|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   4 mesečniki
22.7.2005 9:52:29   
eva1
Kako so(ste) kaj?
Naš je ful priden, samo smeji se, obrača se iz trebuha na hrbet, obratno še ne, čeprav mu ful mal manjka, spimo ok, prvi zobek ne prodre- dlesn je pa že tak napeta in bela upam, da bo kmalu zunaj...
Koliko pa kaj pojejo-naš je dojen in je tudi po 10x na dan-sej vem, da je veliko, ampak k je sitken, ga kr gor pristavim, pa se mal potolaž, pa je ok! Redimo se tut k taki:pujs: :)-:)-:)-
No napište malo kako ste, kako restete, jeste...
pa uživajte!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   4 mesečniki
22.7.2005 11:41:45   
morskadeklica
Ojla!

Mi smo ok, jemo sicer bolj tako tako. Na pregledu je rekla zdravnica, da se je pač :duda: odločila, da bo vitka. Sicer se redi, ampak ravno za silo. Zato smo tudi počasi začeli z uvajanjem, no ja bolj probavanjem, ker komplet vse leti ven. Rada ima edino bebijevo kašico z banano. Sadje in zelenjava ji zaenkrat ne dišita preveč. Velika je 63cm, težka6100g. Do prejšnjega meseca smo že spali celo noč, zdaj pa ponoči okoli 3-4h spet jemo. Je pa res, da potem potegnemo do najmanj 9h, včeraj celo do 11h dopoldne (čist po mamici:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)- ). Zobkov še ni, se pa full slini. Drugač je kar pridna, imamo pa probleme s popoldanskim spanjem. Popoldne full rata zaspana, pa ji ne rata zaspat, potem pa je sitna ko :hudicek: Imeli smo vneto luliko, zdaj je že bolje.
No jutri ob 3h zjutraj pa potujemo proti Dalmaciji (blizu Zadra), smo se končno odločili da gremo za en teden na morje:morje::morje::morje::morje::morje::morje::morje::morje::morje:. Komaj čakam.

lp:muca:

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   4 mesečniki
22.7.2005 11:54:29   
morskadeklica
Aja pa obračamo se tudi že ene dva tedna in sicer s hrbta na trebuh:bravo:.

lp:muca:

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   4 mesečniki
22.7.2005 12:04:34   
Špacka

Oj,mi smo tud super!

V soboto smo se vrnili z morja, teh 14 dni tako hitro mine, bilo je super nobenih problemov, razen z vremenom:)-:)- no za Lino je bilo tako boljš.Nogice je pomočla v morje, vendar je bilo morje prehladno, tako da je skoraj začela jokat.
Se je pa na morjo prvič obrnla iz hrbta na trebuh in zdaj to veselo počne, pa še nekaj se je naučila, trma je popustila, če jo primem za rokice se veselo dvigne v sedeči položaj, prej se ni, ampak se je upirala na nogice, tako da bi morale na fizioterapiji, če na naslednjem pregledu ne bo hotela-bom vidla naslednji teden.
Zobkov še nima , tud nič ne kaže, se pa zelo slini, pa vse rokice si bo pojedla, hoče imet v ustih roko in dudo:zmeden2:
Zaenkrat še nisva začeli z uvajanjem hrane, bom počakala do naslednjega tedna, ko ima pregled in cepljenje.
Spimo celo noč, podnev pa bolj malo, tud morski zrak jo ni uspaval;)

Morskadeklica lepo se mejte na morju, upam da vam bo vreme bolj naklonjeno kot nam...jaz pa že delam plane, kdaj bi spet šli na morje, mogoče po 20. avgustu...


Lp


(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   4 mesečniki
22.7.2005 12:13:48   
Wahoo RR
helo

evo še nas...

gloh danes smo imeli drugi del prvega cepljenja...in ni blo nč hudga...ima pa 6400 g in 64 cm...po očitu, ni kej :)

drugače je pa taka faca, da se skos smejimo...take smešne zvoke spušča...res je dobrovolček...pa na trebušček se da, nazaj pa ne...

dlesni jo zelo srbijo, me grize, ammpak drugih znakov za zobke pa še ni...

aja, zdej jo kopava vsak večer že v tavelki banji...in ful uživa, jo dava tko na trebuščka, da ima glavo nad vodo in se smeji, k strgan dohtr :)

drugače spimo še vedno od 10-12 ur z enim zbujanjem...super..

vglavnem...imammo se krasno :))

pa-pa


(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   4 mesečniki
22.7.2005 12:15:16   
Wahoo RR
aja...še vedno se dojive ( vedno kadar hoče ) , zvečer še vedno dodava eno dozo...

mi je pa dons rekla zdravnica, da kr počas s sokci začnem...tako da zdej enkrat se bomo odločili in začeki...

