Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: 4 urno delo --- porodniška 17.7.2008 7:53:40
|
|
|
|
katjes
|
Kolikor vem, se osnova za izračun porodniško izračuna tako, da se vzame plača oz. porodniška za zadnjih 12 mesecev. To pomeni, da če delaš samo po 4 ure imaš zato nižjo plačo in posledično tudi manjšo osnovo za izračun porodniške. Pri nas punce prakticirajo tako, da se prijavijo nazaj na 8 urni delovnik, saj morajo itak do nastopa porodniške izkoristiti dopust, pa še kakšno bolniško nastopijo!
|
|
RE: 4 urno delo --- porodniška 17.7.2008 7:55:00
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem delala po 4 ure in šla potem na porodniško.Porodniško sem imelaskoraj 2krat večjo. Ena je tako naredila,da je začela delat po 8 ur,ampak je šla potem takoj na bolniško.
|
|
|
|
RE: 4 urno delo --- porodniška 17.7.2008 9:06:46
|
|
|
|
marty5
|
Za porodniško se vzame povprečje 12 zadnjih bruto plač. Že res, da sedaj plačo dobivaš za 4 ure, ampak država ti plača tudi prispevke za preostale 4 ure od minimalne plače, kar pa pride v poštev pri izračunu porodniške. Tako da bi bila tvoja porodniška vseeno nekoliko večja kot je sedaj tvoja plača. Koliko točno, pa najboljše, da si izračunaš na netu s kakim programom za plače ali še boljše, vprašaš koga, ki se na to spozna. Jaz sem delala krajši delovni čas do 5. meseca nosečnosti, potem sem pa šla nazaj na polni čas - sem pač potrpela nekaj tednov, potem šla na dopust in zadnji mesec na bolniško. Je pa to bilo v dogovoru zdelodajalcem....včasih nekateri radi komplicirajo zaradi tega, saj so na slabšem - ti morejo plačat polni čas za dopust npr.
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?