|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   5i teden nosečnosti
8.5.2009 9:41:57   
Anonimen
Danes sem imela pregled pri ginekologinji. Po ultrazvoku sem v 5t, videla se je samo vrečka. Ginekologinja pravi, da je ok za 5i teden. Se je pri vas že videl plod in srček? Malo me skrbi ali je vse vredu. Naslednji pregled imam šele čez 4 tedne.

Imam pa še eno vprašanje. Po menstruaciji sem noseča 7 tednov, ampak ker točno vem kdaj sem zanosila (1x nisva pazila, malo preden bi morala "priti" menstruacija - očitno imam zeloo pozno ovulacijo, tudi test je bil + šele 8 dni po izostanku) - sem noseča res 5 tednov (v nedeljo bo natanko 5t od spolnega odnosa). Kot berem se nosečnost šteje od zadnje menstruacije, ampak dejansko se pa šteje od spolnega odnosa oz od oploditve? Potem drži, da sem noseča 5t, ane?
Upam, da nisem vse zmedeno napisala...sem še sama danes tako zmedena user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 5i teden nosečnosti
8.5.2009 10:14:42   
Bojana82
Anonimna, za peti teden je to okej, pri meni se je še konec šestega tedna videla samo GV!

Nosečnost se pa šteje od prvega dne zadnje menstruacije in nič drugačeuser posted image ....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.5.2009 10:16:21   
baby blue
čisto normalno je da se v 5t ploda še ne vidi in da je vidna samo gestacijska vrečka... jst sem imela prvi pregled v 6t pa se tudi še ni poznalo... naslednjič ko boš imela pregled bo zarodek že viden... tudi pri meni je bil ko sem bil na pregledu v 9t tako da kar brez skrbi

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.5.2009 10:16:48   
mojca345
tok sem ti lepo napisala, pa se je vse zbrisal. ta teden se je to naredilo že 4 krat in mi gre že resno naživce to.

skratka :

Ja dejansko si noseča 5 tednov.

In čisto NORMALNO je, da se ne vidi nič. Včasih se vidi že v 6 tednu, ampak drugače pa srček se vidi vse kasneje...

Ti samo lepo pazi na svoje telo še posebej zdaj v prvih tednih nosečnosti.

Čestitke za nosečnostuser posted image

Hanika, čakava TE. Tvoja starša.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.5.2009 10:48:13   
benika
tok sem ti lepo napisala, pa se je vse zbrisal. ta teden se je to naredilo že 4 krat in mi gre že resno naživce to.

Ko se ti to zgodi in ko na ekranu vidiš napis, da je seja potekla, potem storiš tole;

klikneš z desnim gumbom na miški v okenček za odgovor, izbereš možnost nazaj in ponovno se ti pojavi cel post. Enostavno ga označiš, kopiraš in ponovno odgovoriš na željen post.

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.5.2009 12:00:48   
tulipancica
Punce hvala za odgovore. Super ste!user posted image
Ste me pomirile glede vrečke...ampak še zmeri sem zmedena glede tednov.

Bojana82 si napisala, da se nosečnost šteje od prvega dne zadnje menstruacije (tudi jaz to vem) - po tem sem jaz noseča 7 tednov. Ampak po ultrazvoku in spolnem odnosu pa 5 tednov, ane? Potem sem kaj uradno oz naj povem staršem, prijateljem - 5 ali 7 t? Zdej mi je določila rok poroda 24.12, ampak da bova natančno določili na nuhalni. Verjetno mi ga prestavila na januar, ane? Zdej mi je po zadnji menstruaciji določila 24.12....potem ti ga pa prestavi ali kako?

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.5.2009 14:17:01   
ninocka
IZVIRNO SPOROČILO: Bojana82

Anonimna, za peti teden je to okej, pri meni se je še konec šestega tedna videla samo GV!

Nosečnost se pa šteje od prvega dne zadnje menstruacije in nič drugačeuser posted image ....

V bistvu to ni cist res oz. se steje do 1 UZ pregledo oz. NS,  tam ti pa dolocijo tocno gestacijsko starost.
Jst sem bila tud po ZM noseca 11 tednov, ko sem sla  na 1. pregled, pa sem vedela, da ni prav in da sem sele v 8 tednu (sem tudi vedela, kdaj sem zanosila). Z UZ mi je potem potrdil, da je nosecnost 8 tednov in ta datum se tudi uposteva za PDP in ne tisti po zadnji menstruaciji.
Seveda, ce se pa velikost ploda na UZ in velikost po ZM ujemate, se pa steje po ZM.

