Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: 4-urni delavnik-bolniška 9.5.2008 8:40:24
|
|
|
|
aluš
|
Ti misliš, da si sicer zaposlena za 8 ur, od tega si 4 ure na bolniški. V tem primeru je tako: - prvih 30 delovnih dni bolniške (cca en mesec in pol) ti plača delodajalec in je to tudi komplet njegov strošek (pri nas je to 80% PLAČE). Od 31. delovnega dneva dalje ZZZS refundira delodajalcu izplačano bolniško v višini 90% tvoje povprečne plače iz preteklega leta-refundira celotno bruto plačo od boleznine plus prispevke, torej mu nisi več strošek. - malica in prevoz ti pripadata normalno po delovnih dnevih. - 1 dan dopusta v tvojem primeru pomeni 4 ure dopusta, 4 ure bolniške, ker ne moreš kar prekinjat bolniške. To pomeni, da si v tem primeru na slabšem. Ker dopust imaš plačan 100%, bolniško pa 90%. Ampak ne gre drugače.
|
|
|
|
RE: 4-urni delavnik-bolniška 9.5.2008 9:21:59
|
|
|
|
benika
|
prvih 30 delovnih dni bolniške A si ti sigurna, da bo tole držalo? Ker meni se zdi da po 30. dneh in ne po 30. delovnih dneh.
|
|
|
|
RE: 4-urni delavnik-bolniška 9.5.2008 11:50:58
|
|
|
|
aluš
|
benika, sigurno je 30 delovnih dni. To potem v bistvu pride skoraj en mesec in pol, če računaš, da ima mesec v povprečju dobrij 21 delovnih dni.
|
|
|
|
RE: 4-urni delavnik-bolniška 9.5.2008 12:39:17
|
|
|
|
Polynesia
|
Aluš hvala ti, sej se mi je zdelo da je tako, da bom med dopustom na slabšem. Vprašala pa bi še tole, sej če delaš po 4-ure ni treba čakat 31.delovnih dni da ti povrne država 4-ure a je tako...to je samo pri polni zadržanosti z dela kot sem recimo sedaj in je bil v torek 06.05. 31.delovni dan in od takrat sem na strošek države. Sem mislila da pri 4-urnem delavniku ti takoj povrnejo stroške?!?!
|
|
|
|
RE: 4-urni delavnik-bolniška 9.5.2008 13:22:22
|
|
|
|
aluš
|
Če si bila najprej na bolniški za 8 ur, sedaj si pa za isti razlog (torej imaš na bolniškem listu pod prvi dan zadržanosti še vedno isti datum kot pri mesec bolniške), potem gre normalno naprej, samo da je zdaj pač bolniška samo za 4 ure. Saj potem ti lahko iz teh štirih ur spet spremenijo (če bo sreča oz. če nimaš že do nastopa porodniške odločbe) na 8 ur bolniške. Ne glede na to ali si na bolniški 8 ur ali 4 ure, prvih 30 del. dni gre v breme delodajalca.
< Sporočilo je popravil aluš -- 9.5.2008 13:23:27 >
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?