meta21
|
Najprej te naj malo popravim, da verjetno ne bruha ampak poliva, kar je kar precejšnja razlika. Bruhanje je ponavadi bolj intenzivno, v loku, polivanje pa se bolj "pocedi". Tudi jaz imam doma 9-mesečnika, ki še vedno občasno poliva, do nedavnega pa ga niti pod razno nisem smela imet na trebuhu, ker je kar teklo z njega. Pa ravno on se je na trebušček obračal že od 3,5 mesecev. Dobila sem tudi napotnico za gastro pa nisem šla, ker sem se pozanimala, kako pregeled poteka in smo rajši malo potrpeli. Poleg tega mi je pediatrinja in njena med. sestra rekla, da ona svojega ne bi peljala na gastro. Jaz žal nisem dojila že od 4. meseca naprej tako, da sem se polivanju izogibala tako, da sem mu gostila hrano (v mleko sem dodala riževo kašico). Samo zvečer, ko je šel direktno v posteljo, je še do nedavnega dobival čisto mleko, torej aptamil. Ugotovila sem tudi, da mu ne smem dat za pit po mlečnih obrokih oz. po nobenem obroku takoj. Z uvedbo vseh obrokov GH (žitna kašica, sadje, zelenjava+OH, jogurt/skuta, žitna kašica/mleko) se je stanje umirilo. Tudi zaradi tega sem začela z riževimi kašicami po dopolnjenem 4. mesecu, s sadjem po 5. in z zelenjavo po 6. mesecu. Polivanja zdaj, ko dobro sedi in kobaca skoraj ni več (mogoče včasih, če se preveč napije vode). Dvomim, da lahko s svojo prehrano kakorkoli vplivaš na njegovo polivanje, ker je problem v njegovi mišici zapiralki, ki naj ne bi dovoljevala hrani, da se vrne iz želodca pa žal ni še dovolj razvita. Predlog na podlagi mojih izkušenj (čeprav najbrž otroka nista enaka): Doji ga pred njegovimi počitki (torej zvečer pred spanjem in podnevi pred dremeži) in če je le mogoče, mu malce podloži jogi, da bo glava malo višje od želodca. Ko pa veš, da bo pokonci in da se bo gibal, igral, crkljal pri tebi pa mu daj GH, mogoče kak (neglutenski) piškot, da hrano v želodcu malo zgosti. Malo sem bila dolga pa upam, da sem vsaj malo pomagala! Srečno!
|