Baucka
|
V sredo bili v posvetovalnivi in bilo vse vredu. Stara 9 mesev. V četrtek popoldan vročina, brez šmrkanja in kašlanja. Ni hotla se dojit, ni hotla jest in ne pit in bla čisto boga. Zbijali s svečkami paracentamol. V petek tudi vročina, popoldan smo šli k pediatru, bil je nadomesten naše več ni bilo. Diagnoza malo vneto grlo, komentar zdravnice: brezveze čakat, da se razširi, dobili antibiotik augmentin na 12 ur. Po atibiotiku bruhanje in driska, tako da smo ji ga dala 2x in nismo več hotli. Mamice podobno starih otrok so mi povedale, da je one vedno dobijo Hikoncil. Ve na RR pa da je augmentin zelo močen s hudimi stranskimi učinki. Celo soboto sem norela, saj nisem vedela naj grem k dežurnemu ali ne. Na pohodu polno viriz in škrlatinka, mene strah, da še dobimo kaj hujšega. Pa še povedat mi niso hotli, kdo je sploh dežuren. Pa nismo šli nikamor. V soboto ko smo dali svečko, je vročina padla in je pojedla kurjo juhco, se dojila, lepo pila in pa banano zmazala, zraven pa preiskala celo kuhinjo. Čez šest ur smo začeli spet kuhat. Molili boga, da ne bo ponoči kriza. Dali svečko ob 17 ,ob 3 ponoči in še eno ob 7 zjutraj. Medtem veselo raziskujemo, se plazimo in igramo, smo kar dobre volje, ko vročino zbijemo, ko vročina naraste pa samo pri miru ležimo in se cartamo, nočemo piti ne jesti in se ne dojiti. Mama se potopi v knjige in revije in predvideva in upa, da je 6. bolezen in da ni kaj hujšega. V nedeljo popoldan ni bilo več vročine, zvečer so se po trebuščku pojavle male rdeče pikice, ki se se čez noč malo povečale, kakor da bi se razlile. V ponedeljek k pediatru in diagnoza 6. bolezen in razlaga kako lahko jo lahko na začetku zamenjaš za angino, dokler ni izpuščaja. Saj verjamem, da so tudi zdravniki samo ljudje in se zmotijo, samo zakaj predpišejo takšno generično zdravilo, katero ima takšne stranske učinke, kot sta bruhanje in driska, če obstajajo bolj prijazna zdravila. In me še opozori, da je lahko blato malo mehkejše in da naj dam borovničev čaj. KATASTROFA. Zakaj mi svetujejo, naj še pač dam en odmerek tega k.... zdravila, če je pač ta odmerek zbruhala. KAJ SE JIH TAKI MALI PALČKI NIČ NE SMILIJO. Vidim, da ste ene še imele hujše izkušnje z nesposobnostjo zdravnikov (celo v bolnišnicah), kakor jaz, pa sem jaz jezna kakor kača, kako ste le še ve. Če zdravniki odpovejo pri takšni otročji bolezni, kaj pa delajo tam ko je resno. Lubi bog, samo daj smo zdravi in da ne potrebujemo zdravnikov.
< Sporočilo je popravil Baucka -- 5.2.2007 12:13:23 >