anamia
|
Dobro jutro...včeri smo šli spat in zato odgovarjam šele sedaj...lelaval...mi smo posteljico že zapakirali, ker punca v njej ne spi že od začetka, zdaj imamo doštukano posteljo za eno osebo, tako da se ponoči jaz prestavljam z ene strani na drugo, je bolj izi.... Naša je tudi večkrat zaspala med hranjenjem ob šestih oz. sedmih, pa mi je sorodnica rekla, da mogoče bi jo mogli dat prej spat, ker smo imeli take bitke kasneje, vse sorte torte... In sva rekla, dajmo probat še to, če se ne obnese ne bomo nič na slabšem...pol sem še brala o tem, kako dojenčki, ki se zbudijo ponoči zahtevajo isti postopek uspavanja kot pred spanjem, v našem primeru joško... Pa smo ukinili še to....zdaj pa jo nahranim okoli petih, šestih zvečer, če slučajno zaspi, jo nesem v pojsteljo, ampak se že na poi zbudi, zato jo spakiramo v voziček in ven, tudi če je to samo deset minut, glih dovolj da jaz pripravim kopalnico...ko prideta domov je itak že tako tečna, da se prav vidi kako bi rada spala, jo skopam in pol jo v mirnem okolju dnevne sobe podojim...kakšna svečka za romantiko tudi pali, samo da ni presvetlo oz. preglasno...tudi z mojim se pogovarjava zelo umirjeno in skoraj šepetaje...počasi, ko se ji uke zapirajo, pa vstanem in jo nesem v posteljo, ponavadi me prime za roke in kar zaspi, včasih pa se zbudi in gleda kot da ne misli zaspat,no, pol pa pride druga verzija, naprej jo pustim da se nagleda po sobi in sem čisto tiho, pol jo začnem božat po glavi in ji pojem uspavanko (ene 10x), vsakič bolj tiho, na koncu pa še samo melodijo... Ponavadi se medtem umiri, se nekam zagleda in pol je samo vprašanje časa kdaj bo zakinkala...saveda ji to zadevo malo olajšam in jo božam čez oči...to je vse...pri nas se obnese... Zdaj pa je še en problem, ki se ga moremo lotit, namreč zbuja se še dvakrat in bi rada tist prvi termin skenslala brez joka.... Res je tudi, da se zbudi ob sedmih in da čez dan bolj malo spi.. Punce če bo kateri vsaj malo pomagalo, bom srečna za vas.. LP.Ana
|