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   4 mesečniki
22.7.2005 12:34:12   
rainbow
Halo!
Enja je natanko danes 4 mesece stara, zato se kar javimo, pa fajn, da vidim, da ste krasno in lepo napredujete:bravo::bravo::bravo::bravo:

Mi smo tudi ok, veliki, težki, radi papamo, zaenkrat se samo dojimo, mislim,da bom kar do 6-tega meseca, potem pa drugo papo; gremo vmes na morje, tam pa je bolj nerodno sokce pripravljat. Pa še "ta velika" rabi še malo pomoči pri hranjenju, tak da se mi še ne da.
Naša tudi tak kot vaši :duda: se smeji, dobre volje, obrača se s hrbta na trebuh, obratno se še ni, skratka, luštno je z njo; edino ponoči se včasih "prehitro" zbudi, ko bi mamica še malo spala, ampak kaj čem. Ful se rada nosi, vse ogleduje, radovedna...

lep pozdrav vsem :duda: in mamicam:rozica::rozica:

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   4 mesečniki
22.7.2005 12:46:21   
Soncnica
hoj!

Tudi Jaša ima danes 4. mesece. Je zelo priden, prespi celo noč, od osmih do šestih zjutraj. Stalno se dojiva, kar se tudi pozna, danes so ga stehtali in ima 8060 g, velik je 67 cm. Je zelo radoveden dobrovoljček, vse nese v usta, zobkov še ni, če ga primeš za rokice, se poskuša dvignit. Prevali se iz hrbta na trebuh, obratno še ne gre. Njegova specialnost pa je cukanje za lase - mami je že skoraj plešasta :)-:)-

lp

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   4 mesečniki
22.7.2005 15:06:11   
spacey
Pa še mi na hitro...

Mi tudi lepo napredujemo .. raste, se smeji, čebla in je velik dobrovoljček, zdej že vriska in pisako ter se od tega tedna preobrača iz hrbta na trebuh, nazaj pa le tu in tam, ko se mu posreči. Še vedno kombiniramo dodajanje in dojenje, saj dokler bo kaj mlekca pri mami se bomo cartali, ker je tako lepo. 9nebesa Celo noč še nismo prespali in mami komaj čaka ta dan oz. noč. :) Mali bi že rad sedelsaj ni čudno če je pa tak firbec...vse mora met pod kontrolo. :)- Vsak večer čofotamo v čebričku in pri tem neizmerno uživamo, tako da je vse okoli mokro. :bravo: Slinimo se malo manj, vendar pa v usta nosi vse po vrsti in najboljša igrača je žlička od adaptiranega mleka in pa seveda nepogrešljivi Levček (slikce v albumih). Zelo rad pasi kravice, zato je tudi zdej tazadnja moda preobračanje. In zadnja novost je: na previjalni, ko je nagec prime nogice in jih nosi v usta. :bravo:

Tako, pa smo se tudi mi pofočkali...

Lep pozdravček in uživajte s sončki... :rozica::rozica::rozica:

Pa-pa

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   4 mesečniki
22.7.2005 22:33:15   
Skaana
Še miiiii,

naša :duda: je tudi zelo pridkana, ves čas nekaj čebla in ta teden je začela vriskati:bravo:Je tudi takšen dobrovoljček, da tudi ko se zbudi, sploh ne pokliče z jokom, ampak se začne "pogovarjati".

Tudi midve se polno dojiva in rasteva in rediva (no ja, to zadnje na srečo le mala:)-) Laično izmerjeno 65cm in 7kg. Ponoči se ne doji, čez dan pa kar na dobri dve uri. Mislim, da ji bom pri petih dodala le sokce, da vidiva glede okusa in morebitnih alergij. In pri šestih pravi štart.:sloncek:Se zeloooo slini že dva meseca, dlesni so belkaste in vse nese takoj v usta - a zobkov še ni.

Je prava zaspanka.:zaspan: Že od drugega meseca prespi celo noč, od cca 21. do 5., potem jo podojim in še do 8. ali 9. ure. Podrema še dopoldne in popoldne nekje po urco, pa tudi več.

