobila Ulo 53cm. 3940g
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 7 tednov-par vprašanj
15.2.2008 12:36:54   
kmarija
Naša zdej 4 mesečnica je od rojstva pa tam do ene 3 mesecev hodila spat med 23 in 24 uro, čez dan pa je spala po kakšno uro največ 2x dnevno. No zdej pa k se ji čez dan več dogaja in ker je bolj aktivna je pa utrujena že ob 19 - 20 uri in jo lepo skopamo, nahranimo in ponavadi zaspi najkasneje do 21 ure. Ti se ravnaj po otroku, vedno bolj bo utujen in vedno prej ga dajaj spat. Aja spi pa približno isto do 7 ure zjutraj (z 1-3 prebujanji). Zvečer, ko joka brez razloga, tko histerično  je verjetno že utrujen in ga daš spat user posted image
Čez dan pa naša, če spi spi v vozičku user posted image

(odgovor članu poka1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 7 tednov-par vprašanj
15.2.2008 12:59:15   
mala pikica
poka, Gašper je tudi star 7 tednov in čez dan tudi spi bolj malo, razen v vozičku. In zdaj trenutno na mojih rokah user posted image

Ponoči pa kar spimo, zaspi ponavdi okrog devetih in spi tja do štirih, potem pa še do sedmih. Včasih nam uspe še ena jutranja runda spanja user posted image So pa seveda tudi izjeme.


_____________________________

Vsak dan nam sije sonček Gašper!


(odgovor članu kmarija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 7 tednov-par vprašanj
15.2.2008 13:01:50   
bina30
MOj Žiga je star 2 meseca in pol in že od 3 tednov dalje čez dan zelo malo spi. Tako kot ti praviš, v vozičku in še mogoče popoldan kake pol urice. Zvečer pa greva spat ob 22h in takrat še zadnjič je (polno ga dojim), potem pa lepo zaspi. Spi že tudi 6, 7 ur, zadnje tri dni se pa mi zbuja na 4 ure.
Meni je patronažna svetovala, da ga od 17h dalje naj ne pustim več spat. Sčiši se smešno, ampak deluje. Takrat je pri nas tudi ati doma in ga nosi, jaz mu pojem, kažem igračke in se do večera že strašno zmuči. Ob 20h ga po navadi zmanjka za kakih 15 min, potem pa mu res več ne pustim. Ob 21.30 se greva rihtat in ga še v kopalnici malo zmučim, tako da ob 22h zaspi kot top

(odgovor članu kmarija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 7 tednov-par vprašanj
15.2.2008 13:41:50   
bsasab
No nasa 2,5 mesecnica pa ima nekak tak ritem, cez dan spi na vsake budne dve urce za kaksne pol urce, vcasih tudi do eno urco, zvecer pa ponavadi jema zadnjic okrog 9 potem do ene pol desete zaspi, se okrog tretje, cetrte zbudi za hranjenje, potem pa se zaspi do ene osme zjutraj, in tako nekak je ze dobre tri tedne, pridna, nimam kaj za pripomnituser posted image user posted image user posted image

_____________________________

5.12.2007 nam je Miklavz prinesel najlepse darilo doslej...

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 7 tednov-par vprašanj
15.2.2008 13:42:35   
Naja30
Naša je do cca 2 mesecev spala zelo neredno. Kot tvoja, zvečer ni zaspala včasih tudi do 1h ne, najpogosteje pa med 23-24h. Zjutraj pa tudi zgodaj. Čez dan je do 1 meseca spala veliko, potem pa konec, samo še v vozičku je spala dalj od pol ure user posted image  Je zelo naporno in vse sem naredila, da bi se navadila na spanje. S tem smo imeli dolgo probleme, šele okoli 11m se je uredilo.
Sploh pa novorojenčke še ne more imeti nekega urnika. Daj času čas, otrok si bo sam naredil urnik.

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 7 tednov-par vprašanj
15.2.2008 13:48:29   
anita4
Tudi mi imamo doma dva meseca starega Lukeca,ampka že od samega začetka spi pridno podnevi (za vsako ko se naje spi uro dve včasih pa do naslednejga obroka).Zvečer pa imamo uro ob 10.Takrat gre spat in spi do treh pol štirih pol se podojiva in spiva včasih do šestih pa pol spet mal popije mlekca in pol spiva do pol devetih.Ampak drugo zbujanje ob 6 zjutraj je redkokdaj.Ob9 zjutraj spet jeva in potem spet spi.
Če je pa buden pa se toliko posvetim njemu da ga v pol urah takoj zmatram in že spi.(seveda so izjema če kdaj dobi kakšen krček).
Je pa res kot budilka na 3 ure hoče jesti in če to ni točno potem je zeloooo glasen.Pa kaj čem nekakonam mora povedati da naj pohitimo z mlekcom(dojim+dodajam)
Tako da ga ponovem kr kličem mala muca , ki ima rada mlekouser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: 7 tednov-par vprašanj
15.2.2008 14:17:36   
MissLady
Moj je tudi do 2 mesecev hodil spat ob polnoči... Potem, pa sem se odločila temu narediti konec. Vsak dan sem ga dala pol ure prej spat. Šla sva s spalnico, ugasnila lučko (lučko sva prižgala na hodniku in priprla vrata), se podojila in hop v postelco.

Sedaj hodi spat okoli 21h. Če do 21:30 ni v postelji je že tečen in joka.

(odgovor članu anita4)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: 7 tednov-par vprašanj
15.2.2008 17:58:25   
ZmajTolovaj
Naša je imela pri vaši starosti kaos, kar zadeva spanje - nobenega urnika, ko in kjer je zaspala, je pač zaspala. Čez dan skoraj nič, ponoči tako-tako, zaspala tud okrog polnoči, skratka koma.
Potem pa se je kar ustalilo, no, zdaj je sicer stara že skoraj 7 mesecev, ampak že pri približno treh mesecih smo imeli v redu ritem, dnevno spanje se je daljšalo, nočno je bilo čedalje manj moteno. Od novega leta je v svoji sobi in ji očitno bolj ustreza kot pri nama v spalnici, ker spi celo noč brez pavze (19h-7h), zelo pridna, upam, da se ne misli kmalu spremenit. Čez dan pa tudi 2x počitek: okrog 10h in potem še 15h, obakrat spi od uro do dve - je pa res, da je čedalje aktivnejša in se bolj utrudi, včasih mi kar ni jasno, kako je lahko SPET čisto hin, če je pa spala 2 uri in se šele eno uro igra.
Tudi tvoj otroček se bo navadil, ti pa poskušaj držat kakšen urnik, npr. ob približno istem času zvečer kopanje, hranjenje ... To smo mi počeli od približno njenega 6. tedna, najbrž je tudi to pripomoglo.
Veliko uspeha in dobre volje, vse se bo uredilo.
lp

_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu MissLady)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...




ime otroka
danuska

katero ime vam je najbolj všeč?

zala (43%)

zara (11%)

zarja (10%)

zora (2%)

zoja (34%)


Število vseh glasov: 802

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!