|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   6 mesečnik- koliko obrokov? in pumpanje? Nasvet
21.10.2008 16:07:08   
maktub
Zanima me koliko imajo vaši 6 mesečniki obrokov dojenja na dan?
Naš se sicer noče več dojiti tako da pumpam?

Naš jedilnik je tak:

Zjutraj: malo sadja+keks + 100 -200 ml mleka
Malica: malček kašice
Kosilo: zelenjava +  mleko
Malica; malček sadja
Večerja: mlečna kašica ( 150 ml vode) in mleko

Morem povedat da pri mleku je odvisno saj enkrat ga imam precej enkrat pa zelo malo.Nas sonček ima pa 10500 g in ima čez 2 tedna 7 mesecev.

Ali je to premalo mleka?. Bojim se da mu dajam premalo obrokov mleka na dan in preveč goste hrane...kajti ponoči se kakšen krat doji kakšno noč pa nič.

Že ki smo pri temu.. enostavno nevem več kaj naredit, ok kar so začeli zobki se noče in noče dojit, tako da si pumpam ampka s tem pumpanjem nepridem nikamor! večkrat bi rada šla pohajat ali pa v kak nakupovalni center ampak ko njega prime lakota si jaz nikjer nemorem to pumpat pa da mi on zraven tuli?
Ali je počasi čas da se damo na flaško in opostimo dojenje popolnoma?
kajti do sedaj se mu je dojil ponoči zdaj pa niti da ne govorimo!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 6 mesečnik- koliko obrokov? in pumpanje? ...
21.10.2008 17:09:49   
jgb
Tole sem danes 1x že pisala zato samo copy paste:
Mi smo začeli z uvajanjem GH po 6 mesecih. Nismo imeli nobenih težav z uvanjem. Prvi dan sem dala živila bolj malo in če je bilo ok je imel kaj hitro to kot samostojen obrok. Vse delam s paličnim mešalnikom.
7:00 150-180 ml Aptamil AR
10:00 150ml jabolčne kaše zgoščene z riževimi kosmiči (hruška ga je napenjala, z banano pa tudi nima najboljših izkušenj)
13:00 150 ml zelenjava + riževi kosmiči (dokler nismo uvedli krompirja ali riža)
zelenjava (korenček, bučke, koleraba, špinača, cvetača, brokoli, ...)
16:00 150-180 ml Novalac IT + riževa kašica (na flašo) - imamo refluks
19:00 100 ml gresove kašiče + 100-120 ml Aptamil AR (počasi povečujem kašico in zmanjšujem flašo)
Spimo v povprečju od 20:30 do 6:30.

Če dobi mleko 3x na dan potem mislim, da je to ok. Mislim, da bi mogel dobiti cca 600ml na dan še vedno materinega mleka ali AM. Pohvalno glede teže. Mi smo bili do 5 meseca prelahki (6120g). Konec meseca imamo 7 mes in malo več kot 8kg (domače tehtanje).

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.10.2008 20:57:30   
inesc
Naš je star 6,5 in se doji še 3x, poleg tega pa ima 3 obroke GH. Pri šestih mesecih je imel 7760g, tak da mislim, da se nimaš kaj sekirat. Če mu tako paše mu pač paše.

Glede stiskanja ne morem svetovat. Jaz osebno si nisem nikoli stiskala, ker nisem pristaš tega, prav tako pa nisem pristaš stekleničke. Vsak po svoje...user posted image

02.04.2008 smo dobili našega sončka Marka.

Jih je že 5, dva sta na poti. Kaj je že to spanje???

(odgovor članu jgb)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.10.2008 8:34:30   
simin
podobna tema je že odprta z moje strani, pa vseeno..
tudi moj malček je star 6,5 meseca in ima približno 5 obrokov na dan, odvisno kdaj se zjutraj zbudi. včasih se 3x doji in ima 2 obroka GH, včasih pa se doji 2x in ima 3 obroke GH, pa ponoči se obvezno še vsaj 2x dojiva user posted image , že od rojstva je tako, spimo bolj malo...
po moje ima tvoj fantek dovolj mleka, tudi s težo lepo napredujeta, moj ima približno 9 kg (+/- 100g), smo se na približno stehtali doma, tako da mislim, da imata ok razporejene dnevne obroke.

(odgovor članu inesc)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.10.2008 8:45:20   
martita
mislim, da se čisto brez potrebe sekiraš. če teža lepo napreduje ima vsega dovolj tudi če kdaj spusti kak obrok. naša ima pri letu dni 8 kg. včasih se preveč sekiram, a nič ne pomaga. user posted image vsak ima svoj ritem in je kolikor lahko/hoče.

(odgovor članu simin)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?