Joj, tu pa me zdaj kar malce skrbi. Vaši sončki se že vsi preobračajo iz hrbta na trebuh oz. obratno, Naša pa še nič od tega ne zna :( A je to kaj narobe???? Se prekotali na bok, predvsem ko je zaspana in se hoče ob kaj stisniti - drugače ne zaspi. A to je tudi vse. Noče se pa tudi nositi dlje časa. Je pa straaaaašno radovedna - bila bi v dvignjenem ležalniku ali v vozičku ves čas. In da se mi pogovarjamo z njo - je najbolj srečna. :sloncek: V sedeč položaj se dvigne brez težav - seveda z mojo pomočjo, pasenje kravic pa enostavno sovraži. Ne zdrži niti minute in je že :((

Vsak večer se namočimo v vodo, a mora nujno biti v sedečem položaju. In lovi račko, pa čofota in vriska.:sloncek:

Toliko, zdaj pa grem tudi jaz zraven mojih dveh 9nebesa.

Vam vsem pa nočko in :kuza:


(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   4 mesečniki
22.7.2005 22:56:06   
Piškotka~
Evo še naš :duda: Matic. Ima okrog 9 kg. Prekotali se iz hrbta na trebušček, slini se nonstop. Ful se smeji še posebno ko Luka z njim drvi z vozičkom. Jaz pa :grrr: da ga ne prekucne. Rad se kopa in gleda v ogledalu. Jeva sadne kašice in pa kašice ki se mešajo z vodo. Obvezno se še dojiva. Skratka lušten in skoraj vedno dobre volje:)-. Aja ponoči pa ne spi ampak se kar zbuja in je pa še enkrat je. Pri mamici seveda.:sloncek:

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   4 mesečniki
22.7.2005 23:15:16   
beba76
Se že od jutra pripravljam na odgovor, pa do zdaj nisem uspela...

No, naš je v primerjavi z vašimi pravi piščanček, saj tehta le 6 kg. Nam v posvetovalnici zmerom težijo; pa kaj naj?! Če pa skoraj vse, kar poje zbruha, sit pa menda le ostane, saj zdrži od obroka do obroka po 3 ure.

Drugače je pravi mali nagajivček in dobrovoljček.:sloncek::sloncek: Vse nosi v usta že od drugega meseca, slini se ko mali polžek, o zobkih pa še ne duha in ne sluha. Pa saj bojo že.

Spanje pa ni njegova vrlina. :(( Zvečer gre spat med 19 in 20 uro - samo zdaj mi že par dni nekaj štrajka in bi se rad nosil ter zaspal na rokah. Pa mami ne popusti in lih danes je tulil skoraj eno uro, preden je zaspal - vsakih 5 minut sem mu šla dat dudico, pol pa sem ga pustila samega. Sem grda, kaj?8) Ponoči se še enkrat hraniva, tam med 2 in 4 uro, zjutraj pa če spi do 8 je to že pravi rekord! Vstajamo med 6.30 in 7.

Jeva pa že kar precej goste hrane zaradi bruhanja. Po žlički nama ful lepo gre, flaške pa itak ne mara - čaj mu dam, iz magičnega lončka.

Sem kaj pozabila?? Ja, v morju smo si že nogice namočili in ni prav nič grdo gledal - bo menda po atiju, ki je potapljač :)-:)-:)- Avgusta, ko gremo na pravi dopust (tokrat smo bili le 3 dni na Viru), pa ga bomo kar celega namočili, če bo seveda topla vodica.

Uuuu, sem se razpisala...:ups:


(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   4 mesečniki
23.7.2005 17:30:36   
Tasika
No, pa še midva. Luka je star 4 mesece in 6 dni in je danes dobil prvi zobek. Zgodaj, a ne? Se je že dva meseca slinil kot polžek, pa vsaka stvar je v usta romala, tako da smo zobek kar pričakovali. Pa zadnjih 10 dni je bil tečkan kot :hudicek:

Veselo vriska, se pogovarja, pa včasih tudi na ves glas joka. Sploh takrat ko mami ne da dovolj hitro joškice.:)-:)-:)- Vsede se kot profesor, amapak obrača se pa še nič. No, na bok se obrne z lahkoto, kaj več pa ne :zmeden2: Pa kravice tudi rad pase, ampak ne predolgo.

Večinoma se dojiva, čez dan kar na 2 uri, zvečer pa dobi še flaško, da lažje prespimo noč, ponavadi od 21 - 5, malo poje, pa potegne še do 8. Mamica bi sicer še, ampak :duda: je šef pri naši hiši. Na sistematskem pri 3 mesecih je imel 7150g in 66 cm. Pravi velikan.

En le pozdravček vsem
Tasika

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?