Katy78
|
IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina IZVIRNO SPOROČILO: Katy78 Naš fant je star 5 let in tudi ne mara govorit po telefonu na komando, ko si zaželi babice, mi reče in jo pokličeva. Je pa isto, če mu želi kdo čestitat za RD po telefonu ali pa če naj bi on čestital, takrat največkrat ni šans, da bi šel na telefon, po moje mu je nerodno. Mene to ne moti, bolj me spravlja v živce jok za brezveze. Npr. kar naenkrat začne jokat pa ga vprašam, kaj je, pa potem ko ga ene parkrat vprašam, reče, žejen sem. Kot da bi mu odrekala hrano in pijačo. No, pa to ni zmeraj, ampak ponavadi takrat, ko pač ni njegov dan. In to pomeni, da ne joka čisto za brezveze oz. vzrok za takšno reakcijo ni brezvezen, pač mu tisti dan nekaj ne štima, tako kot odrasli kdaj pa kdaj rečemo, da ni naš dan.Pa kar me še spravlja ob živce pri našemu 5-letniku je to, da če mu nekaj ne paše, če mu kaj ni všeč, bo takoj začel z jokom in grdim gledanjem namesto da bi lepo povedal, kaj ga moti. No, tukaj sva že dosegla napredek, se je že parkrat zgodilo, da je lepo povedal, kaj ga moti oz. mu ni všeč. Ah, kaj čmo, ko bo to minilo, bo pa kaj drugega. toj pr naši, zato skoz joka, ko ji kej ne paša, namest da bi rekla začne cvilt in cmizdrit... kaj si nardila? Ah nič drastičnega , vedno znova kot pokvarjena lajna ponavljam, da mi lahko lepo pove, da bom razumela. Da razumem, da je žalosten/jezen, če mu nekaj ni všeč ampak da naj mi to lepo pove, da ga bom razumela. Pa vprašam ga, če bi bilo njemu všeč, če bi jaz tako reagirala, ko meni kaj ne bi bilo všeč, ko npr. naredi nekaj, kar ve, da ni primerno.
|