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu Bojana82)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.5.2009 14:50:31   
Taddy78
Tulipancica težko je točno vedet kdaj si zanosila, tisti njihovi seštevki z zadnjo M pa so samo okvirni (malokatera zanosi 2 dni po končani M)...

To sem sicer že večkrat napisala, ampak res ne razumem, zakaj vas G tako hitro jemljejo na preglede, če potem nimajo kaj bolj pametnega za povedat kot to, da je to normalno. Naroča se v 8. tednu in takat ne morejo nič zgrešit. 

Sama sem imela prvi pregled v 8. tednu, pa je kazalo da je poba za 1.teden večji, kar bi pomenilo, če bi seštevala dneve, da sem zanosila pred menstruacijo, ki sem jo še imela, kar pa je skorajda nemogoče...

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.5.2009 1:49:20   
mojca345
IZVIRNO SPOROČILO: benika

Ko se ti to zgodi in ko na ekranu vidiš napis, da je seja potekla, potem storiš tole;

klikneš z desnim gumbom na miški v okenček za odgovor, izbereš možnost nazaj in ponovno se ti pojavi cel post. Enostavno ga označiš, kopiraš in ponovno odgovoriš na željen post.

benika bom za drugič probala najdt tist okvirček. hvala....user posted image

tulipančica, tega pa še jaz tudi nisem vedela..

taddy79, hvala, da si to povedala, da tudi jaz vem.

po izkušnjah mora biti "pacient" bol pameten k pa zdravnik.

Hanika, čakava TE. Tvoja starša.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.5.2009 5:58:30   
Neža7
Tudi mene se je to zgodilo 2 tedna nazaj......

Sem šla k G, da bi nekaj dobila proti srbenje, ker po porodu imama samo težave user posted image  (10mes)
Sem rekla sestrici kaj je težava in mislim, da tudi razadi tega M je pozna.....

Takoj me je na test poslala, čeprav sem rekla, da ni možno, da bi bila user posted image ........ Ampak test je bil POZITIVNI!!!!

Na 1. UZ en teden kasnej je tudi pokazalo, a sem 5t 4dni user posted image . Samo vrečka in rumenjak je bil, kar mi je kar ustrašilo, ker pri drugi user posted image  se je že videl bela pikico (ploda) Meni je rekla, da naj pridem čez 2 tedna, da vidimo, če raste, ker tudi jaz sem bila malo user posted image  da sem user posted image  ker nisem user posted image  med O samo 2 dni pred M, ker imam take težave, da tako redko user posted image  Preden sem imela svojo pužiko vem, da sem imela O med 8 in 15dni s tem, da je bila 14 dan D dan. Sedaj pa ne vem kako se je zgodilo user posted image  (5 let sva isto delala, da ne bi zanosila dokler je bil čas... Po porodu pa isto s tem da sva ZELO redko user posted image )
Rodila sem tudi samo 10mes nazaj.

Bova videla 11.05, ko bo moja punčka 10 mes kaj se dogaja user posted image  Slabost imam 24ur in sem kar naprej utrujena........

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.5.2009 17:12:13   
Neža7
Pri meni je bilo vse ok in normalno pri 8.t user posted image   Lepo rastemo user posted image

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.5.2009 20:02:19   
bamoocham
napaka

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.6.2009 14:16:34   
pikica1986
Zdravo!

Meni je pa čudno to, da mi je ginekologinja izmerila mojo malo pikico in je rekla da je velika 9mm, ampak da nisem v 8. tednu kot sma zračunale z sestro, ampak komaj v šestem. Sem pa brala, da je v šestem tednu velik komaj 3mm. Zdaj pa sploh ne vem kdo ima prav?! Pa prav lepo se je videla ta pikica. Zdaj imam pa že kar čez dva tedna pregled. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.6.2009 15:58:44   
poli*
IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78

To sem sicer že večkrat napisala, ampak res ne razumem, zakaj vas G tako hitro jemljejo na preglede, če potem nimajo kaj bolj pametnega za povedat kot to, da je to normalno. Naroča se v 8. tednu in takat ne morejo nič zgrešit. 

se popolnoma strinjam

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 14
15.6.2009 20:02:59   
julieb
naročajo tudi prej, da se izključi IMN, tako imam jaz 1. UZ v 6. oz 7. tednu tako nekako sva z mojim G izračunala glede na ZM.

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?