Nia30
|
Pozdravljene! Morda mi bo katera znala pomagati s kakšnim nasvetom ali z mano delila svoje izkušnje. Sin je star 6 let in je postal grozno neučakan. Vse se mora zgoditi takoj. Npr. zaželi si čaj in če ne vstanem takoj, bo tako dolgo ponavljal, da si želi čaj, dokler ne bom pristavila vode (vsakih 15 do 30 sekund bo ponovil "mami prosim čaj") in ko bo voda pristavljena, bo vsake toliko vprašal, če je čaj že pripravljen. To je sicer čisto banalen primer, ampak če ti nekdo vsake pol minte teži za čaj in mu moraš vsakokrat odgovorit, da bo kmalu, ker se voda greje, ti lahko popustijo živci. Taki primeri se vrstijo čez cel dan. Včeraj npr., ko se je kopal, je vsakih 15 sekund klical naj ga pridem pogledat kako se potaplja, čeprav sem mu že prvič rekla, da takoj pridem in do takrat, ko sem prišla v kopalnico, nista minili niti 2 minuti. Močno upm, da je to zgolj neumno obdobje in da se bo čim prej končalo, ker nimam pojma kako ravnati v taki situaciji. Čeprav mu več krat povem, da bom prišla oz. da bo stvar dobil, le malo mora počakati, ker pač ne more vsega dobiti takoj, gnjavi do onemoglosti. Dokler, da mu ustrežem, sem z živci že na koncu z živci. Gnjavi nas vse po vrsti, mene, moža in 13 letno sestrico. Sploh ne odneha in nabija in nabija, nabija..... Je katera od vas doživela kaj podobnega? Naj še povem, da je drugače zelo olikan - reče prosim, hvala,..... Prosim za kak nasvet, preden se nam utrga. Hvala in lp, n
|