Urska09
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mami26 Pozdravljene, tako pa je tudi nas našel-nahod. Bila sva pri P, pljuča , grlo in ušesa o.k, le nahod. dala nama je prospan, da bi se izkašljal, čeprav ne kašlja. 1. a mu ga naj dajam ali ne, kaj menite, saj ne kašlja? 2.Zdaj pa naslednji problem, kako očistiti fullll zamašen nosek. Jaz mi namreč našspicam nosek z nisito nato pa poskušam očistiti z babyvacom ampak to je pa preveč zanj, sploh ne dovoli da pridem do noseka, prosim za pomoč. 3. a mu sesate noseka v ležečem ali sedečem položaju. 4. pa še to, glede na to, da se je ponoči ful zbujal ker je imel ful zamaše nosek sva mu z mojim tudi enkrat ponoči čistila z babyvaco, kaj pravite a tudi ve to počnete ali samo pred spanjem. Nisva si več upala prižgati sesalec saj se je drl, zato je moj kr z usti in je baby vac res veliko posrkal, sam je bilo kr hito isto. 5. a ste hodile ven, če ni imel vročine, samo nahod. 6.Kdaj se šteje pri malčkih, da imajo vročimo koliko stopinj? 1. Prospan ni samo za miritev kašlja ampak tudi in predvsem za MEHČANJE SLUZI!! Da se potem lažje izkašljuje in gre gnoj ven. Domnevam, da ti ga je P predpisala s tem namenom. Jaz bi ga dajala, odločitev pa je seveda tvoja. 2.,3. Tako kot je ena ža napisala: kupi liter fiziološke, 5ml brizgo, otroka vzemi v naročje, ga čimbolj fiksiraj, da ne bo glave premikal, glavo nagni nazaj in počasi (npr. po 2 ml naenkrat) brizgaj fiziološko v nosnico. V vsako najmanj 5ml. Pazi da ne boš prehitro in preveč naenkrat brizgnila, ker je lahko nevarno za sinuse. Na začetku naj ti pomaga mož, potem se pa otrok navadi in čiščenje bolj mirno prenese. Potem mu izsesaj ven. Velikokrat otrok že vmes kihne in ven priteče celga vraga. Postopek ponovi večkrat na dan, predvsem pa zjutraj in pred spanjem. 4. Ponoči dvigni vzglavje. Pred spanjem sem jaz dajala tudi kapljice Operil P (eno v vsako nosnico). Tudi če piše, da je od 1.leta dalje. Mi jih je P priporočila. Ampak res samo zvečer. Bo vsaj 7-8 ur v miru spančkal. 5. Če nima vročine obvezno ven. Razen, če je vetrovno in megleno. 6. Vročino ima otrok, če ima nad 37,5 v ušesku oz. nad 37 pod pazduho. Zbijaj čim kasneje (nad 39 merjeno v ušesku).
|